Translation

Μονοήμερη κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό, Άιγινα – Πόρο – Ύδρα

Ελλάδα Κοντινές αποδράσεις Κρουαζιέρες Νησιά Αιγαίου Πελάγους

Αναχώρηση στις 8.00 πμ από τη Μαρίνα Φλοίσβου.


Παρκάραμε το αυτοκίνητο πολύ κοντά στο κρουαζιερόπλοιο και με το εισιτήριο στο χέρι μπήκαμε μέσα.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει δυο σαλόνια ένα στο εσωτερικό του με μπαρ και εστιατόριο και ένα στο εξωτερικό τμήμα, μερικώς στεγασμένο με ξαπλώστρες, καρέκλες, τραπεζάκια και καφέ – μπαρ.

Εντός του πλοίου υπάρχει πωλητήριο με ντόπια παραδοσιακά προϊόντα όπως μέλι, φιστίκι Αίγινας, μαρμελάδες, παστέλια κλπ καθώς και κατάστημα με ρούχα, επώνυμες τσάντες, κοσμήματα και είδη δώρων.

Το πλοίο είναι γεμάτο τουρίστες από πολλές εθνικότητες οι οποίοι απολαμβάνουν τον ήλιο στις ξαπλώστρες, πίνοντας καφέ και ακούγοντας μουσική.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Άφιξη στην Ύδρα στις 11.30 πμ και αναχώρηση στις 13.00

Η παραμονή στο νησί είναι μιάμιση ώρα ακριβώς. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πλοίο φεύγει στην ώρα του και όποιος καθυστερήσει θα παραμείνει στο νησί μέχρι την επόμενη ημέρα ή θα φύγει με το πλοίο της γραμμής.

Στην Ύδρα μπορεί κανείς να περπατήσει, να πιει καφέ, να δει τα πανέμορφα αρχοντικά του Κουντουριώτη, του Τσαμαδού, του Κριεζή, του Τομπάζη, όπου εντός του λειτουργεί παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών κλπ.

Στην είσοδο του λιμανιού δεσπόζει το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας στο οποίο ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει έργα μεγάλων ζωγράφων του 19 αι., μουσειακά κειμήλια του 1821, υδραίικες φορεσιές, αρχειακό υλικό, χάρτες, ιστορικά χειρόγραφα του 18ου και 19ου αι. και άλλα εκθέματα.

Στο εσωτερικό του νησιού υπάρχει ο Καθεδρικός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο οποίος ιδρύθηκε τον 17ο αι. αρχικά ως Άγιος Χαράλαμπος αλλά με την πάροδο των χρόνων αφιερώθηκε στην Παναγία.

Απέναντι, στο λόφο της Κιάφας δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, με το θαυμάσιο επίχρυσο τέμπλο.

Αναχώρηση του πλοίου και συνέχιση της κρουαζιέρας για τον επόμενο προορισμό.

Άφιξη στον Πόρο στις 14.00 και αναχώρηση στις 15.00

Ο Πόρος είναι ένα μεγάλο νησί το οποίο διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο κατά την Επανάσταση του 1821. Τον Οκτώβριο του 1827 εδώ έγινε η σύσκεψη των τριών Δυνάμεων που καθόρισαν τα σύνορα του Ελληνικού κράτους.

Από το λιμάνι του Πόρου ξεκίνησε ο συμμαχικός στόλος για τη ναυμαχία του Ναβαρίνου το 1827. Το 1830 εγκαταστάθηκε στο λιμάνι ο 1ος Πολεμικός Ναύσταθμος του ελεύθερου κράτους. Στη ΒΔ πλευρά του νησιού υπάρχει το Προγυμναστήριο, η 1η κατοικία του Όθωνα, όπου σήμερα χρησιμεύει για να γίνεται η κατάταξη των ναυτών.

Επίσης στον Πόρο υπάρχει το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Χατζοπούλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, με τη μόνιμη συλλογή οστράκων και στη κορυφή του λόφου δεσπόζει το Ιστορικό Ρολόι, κτισμένο το 1927.

Κατά μήκος της παραλίας συναντάμε ξενοδοχεία, καφετέριες, εστιατόρια, καταστήματα και τη μαρίνα σκαφών.

Δυστυχώς λόγω της μικρής παραμονής του πλοίου στον Πόρο δεν είναι δυνατόν ο επισκέπτης να μπορέσει να γνωρίσει αυτό το όμορφο νησί με τα εντυπωσιακά νεοκλασικά σπίτια, που το έχουν εξυμνήσει μεγάλοι ποιητές και λογοτέχνες.

Όπως λέει ο Γ. Σεφέρης « Ο Πόρος έχει κάτι από τη Βενετία. Κανάλι, επικοινωνία ανάμεσα στα σπίτια, βάρκες, χλιδή, νωχέλεια, αισθησιακό πειρασμό, τόπος για διακεκριμένους διεθνείς ερωμένους…».

Αναχώρηση για Αίγινα, με προορισμό τον τελευταίο σταθμό της κρουαζιέρας.

Μετά τον απόπλου από Πόρο και κατά τη διαδρομή προς Αίγινα, σερβίρεται το φαγητό στο εσωτερικό σαλόνι του πλοίου με τη συνοδεία μουσικής και χορού, για όσους το επιθυμούν.

Άφιξη στην Αίγινα στις 16.30 και αναχώρηση στις 18.00

Η Αίγινα το 1828 αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας με πρώτο κυβερνήτη τον Ι. Καποδίστρια. Το 1829 η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Ναύπλιο.

Κατά τη μυθολογία όταν ο Δίας ερωτεύτηκε την πιο ωραία κόρη του θεού Αίσωπου, την Αίγινα την έκλεψε και τη μετέφερε στο νησί Οινώνη. Μαζί της απέκτησε έναν γιο, τον Αιακό και το νησί πήρε το όνομά της. Οι κάτοικοι της Αίγινας ονομάζονται και Μυρμιδόνες, καθώς ο Δίας για να αποκτήσει ο γιός του Αιακός, που τον είχε κάνει βασιλιάς, υπηκόους μετέτρεψε τα μυρμήγκια του νησιού σε ανθρώπους.

Η Αίγινα έχει πολλά αξιοθέατα, όπως το Κυβερνείο, όπου εδώ έγινε η στέγαση της πρώτης ελεύθερης Ελλάδας, τη Μητρόπολη (1806), το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ναό της Αφαίας (Αθηνάς), το Ναό του Απόλλωνα, το Ναό του Ελλάνιου Δία, τον Αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας κλπ.

Η άφιξη στο νησί της Αίγινας μπορεί να συνδυαστεί με μια έξτρα επίσκεψη στο γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου (6km) την οποία αναλαμβάνει να κανονίσει το πλοίο με το σχετικό αντίτιμο. Το μοναστήρι κτίστηκε το 1904-1920 από τον Επίσκοπο Πενταπόλεως Νεκτάριο, ο οποίος έζησε και πέθανε εδώ το 1920.

Το 1961 ανακηρύχτηκε  Άγιος και γιορτάζει στις 9 Νοεμβρίου.

Για όσους θέλουν να παραμείνουν στη χώρα μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος της παραλίας, να πάνε βόλτα με το αμαξάκι, να πιουν καφέ, να ψωνίσουν τοπικά προϊόντα από τις βάρκες που έχουν μετατραπεί σε πλωτά μανάβικα και να αγοράσουν το περίφημο φιστίκι Αίγινας, το οποίο υπάρχει και σε γλυκό του κουταλιού.

Αναχώρηση από το νησί στις 18.00 και άφιξη στη Μαρίνα Φλοίσβου, στις 20.00 ανανεωμένοι και γεμάτοι ωραίες εντυπώσεις από μια ξεχωριστεί μονοήμερη εκδρομή.

H εκδρομή έχει πραγματοποιηθεί με το κρουαζιερόπλοιο « ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ »

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *