Translation

Άρκος Σκιάθου, το παραδεισένιο νησί των Σποράδων

Ελλάδα Νησιά Αιγαίου Πελάγους

Η ΆρκοςΑρκό) Σκιάθου, ανήκει στις Σποράδες, και βρίσκεται απέναντι από το κεντρικό λιμάνι της Σκιάθου, μετά τη νησίδα Μαραγκός.


 Παραλία Άρκος – Ταβέρνα Άρκος

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Είναι ένα ακατοίκητο νησί, καταπράσινο, με πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, αμμώδεις παραλίες και γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία Άρκος, που βρίσκεται στα Δ. με θέα τη Σκιάθο, είναι η πιο δημοφιλής του νησιού, γι αυτό και καλοκαιρινούς μήνες γεμίζει με σκάφη από νωρίς. Διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και μια ταβέρνα πάνω στην αμμουδιά, την ταβέρνα Άρκος, «ArkosBeachSkiathos». Θα βρείτε καφέ, ποτό, σνακ  και φαγητό όπως φρέσκα ψάρια, τηλ. : 6947 631959.

Στις δυο άκρες της  παραλίας Άρκος, μετά τα βράχια, σχηματίζονται  δυο μικρότερες παραλίες.

Ταβέρνα Άρκος

The Ultimate Managed Hosting Platform

Στα ΝΔ. του νησιού, Ν. της παραλίας  Άρκος, θα βρείτε μια αμμώδη παραλία που θεωρείται από τις πιο όμορφες της Άρκου.

Στα Β.-ΒΔ. του νησιού, Β. της  παραλίας  Άρκος, μέσα σε μικρό κολπίσκο, υπάρχει μια μικρή και ερημική παραλία, με βράχια και βότσαλα, γνωστή κυρίως στους ντόπιους, η οποία προστατεύεται από τους νοτιάδες.

Στη ΝΑ. πλευρά, με θέα τη νησίδα Ρέπι, μια άλλη αμμώδη παραλία προσφέρει απομόνωση.

Τα ιδιωτικά σκάφη που εκτελούν εκδρομές για καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα προτιμούν τις Ν. – ΝΑ. ακτές της Άρκου (αν το επιτρέπει ο καιρός καθώς επηρεάζονται από τους βοριάδες).

Η Α. πλευρά είναι βραχώδης, χωρίς παραλίες αλλά με εξαιρετικό βυθό και ενδείκνυνται για τους τολμηρούς που θέλουν να τον εξερευνήσουν.

ΑΡΚΟΣ –ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Στην Άρκο δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για να δένουν τα επαγγελματικά σκάφη γι’ αυτό και τα ημερόπλοια που εκτελούν εκδρομές από τη Σκιάθο προς τις παραλίες, το νησί Τσουγριά κλπ. δεν προσεγγίζουν την Άρκο.

Αν δεν έχετε δικό σας σκάφος τότε σας προτείνουμε τους εξής τρόπους :

  • να νοικιάσετε ένα μικρό σκάφος, μέχρι 30 hp, για το οποίο δεν απαιτείται δίπλωμα
  • να πάτε στην κεντρική παραλία Άρκος με θαλάσσιο ταξί, από Σκιάθο ή Σκόπελο (κατόπιν συνεννόησης και αν το επιτρέπει ο καιρός)

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε :

-από Σκιάθο : taxi boat «Skiathos Water Taxi», http://www.skiathoswatertaxi.gr, τηλ. : 6980 200200, αναχωρήσεις από το κεντρικό λιμάνι της Σκιάθου ή από την παραλία Κουκουναριές Σκιάθου.

-από Σκόπελο :  taxi boat «Sea Cab», https://seacab.gr, τηλ. : 6984 203695, αναχώρηση από το λιμάνι Λουτράκι Γλώσσας Σκοπέλου προς  Άρκο και Σκιάθο (αν το επιτρέπει ο καιρός).

  • με τα σκάφη που εκτελούν εκδρομές για θαλάσσιες  περιηγήσεις, καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα προς τα νησιά της Σκιάθου και περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους και την Άρκο, (εφόσον το επιτρέπει ο καιρός, ενημερωθείτε για το πρόγραμμα).

Αναχωρήσεις σκαφών από το κεντρικό  λιμάνι της Σκιάθου και από την παραλία Κουκουναριές (ενδεικτικά : https://www.skiathosdiving.gr).

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Ευχαριστούμε την ταβέρνα Άρκος για τις φωτογραφίες.

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *