8 Σχόλια

 1. Δημητρης
  13 Ιανουαρίου 2018

  Αν πας οδικώς Βουκουρεστι που θα παρκαρεις το αυτοκίνητό σου εκει;Εχει παρκινγκ;Κλεβουν αυτοκίνητα;

  Απάντηση

  • marina
   14 Ιανουαρίου 2018

   Στο Βουκουρέστι και στους επαρχιακούς δρόμους, πρέπει να τηρείτε αυστηρά το όριο ταχύτητας διότι υπάρχει αστυνόμευση. Στο Βουκουρέστι και συγκεκριμένα γύρω από τις κεντρικές πλατείες, Piata Unirii και Piata Victoriei απαγορεύεται να παρκάρετε πάνω στους κεντρικούς δρόμους. Υπάρχουν αρκετά δρομάκια και υπαίθριοι χώροι στάθμευσης όπου μπορείτε να παρκάρετε και βρίσκονται πολύ κοντά στο Ιστορικό Κέντρο (το οποίο είναι όλο πεζοδρομημένο).
   Σας προτείνουμε τους δρόμους πίσω από το εμπορικό πολυκατάστημα UNIREA (απέναντι από το Ιστορικό Κέντρο) που βρίσκεται στην Piata Unirii και μεταξύ των λεωφόρων, Bulevardul lon C. Bratianu 1, Bulevardul Unirii και Bulevardul Corneliu Coposu.
   Συγκεκριμένα πίσω από το Bucarest Court (Δικαστικό Μέγαρο), στην Bulevardul Unirii 37 (είναι η κεντρική λεωφόρος με τα σιντριβάνια) και το Hotel Roayal Bucarest, στην Bulevardul Mircea Voda 28 υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης που καταλήγουν στην Bulevardul Corneliu Coposu, δηλαδή πίσω από το πολυκατάστημα UNIREA (περπάτημα λιγότερο από 10 λεπτά).
   Προσοχή, όταν επιστρέφετε για να πάρετε το αυτοκίνητό σας, κυρίως τις βραδινές ώρες, να περπατάτε στις κεντρικές λεωφόρους και να μπαίνετε στα στενά δρομάκια μόνο όταν φτάνετε κοντά στο αυτοκίνητο (μην προσπαθείτε να «κόψετε» δρόμο από τα στενά για να φτάσετε πιο γρήγορα).
   Για το Palatul Parlamentului (Παλάτι του Λαού) μπορείτε να παρκάρετε έξω ακριβώς από την είσοδο του κτηρίου καθώς διαθέτει χώρο στάθμευσης. Αν θέλετε να πάτε με τα πόδια είναι στο λόφο που βρίσκεται στο τέλος της Bulevardul Unirii (από την Piata Unirii), πολύ κοντά στο Ιστορικό Κέντρο.
   Προσοχή, να μην αφήνετε πράγματα στο αυτοκίνητο, π.χ. τσάντες με τρόφιμα, γιατί μπορεί να σας σπάσουν το τζάμι για να δουν τι έχετε μέσα. Αν θέλετε μεγαλύτερη ασφάλεια για το βράδυ καλύτερα να συμβουλευτείτε το ξενοδοχείο στο οποίο θα διανυκτερεύσετε.
   Επειδή οι Ρουμάνοι δεν είναι πολύ προσεκτικοί στην οδήγηση, μάλλον νευρικοί, κυρίως γύρω από τις κεντρικές πλατείες που έχουν κίνηση, καλύτερα να τους δίνετε προτεραιότητα για να αποφύγετε ένα άσκοπο τρακάρισμα.
   Τέλος αν σας σταματήσει κάποιος αστυνομικός για να σας δώσει κλήση, αφού βεβαιωθείτε ότι είναι αστυνομικός ζητήστε απόδειξη για τα χρήματα που θα πληρώσετε, διαφορετικά θα καταλήξουν στην τσέπη του.

   Απάντηση

 2. Ελενα Ιωαννου
  4 Δεκεμβρίου 2017

  Τελικα ποσες ωρες ειναι απο αθηνα για βουκουρεστι οδικός?θελω να φυγω την αλλη Παρασκευή με το ιχ παρακαλω.ευχαριστω.άριστες οι πληροφορίες σας!

  Απάντηση

  • marina
   4 Δεκεμβρίου 2017

   Η απόσταση Αθήνα – Βουκουρέστι είναι συνολικά περίπου 1200 km. Αναλυτικά Αθήνα – Σόφια είναι περίπου 730 km και Σόφια – Βουκουρέστι περίπου 450 km.
   Ο δρόμος από τα σύνορα της Ελλάδας προς τη Σόφια, με εξαίρεση τα Στενά Κρέσνα που είναι όλο στροφές και με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση, είναι στο σύνολό του καλός καθώς κινήστε μέσα σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας. Από τη Σόφια προς τα σύνορα με τη Ρουμανία οδηγείτε στον παλαιό αυτοκινητόδρομο, με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Εδώ ο δρόμος είναι στενός με αρκετά έργα καθ οδόν καθώς το οδικό δίκτυο της Βουλγαρίας αναβαθμίζεται.
   Στη συνέχεια από τα σύνορα προς Βουκουρέστι ο δρόμος είναι σχετικά κακός. Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι το όριο ταχύτητας είναι έχει διακυμάνσεις από 50, 80 και 100 km.
   Επιπλέον θα πρέπει να υπολογίσετε κάποιες καθυστερήσεις στα διόδια, στα σύνορα, στις στάσεις που θα κάνετε ή στις όποιες καιρικές συνθήκες που θα συναντήσετε.
   Εμείς σας συνιστούμε να κάνετε στάση για διανυκτέρευση σε κάποιο οικονομικό ξενοδοχείο στο Σαντάνσκι ή στη Σόφια για να μοιράσετε την απόσταση.
   Αν ακολουθήσετε το όριο ταχύτητας που έχουν οι πινακίδες θα φτάσετε από Αθήνα στη Σόφια σε περίπου 7-8 ώρες.
   Από τη Σόφια προς Βουκουρέστι είναι δύσκολο να σας πούμε σε πόση ώρα θα φτάσετε καθώς τα 450 km μπορεί να φαίνονται λιγότερα αλλά δυστυχώς θα χρειαστείτε άλλες 7 ώρες, περίπου για τον τελικό προορισμό.
   Τέλος να σας επισημάνουμε ότι στους δρόμους της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας θα πρέπει να τηρήσετε το όριο ταχύτητας γιατί συνήθως υπάρχει τροχαία που σταματάει για πρόστιμα.
   Σας ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο σας! Ελπίζουμε να περάσετε όμορφα και περιμένουμε και τις δικές σας εμπειρίες!

   Απάντηση

 3. Panagiota
  19 Νοεμβρίου 2017

  Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες… σχεδιαζω να ταξιδεψω Χριστουγεννα για Ρουμανια με βοηθα πολυ… μπραβο σας

  Απάντηση

  • marina
   21 Νοεμβρίου 2017

   Σας ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο σας! Ελπίζουμε να περάσετε όμορφα και περιμένουμε και τις δικές σας εμπειρίες!

   Απάντηση

 4. δεσποινα Στεργίου
  15 Οκτωβρίου 2017

  Μπράβο ! πολύ κατατοπιστική η αφήγηση

  Απάντηση

  • marina
   6 Νοεμβρίου 2017

   Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο σας!

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Επιστροφή στην αρχή
για κινητές συσκευές για υπολογιστές