Translation

Ενδιαφέροντα σημεία στο Ναύπλιο

Ελλάδα Πελοπόννησος

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΖΩΗΣ «ΦΟΥΓΑΡΟ»


Επισκεφτείτε τον πολυχώρο «ΦΟΥΓΑΡΟ» για καφέ, φαγητό, παιχνίδι, διασκέδαση, εκπαίδευση και ψώνια στο Art Shop. Ο χώρος φιλοξενεί εκθέσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, πάρτι, δεξιώσεις, γάμους, βαπτίσεις, συνέδρια κ.ά. Στο FOUGARO Cafe ο γνωστός chef του Ναυπλίου, Νίκος Σουλιές σας μαγειρεύει νόστιμα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας. Επίσης το χώρο αυτό μπορείτε να ακούσετε ζωντανή μουσική από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Το Φουγάρο έχει προσαρμόσει το σχεδιασμό των εσωτερικών και εξωτερικών του χώρων (π.χ. Parking, WC) ώστε να εξυπηρετεί την πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

«ΦΟΥΓΑΡΟ», Ασκληπιού 98,Ναύπλιο, τηλ.: 2752047300

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ»

Το ΠΛΙ ιδρύθηκε το 1974, με έδρα το Ναύπλιο. Είναι ένα ιδιωτικό Ίδρυμα – Μουσείο που έχει σκοπό την έρευνα, τη μελέτη, την προβολή και τη διάδοση του νεότερου ελληνικού πολιτισμού. Το 1981 τιμήθηκε με το βραβείο ΕΜΥΑ (European Museum of the Year main Award) και το 2013 από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στον πολιτισμό. Οι πρώτες συλλογές του Ιδρύματος συγκροτήθηκαν μετά από δωρεά 6.000 αντικειμένων, από την κ. Ιωάννα Παπαντωνίου και σήμερα φτάνουν τις 45.000 αντικείμενα, άμεσα συνδεδεμένα με τη πολιτιστική κληρονομιά. Η μόνιμη έκθεση με θέμα «Συλλογές, ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο» έχει επιλεγμένα αντικείμενα του 19ο -21ο αι. όπως είναι τοπικές φορεσιές, ενδύματα μόδας, εντυπωσιακά κοσμήματα, παπούτσια, παιχνίδια από όλο τον κόσμο, χάρτες κλπ. Υπάρχουν και εκθέματα αρκετά παλαιότερα, όπως για παράδειγμα τα κάποια αξεσουάρ, όπως «σημεία» και «κλαβία», δηλαδή διακοσμητικά μοτίβα κλπ από αιγυπτιακές τουνίκες (ενδύματα) του 6ουμ.Χ. αι. Στο ΠΛΙ έχει δωριθεί το σύνολο των συλλογών μόδας του Γιάννη Τσεκλένη, η συλλογή με κούκλες, με τοπικές ενδυμασίες, της Φανής Καζές, το αρχείο Γιάννη Μέτση και το ιστορικό αρχείο του Τάκη Μαύρου.

The Ultimate Managed Hosting Platform

ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ ΚΑΡΑΒΙ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΤΑΜΑΤΑ

ΖΑΚΕΤΑ ΜΕ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ WARNER BROS, 1993

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ «ZVEZDOSHKA», NIKE, MARC NEWSON

ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ MAURICE, ΠΑΡΙΣΙ

ΑΝΤΡΙΚΟ & ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΑΓΙΟ, 1910

Στο χώρο του Ιδρύματος λειτουργεί πωλητήριο, με εικόνες, εντυπωσιακά πιάτα, βιβλία, σελιδοδείκτες, ρολόγια κλπ. Ενδεικτικό είναι το ρολόι από μεταλλικό κουτί, με λογότυπο τον τοματοπολτό «ΚΥΚΝΟS», καθώς το εργοστάσιο, από το 1928, εδρεύει στο Ναύπλιο. Το ΠΛΙ έχει μια μικρή είσοδο 2,00 € με εξαίρεση τα παιδιά έως 12 ετών στα οποία είναι δωρεάν.

ΠΛΙ, Βασ. Αλεξάνδρου 1 και Σοφρώνη, Ναύπλιο, τηλ. :  2752028379, 2752028947

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Ιδρύθηκε το 1930 και στεγάζει  ευρήματα από τις ανασκαφές των Μυκηνών, της Τίρυνθας κ.ά. Αξίζει να δείτε τη χάλκινη μυκηναϊκή πανοπλία (15ου π.Χ. αι.) που βρέθηκε στο χωριό Δενδρά της Αργολίδας. Αποτελείται από χάλκινες ζώνες η οποίες στο τέλος ενώνονται με τις επωμίδες και το περιλαίμιο. Η περικεφαλαία, της πανοπλίας, είναι φτιαγμένη από δόντια αγριογούρουνου τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Στη μεγάλη αίθουσα του Μουσείου υπάρχουν πολλά νεολιθικά αγγεία από τις περιοχές Ασίνη και  Μπερμπάτι, πήλινα ή ανθρωπόμορφα αγγεία, τμήματα τοιχογραφιών, πήλινες πινακίδες γραμμικής γραφής Β’ από το ανάκτορο των Μυκηνών. Θα δείτε επίσης  τους θαλαμωτούς τάφους που βρέθηκαν στα αρχαία νεκροταφεία της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, της Ασίνης, των Δενδρών, της Παλαιάς Επιδαύρου καθώς και ο θολωτός τάφος της Καζάρμας.

Πλατεία Συντάγματος, Ναύπλιο, τηλ.: 27520 27502

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *