Translation

Γύθειο, παραλίες & κάμπινγκ στην ανατολική Μάνη

Ελλάδα Πελοπόννησος

Το Γύθειο βρίσκεται, στη Ν. Πελοπόννησο, στο Λακωνικό Κόλπο. Είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη της Λακωνίας, μετά τη Σπάρτη και αποτελεί την έδρα του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Οι παραλίες του Γυθείου είναι στα Ν. της πόλης, η παραλία Μαυροβούνι και στη συνέχεια η παραλία Βαθύ ενώ στα Β. η παραλία Σελινίτσας, στον ομώνυμο οικισμό, και ακολουθεί η παραλία Βαλτάκι.


  • Παραλία Βαλτάκι – ναυάγιο «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

          

Η παραλία Βαλτάκι βρίσκεται περίπου 5 km Β. από το Γύθειο. Είναι αμμώδης, όχι οργανωμένη, με ρηχά νερά και εύκολη πρόσβαση. Για καφέ και φαγητό θα βρείτε το beach bar –εστιατόριο «Glyfada», με ωραία θέα προς το ναυάγιο του πλοίου «Δημήτριος». Το ναυάγιο «Δημήτριος» βρίσκεται στην παραλία Βαλτάκι, και προσάραξε στο Λακωνικό Κόλπο το 1981.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

       

ΝΑΥΑΓΙΟ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

       

  • Η παραλία του Μαυροβουνίου βρίσκεται 2 km Ν. από το Γύθειο.

Είναι αρκετά μεγάλη  παραλία, μήκους περίπου 4 km, αμμώδης, οργανωμένη σε ορισμένα σημεία με πεντακάθαρα νερά. Θα βρείτε με ενοικιαζόμενα καταλύματα, καφετέριες, εστιατόρια και  3 κάμπινγκ.

  • Η παραλία Βαθύ απέχει 13 km από το Γύθειο και είναι αμμώδης, με πεύκα και αλμυρίκια. Στο Βαθύ θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία και κάμπινγκ.

ΝΗΣΙΔΑ ΚΡΑΝΑΗΣ ΓΥΘΕΙΟΥ

The Ultimate Managed Hosting Platform

Ο Φάρος Κραναής  βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της ομώνυμης νησίδας που πλέον είναι ενωμένη με το Γύθειο, και πρόσβαση γίνεται από το λιμάνι της πόλης. Ο Φάρος είναι οκταγωνικός, από λευκό μάρμαρο της περιοχής, ύψους 23 μ. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1859, έσβησε κατά τον Β’ Π.Π. και επαναλειτούργησε το 1949. Έχει χαρακτηριστεί Διατηρητέο Ιστορικό Νεότερο Μνημείο.

Στη νησίδα Κρανάη ή Μαραθονήσι, κατά τη μυθολογία εδώ διανυκτέρευσε η Ωραία Ελένη με τον Πάρι, πριν το το ταξίδι τους για την Τροία. Επειδή  ο Πάρις ξέχασε το κράνος του γι’ αυτό πήρε το όνομα Κρανάη.

Στα αξιοθέατα της νησίδας, εκτός από το Φάρο, είναι ο Πύργος Τζαννετάκη Γρηγοράκη, που κτίστηκε το 1829 και σήμερα στεγάζεται το Ιστορικό και Εθνολογικό  Μουσείο Μάνης και το εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου.

ΓΥΘΕΙΟ – ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Η παραλία Μαυροβούνι διαθέτει 3 camping :

  • Camping Gythion Bay, Μαυροβούνι, τηλ. : 27330 22522,  6944 593108, https://www.gythiocamping.gr Βρίσκεται πάνω στην παραλία Μαυροβούνι με χώρους για να στήσετε τις δικές σας σκηνές ή τροχόσπιτα ή αν δεν διαθέτετε κάτι τέτοιο μπορείτε να νοικιάσετε. Επίσης διαθέτει πισίνα, καφετέρια, εστιατόριο με ελληνική κουζίνα, παιδότοπο, παιδική χαρά κλπ. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα για μαθήματα και ενοικίαση εξοπλισμού kitesurf και windsurf από το Ocean Café Surf Club, https://www.oceancafe.gr, το οποίο διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες μπροστά στην παραλία, τηλ. : 2733 024392
  • Camping MELTEMI, παραλία Μαυροβουνίου, 3 km μετά το Γύθειο, στο δρόμο προς Αρεόπολη, τηλ. : 27330 22833, https://www.campingmeltemi.gr. Μέσα σε 100 στρέμματα γεμάτα ελιές και πεύκα θα βρείτε μεταξύ άλλων  bungalows, αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνα, εστιατόριο, καφετέρια, φαρμακείο κλπ. Διαθέτουν επίσης τυποποιημένο λάδι και ελιές, δικής τους παραγωγής. Η πρόσβαση από το Γύθειο προς το κάμπινγκ μπορεί να γίνει και με το τοπικό λεωφορείο (πληροφορίες –δρομολόγια : τηλ. : 27310 26441,  https://www.ktel-lakonias.gr .
  • Camping Mani Beach, στην παραλία Μαυροβούνι, τηλ. : 2733 023450. Στην παραλία Βαθύ, 13 km από το Γύθειο, θα βρείτε τα κάμπινγκ : «Camping Dias»  τηλ. : 27330 93293, 6939 121613,  http://www.campingdias.gr  και «Κρόνος», τηλ. : 6976 798210.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στις αμμώδεις παραλίες του Λακωνικού Κόλπου έρχονται, κάθε χρόνο, οι χελώνες caretta carreta για να γεννήσουν τα μωρά τους. Στο κέντρο της παραλίας Μαυροβούνι και μπροστά από το Camping  MELTEMI και το Ocean  café  ο σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Αρχελών» στήνει ένα περίπτερο με σκοπό την ενημέρωση των παραθεριστών (https://www.archelon.gr ). Συνολικά στο Λακωνικό Κόλπο δημιουργούνται περισσότερες από 200 φωλιές. Ο «Αρχελών», για να προστατέψει τους νεοσσούς, τοποθετεί ειδική σήμανση στην αμμουδιά, στα σημεία  που υπάρχουν οι φωλιές τους.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤΙΣ ΦΩΛΙΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *