Translation

Νησί Αρχάγγελος Λέρου, Ιδανικό για ψάρεμα, φαγητό, κολύμπι

Ελλάδα Νησιά Αιγαίου Πελάγους

Βρίσκεται στα Β. της Λέρου, απέναντι από το όρμο Παρθενίου. Το στενό θαλάσσιο πέραμα Λέρου-Αρχάγγελου θεωρείται ψαρότοπος στο Β. τμήμα της Λέρου έχουν αναπτυχθεί πλωτές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, για τσιπούρα και λαβράκι.


Ο όρμος στο Παρθένι κατακλύζεται από σκάφη, καθώς προστατεύεται από τους βοριάδες. Ο εσωτερικός κόλπος Καλό Πηγάδι παρέχει ασφάλεια σε όλους τους καιρούς ενώ το στενό Λέρου-Αρχάγγελου επηρεάζεται μόνο στο άνοιγμα έξω από τον κόλπο.Αρχάγγελος Λέρου

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Ο Αρχάγγελος κατατάσσεται στις περιοχές της Λέρου που έχουν χαρακτηριστεί ως «καταφύγια άγριας ζωής» (3936/25-7-2000), με τα αγριοκάτσικα να τρέχουν ελεύθερα. Ανήκει στο Δίκτυο NATURA 2000 μαζί με τα νησιά Φαραδονήσια, Λέρικο, Μικρό και Μεγάλο Γλαρονήσι. Το νησί έχει 3 μικρές αμμώδεις παραλίες και κάποιους κολπίσκους προς τα Ν. που προσεγγίζονται εύκολα από σκάφη.

Στην παραλία με το μικρό μόλο θα βρείτε και τη μοναδική ταβέρνα του νησιού «Stigma Archangelos» (ανοικτά καθημερινά 11 π.μ.-8 μ.μ.). Είναι μια οικογενειακή ταβέρνα -καφενείο, στην οποία σερβίρουν φρέσκα ψάρια που ψαρεύουν μόνοι τους, ουζομεζέδες, μαγειρευτά, μπύρα, καφέ κλπ, τηλ. : 6933 409648.

Δίπλα στη μεγάλη παραλία με την ταβέρνα υπάρχουν 2 πολύ μικρές και ήσυχες παραλίες, στις οποίες μπορείτε να πάτε με τα πόδια. Στην κορυφή του λόφου σώζονται ερείπια παλιού μοναστηριού, με τη θέα από ψηλά να κόβει την ανάσα (πρόσβαση από μονοπάτι).

The Ultimate Managed Hosting Platform

Τα Φαραδονήσια, βρίσκονται πολύ κοντά στον Αρχάγγελο, στη Ν. πλευρά, και στο μεγαλύτερο θα βρείτε μικρό κολπίσκο με παραλία.

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΛΕΡΟΥ – ΠΡΟΣΒΑΣΗ

  • Με δικό σας σκάφος από τη Λέρο και από τα γειτονικά νησιά Λειψοί και Πάτμο.
  • Με το σκάφος της ταβέρνας «Stigma» (μόνο για πελάτες και κατόπιν συνεννόησης από την προηγούμενη ημέρα).

Αν θέλετε να πάτε στον Αρχάγγελο για μεσημεριανό γεύμα αλλά δεν έχετε δικό σας σκάφος, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο «Stigma», τηλ. : 6933 409648 και θα έρθουν να σας πάρουν με τη βάρκα τους.

Αναχώρηση για Αρχάγγελο από Παρθένι

Η αναχώρηση γίνεται από το Παρθένι Λέρου χωρίς χρέωση και με επιστροφή, αρκεί να το επιτρέπει ο καιρός. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο για το μεσημεριανό γεύμα και όχι για βραδινό.

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *