Translation

Ξυλόκαστρο Κορινθίας, μια μοντέρνα παραθαλάσσια πόλη κοντά στην Άθηνα

Ελλάδα Πελοπόννησος

Το Ξυλόκαστρο είναι πόλη στον Κορινθιακό Κόλπο σε απόσταση 1 ώρα από Αθήνα.


Ξυλόκαστρο –παραλιακό μέτωπο

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Ιδανικό μέρος για ημερήσια εκδρομή, για Πάσχα, και κυρίως για καλοκαιρινές διακοπές.

Προσελκύει επισκέπτες όλο το χρόνο καθώς είναι κοντά στο χειμερινό προορισμό Άνω και Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας στο όρος Ζήρεια (περίπου 25 km) και στο Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας (10 km από τα Άνω Τρίκαλα).

Μαρίνα Ξυλοκάστρου

The Ultimate Managed Hosting Platform

Η παραλία Ξυλοκάστρου, που βρίσκεται δίπλα στη Μαρίνα σκαφών, έχει ψιλό βοτσαλάκι, λίγα πεύκα για σκιά και μερικές ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Πευκιάς – παραλία Πευκιά

Η παραλία Πευκιά Ξυλοκάστρου, δίπλα στο αστικό δάσος του Πευκιά είναι η μεγαλύτερη και η πιο κοσμική παραλία της περιοχής.

Σε όλο το παραλιακό μέτωπο, δίπλα στις καφετέριες και τα εστιατόρια, υπάρχουν μικρές παραλίες για μια γρήγορη βουτιά.

Άγιος Βλάσιος Ξυλοκάστρου

Ο Άγιος Βλάσιος, Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, είναι ο πολιούχος Άγιος του Ξυλοκάστρου. Η εκκλησία του Άγιου Βλάσιου, διατηρητέο μνημείο, χτίστηκε το 1910. Εξωτερικά ο ναός, που είναι αρκετά μεγάλος (πλάτος και ύψος 25 μ.), ξεχωρίζει με τα δυο κωδωνοστάσια. Γιορτάζει στις 11 Φεβρουαρίου με μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι (πλατεία Δημαρχείου).

Απέναντι από την εκκλησία, στο λιμενοβραχίονα, ο Δήμος έχει κατασκευάσει σιντριβάνι που το βράδυ φωταγωγείται.

Μετά  τον Άγιο Βλάσιο και το ξενοδοχείο Arion, πάνω στην παραλιακή οδό Κων/νου Καραμανλή, θα βρείτε τον Πευκιά, το αισθητικό δάσος του Ξυλοκάστρου.

Πευκιάς- περιπατητικές διαδρομές

Με έκταση 243,5 στρεμμάτων, πεύκα Χαλεπίου και αγριολούλουδα, αποτελεί ιδανικό μέρος για περίπατο, χαλάρωση, ποδήλατο, τρέξιμο, πικνίκ.

Σημείο αναφοράς του Ξυλοκάστρου είναι το Τουριστικό Περίπτερο «THE REVELIN», bar-restaurant, στην παραλία του Πευκιά,  με τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα.

Το Τουριστικό Περίπτερο παραμένει ανοικτό όλο το χρόνο για καφέ, φαγητό και ποτό (οδός Κων/νου Καραμανλή 1).

     

 Παραλία Πευκιά

    

Η παραλία Πευκιά, στον Κορινθιακό Κόλπο, είναι ήσυχη, με βοτσαλάκι, πεντακάθαρα νερά και πεύκα για σκιά.

Κοντά στο beach bar θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στο τέλος της παραλίας Πευκιά, βρίσκεται το Sikyon Coast Hotel & ResortSpa, με ιδιωτική παραλία και beach bar. Την παραλία, το beach bar, τα εστιατόρια, το spa κλπ μπορείτε να τα επισκεφθείτε ακόμα και αν δεν είσαστε πελάτης του ξενοδοχείου. Για να κάνετε κράτηση σε ξαπλώστρα, τηλ. : 27430 28432,  https://www.sikyoncoast.com.

Το καλοκαίρι στο Ξυλόκαστρο λειτουργεί το θερινό σινεμά «ΗΛΕΚΤΡΑ» και στην πλατεία του Δημαρχείου στήνεται  έκθεση βιβλίου.

Έκθεση βιβλίων στην πλατεία Δημαρχείου

Στο Ανοιχτό Θέατρο, που βρίσκεται μέσα στο μικρό λιμανάκι, στη γέφυρα που το ενώνει με τη Μαρίνα Ξυλοκάστρου, γίνονται καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

Το Ανοιχτό Θέατρο στο λιμανάκι

          

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ –ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικά ξενοδοχεία που παραμένουν ανοικτά όλο το χρόνο.

 Arion Hotel

  • Arion Hotel, 4*, παραλιακή οδός Κων/νου Καραμανλή 3, δίπλα στον Πευκιά, https://www.arion-pefkias.gr, με πισίνα και μια μικρή παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο, spa, café-bar κλπ., τηλ. : 2743022230.

Πηγή : https://www.arion-pefkias.gr

  • Gardens Gallery Hotel, 3*, Αγίου Μακαρίου 1, δίπλα στο Arion Hotel, τηλ. :69488 33155
  • Hotel Miramare,2*, οδός Ιωάννου 45 στην   περιοχή του Πευκιά,   τηλ. 27430 22375,  https://www.hotelmiramarexylokastro.com, ανοικτά όλο το χρόνο
  • Hotel Kyani Akti, 3*, Π. Τσαλδάρη 68, στο κέντρο της πόλης, τηλ. : 27430 28930
  • Sikyon Coast Hotel & Resort, 4*, τηλ. : 27430 28432, 27430 23229, www.sikyoncoast.com , στην παραλία του Πευκιά Ξυλόκαστρου προς την περιοχή της Συκιάς (3 km από το κέντρο της πόλης του Ξυλόκαστρου).

Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα ανήκει η βίλα του ποιητή Άγγελου Σικελιανού.

   

   

Βίλα Σικελιανού –Sikyon Coast Hotel

Ένα παλιό αρχοντικό του 1916 με πολλές αρχιτεκτονικές επιρροές, όπως κίονες από την Κλασσική Ελλάδα και πολλά  βενετσιάνικα στοιχεία, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο (1989). Η Βίλα Σικελιανού, 50 τ.μ. είναι πλήρως ανακαινισμένη και προσφέρεται για ενοικίαση. Ο εξωτερικός χώρος της βίλας, τους καλοκαιρινούς μήνες (από Ιούνιο), μετατρέπεται στο μοντέρνο ιταλικό εστιατόριο, «The Villa».

 Βίλα Σικελιανού, εστιατόριο «The Villa» του Sikyon Coast Hotel

 Sikyon Coast Hotel & Resort

                

Το Sikyon Coast Hotel & Resort διαθέτει 30 στρέμματα με πανέμορφους κήπους, ιδιωτική παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, beach bar, εστιατόριο, πισίνα, Jacuzzi, το Physic Spa & Health Center κλπ (χρήση και από επισκέπτες χωρίς διαμονή). Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για οργάνωση πικνίκ ή μαθήματα γιόγκα στον Πευκιά.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

  • Μονή Ζωοδόχου Πηγής ή Παναγία της Κορυφής ή Παναγία Κορφιώτισσα, στο Καμάρι Ξυλοκάστρου

Η  «Παναγία Κορφιώτισσα» στην κορυφή

Βρίσκεται στην κορυφή του βουνού, στα 760 μ., πάνω από τον οικισμό Καμάρι Ξυλοκάστρου, και η θέα από ψηλά κόβει την ανάσα.

Πηγή : https://imkorinthou.org

Παλιότερα υπήρξε Μετόχι της Μονής του Αγίου Βλασίου Τρικάλων Κορινθίας. Γιορτάζει της Ζωοδόχου Πηγής, ακριβώς μετά το Πάσχα, και στις 15 Αυγούστου στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Η πρόσβαση γίνεται από το Καμάρι Ξυλοκάστρου (7 Km ασφαλτοστρωμένου δρόμου), και μετά την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και το Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίου Δ. Ξυλοκάστρου (υπάρχει πινακίδα) (τηλ. Μονής : 27430 22043).

  • Μονή του Αγίου Βλασίου, στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας

Χτισμένη στα 1.400 μ. στο όρος Ζήρεια, στη θέση που σύμφωνα με την παράδοση βρέθηκε, μέσα σε σπηλιά, η εικόνα του Αγίου (14ου αι.). Στο Καθολικό (17ος) οι εικόνες είναι του μεγάλου ζωγράφου της κρητικής σχολής (17ος), Εμμανουήλ  Σκορδίλη (1647-1671). Εδώ φυλάσσονται η θαυματουργή Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Βλασίου. Η Μονή είναι γυναικεία και γιορτάζει του Αγίου Βλασίου (11 Φεβρουαρίου) και του Τιμίου Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου), ημέρα  εύρεσης  της Ιερής Εικόνας (τηλ. Μονής : 27430 91210).

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η πρόσβαση στο Ξυλόκαστρο μπορεί να γίνει και με το ΚΤΕΛ από Αθήνα ή Κόρινθο, https://www.ktelkorinthias.gr ή  με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και το δρομολόγιο Αθήνα-Κιάτο-Ξυλόκαστρο, https://www.trainose.gr.

 

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *