Translation

Σκιάθος, η κοσμοπολίτισσα των Σποράδων

Ελλάδα Νησιά Αιγαίου Πελάγους

ΣΚΙΑΘΟΣ – ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ


  • ΜΠΟΥΡΤΖΙ (13ος αι.)

Πευκόφυτος λόφος σε μικρή χερσόνησο, δίπλα στο λιμάνι, ενωμένος με τη Χώρα, το Μπούρτζι.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Στο Μπούρτζι θα δείτε το Μουσείο Ναυτικής & Πολιτιστικής Παράδοσης με την ιστορία του νησιού. Θα βρείτε το café- restaurant Bourtzi, http://bourtzi-skiathos.gr, για πρωινό, καφέ, φαγητό, ποτό και κάπου ανάμεσα στα τραπέζια τα σκαλάκια που οδηγούν στη θάλασσα, για μια γρήγορη βουτιά.

Ο Δήμος έχει τοποθετήσει παγκάκια (ελάχιστα), κάτω από τα πεύκα, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θέα.

  • Μουσείο Ναυτικής & Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου

Το Μουσείο Ναυτικής & Πολιτιστικής Παράδοσης ιδρύθηκε το 2015 και στεγάζεται στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Θα δείτε εκθέματα από τη ναυτική ιστορία του νησιού, όπως ομοιώματα σκαφών, ναυτικοί χάρτες, όργανα κ.ά.       Δ/ση: Ανατολική Παραλία, Μπούρτζι, τηλ. :  6945 107626, 6938 246755, 24270 23504, Ιούνιος-Σεπτέμβριος ανοικτά : 11 πμ. – 1μ.μ. & 6:30 μ.μ. – 10:30 μ.μ., Απρίλιο-Μάιο & Οκτώβριο: 6 μ.μ. – 9 μ.μ. και τους υπόλοιπους μήνες κατόπιν συνεννόησης.

Το παλιό δημοτικό σχολείο του νησιού (κτίστηκε το 1906) στεγάζει σήμερα το Δημοτικό  Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σκιάθου.

Εδώ γίνονται, όλο το χρόνο, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Όνειρο στο κύμα».

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ

  • Οδός Παπαδιαμάντη

Είναι ο πιο διάσημος δρόμος του νησιού που ξεκινάει από το λιμάνι και συνεχίζει προς το εσωτερικό της Χώρας.

Εδώ θα βρείτε τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, κυρίως για σουβενίρ, mini market, σουβλατζίδικα, γρήγορο φαγητό, μπύρα, καφέ κλπ.

  • Σπίτι-Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

     

Πρόκειται για το πατρικό σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1851-1911), που κτίστηκε το 1860 και αποτελεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο. Εδώ γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Α. Παπαδιαμάντης, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες λογοτέχνες. Είναι ένα παραδοσιακό σκιαθίτικο σπίτι, με κατώι και ανώι. Στο κατώι λειτουργεί πωλητήριο με βιβλία, από παλιές και νέες εκδόσεις, όπως η «Φόνισσα» που θεωρείται και το αριστούργημά του, κάρτες  και αναμνηστικά. Στο ανώι έχουν συγκεντρωθεί τα προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα, το κρεβάτι του, τα ρούχα του κλπ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

Θα φτάσετε από την οδό Παπαδιαμάντη 12, με κατεύθυνση προς την πλατεία Παπαδιαμάντη. Είσοδος από την πλατεία, εισιτήριο 1€ , τηλ. : 24270 22240, πληροφορίες : http://odysseus.culture.gr).

  • Παλιό Λιμάνι

       

Είναι το Παλιό Λιμάνι του νησιού, και από εδώ φεύγουν τα καραβάκια για ημερήσιες εκδρομές, προς τις παραλίες του νησιού, τα νησάκια Τσουγκριά αλλά και προς Σκόπελο –Αλόννησο με το θαλάσσιο πάρκο. Τα ημερόπλοια αράζουν μπροστά στο Μνημείο Βασίλη Λάσκου (Μάνδρα, 1899-Σκιάθος, 1943), του κυβερνήτη του Υ/Β «Κατσώνης», που βυθίστηκε στα ανοικτά της Σκιάθου, στις 14-9-1943, από τους Γερμανούς.

Στο Παλιό Λιμάνι θα βρείτε κυρίως καφέ και μπαρ, με θέα το Μπούρτζι.

  • Παραλιακός

   

Ο Παραλιακός εκτείνεται από το κεντρικό λιμάνι και τη μαρίνα σκαφών προς τον Υδροβιότοπο της Λίμνης Αγίου Γεωργίου και το καρνάγιο. Εδώ θα έρθετε για φαγητό, στα εστιατόρια και ψαροταβέρνες, με θέα τα πολυτελή σκάφη και τα αεροπλάνα προσγειώνονται στην κυριολεξία πάνω από το κεφάλι σας. Το βράδυ ο Παραλιακός είναι ιδανικός για νυκτερινή βόλτα, μπροστά από το Δημοτικό Πάρκο και τη μαρίνα σκαφών.

  • Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Κτίστηκε μεταξύ 1794-1806, από τον Όσιο Νήφων, το Νέο Κοινοβιάρχη, που είναι και προστάτης της Σκιάθου (σκιά-Άθω), Υπήρξε ο πρώτος ηγούμενος της Μονής που ανήκε στο κίνημα των Κολλυβάδων του Αγίου Όρους (Σκιάθος = σκιά-Άθω). Εδώ υφάνθηκε η 1η ελληνική σημαία, αυτή με το λευκό σταυρό στη μέση. Αξίζει να έρθετε για να θαυμάσετε το μοναστήρι και για να χαλαρώσετε στο «Παραδοσιακόν Καφενείον» της Μονής, που βρίσκεται σε ύψωμα με θέα τη βόρεια πλευρά του νησιού. Διαθέτει Μουσείο με λαογραφική συλλογή και κατάστημα πώλησης τοπικών προϊόντων, όπως τον τοπικό οίνο «Αλυπιακό», λάδι, μέλι, αλοιφές, γλυκά του κουταλιού κλπ. Είναι αντρικό μοναστήρι και βρίσκεται στην τοποθεσία Αγαλλιανούς. Μπορείτε να φτάσετε και με το λεωφορείο από τη Χώρα  (περίπου 1 ώρα) Ανοικτά  καθημερινά, τηλ. : 24270 22012, https://monievaggelistrias.gr.

  • Πλατεία Αγίου Νικολάου

Στο λόφο πάνω από τη Χώρα, θα δείτε το εκκλησάκι το Αγίου Νικολάου, με το καμπαναριό. Θα έρθετε για να βγάλετε τις ωραιότερες φωτογραφίες του νησιού από ψηλά (πρόσβαση από σκαλοπάτια).

  • Κάστρο

Ιδρύθηκε τον 14ο αι. πάνω σε βράχο, από τους κατοίκους οι οποίοι μετακόμισαν στη βόρεια άκρη του νησιού, για να ελέγχουν το πέρασμα, και θα δείτε ότι σώζεται από την αρχαία οχύρωση (πληροφορίες : http://odysseus.culture.gr).

  • Σκιαθίτικο Σπίτι

Πρόκειται για ιδιωτική συλλογή που στεγάζεται σε ένα διώροφο παραδοσιακό πέτρινο σπίτι του 1910. Βρίσκεται στη Χώρα, και θα δείτε υφαντά, τοπικές φορεσιές, διακοσμητικά εποχής,  χρηστικά αντικείμενα κ.ά. Διεύθυνση : οδός Πολυτεχνείου, τηλ. : 6973221138, https://skiathitikospiti.gr

  • Παραλίες Σκιάθου

 ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ

Οι Κουκουναριές, με τον υδροβιότοπο της λίμνης Στροφιλιάς, είναι η πιο διάσημη παραλία της Σκιάθου και μια από τις καλύτερες της Μεσογείου. Πήρε το όνομά της από τα πολλά πεύκα που λέγονται και κουκουναριές. Διαθέτει ατελείωτη χρυσή άμμο, ρηχά νερά, ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar, θαλάσσια σπορ, καταδυτικό κέντρο, ναυαγοσώστες και πευκοδάσος μέχρι τη θάλασσα.

     

Ο οικισμός Κουκουναριές έχει πολλές ταβέρνες και ενοικιαζόμενα καταλύματα, όπως το Skiathos Palace, που είναι πιο γνωστό ξενοδοχείο του νησιού, και όλων των Σποράδων, καθώς είναι και το πιο παλιό (σήμερα ανακαινισμένο και πολυτελές), τηλ. : 24270 49700, www.stiathos-palace.gr , παραλία Μάραθα-Κουκουναριές. Θα φτάσετε στις Κουκουναριές από τον ασφαλτόδρομο του νησιού, περίπου 13 km από τη Χώρα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΛΑΡΙΑ

Η επίσης διάσημη παραλία Λαλάρια πήρε τ’ όνομά της από τα στρογγυλά λευκά βότσαλα (λαλάρια = βότσαλα). Εκτός από τα βότσαλα ξεχωρίζει για τα γαλαζοπράσινα νερά και τα εντυπωσιακά λευκά βράχια. Απαγορεύεται να πάρετε, ως αναμνηστικό, βότσαλα από την παραλία (υπάρχει ταμπέλα). Βρίσκεται στο ΒΑ. άκρο του νησιού και η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα, με τα ημερόπλοια ή με το δικό σας σκάφος (αρκεί να μη φυσάει βόρειος άνεμος).

   

     

     

Η βόρεια πλευρά του νησιού είναι κυρίως βραχώδης, επηρεάζεται έντονα από βόρειους ανέμους γι ‘αυτό και λιγότερο ανεπτυγμένη τουριστικά.

   

Στη Σκιάθο θα βρείτε περισσότερες από 60 παραλίες.

Στη Ν. – ΝΑ. πλευρά που είναι η πιο τουριστική, θα βρείτε τις παραλίες : Μεγάλη Άμμος, Βασιλιάς, Αχλαδιές, Καλαμάκι, Αγ.Παρασκευή, Βρωμόλιμνος (Ν.), Τρούλος,  Καναπίτσα, Μεγάλη Άμμος κλπ.

Προς  Β. –ΒΔ. θα βρείτε τις παραλίες : Μανδράκι, Ελιά, Άγκριστρος, Ασέλινος (Μικρός και Μεγάλος), Κεχριά, Κάστρο, Κρυφή Άμμος, Αγία Ελένη, Μεγάλη Μπανάνα, Μικρή Μπανάνα (γυμνιστών) κλπ.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΡΩΜΟΛΙΜΝΟΣ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΝΔΡΑΚΙ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΡΥΦΗ ΑΜΜΟΣ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΞΑΝΕΜΟΣ ΣΤΑ ΒΑ.- Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

 

Η πρόσβαση στις παραλίες, γίνεται ως εξής :

  • με το τοπικό λεωφορείο. Η αφετηρία των λεωφορείων βρίσκεται στο Δημοτικό Πάρκο, στον Παραλιακό.
  • με το καραβάκι. Ιδιωτικά καραβάκια εκτελούν ημερήσιες εκδρομές προς τις παραλίες και τα νησάκια, Τσουγκριάς και Άρκος Σκιάθου αλλά και προς Σκόπελο – Αλόννησο – Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων (κόστος περίπου 10-12 €, ανάλογα και την εκδρομή που θα επιλέξετε).

ΣΚΙΑΘΟΣ- ΝΗΣΑΚΙΑ

Εκτός από τα ημερόπλοια υπάρχει και το «Skiathos Water Taxi», που κάνει ημερήσιες εκδρομές από τις Κουκουναριές προς τις παραλίες και τα νησάκια Τσουγκριάς και Άρκος ή προς Σκόπελο- Αλόννησο- Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων.

Επίσης εκτελεί δρομολόγια από το Πήλιο περιοχή Κατηγιώργη (15’) ή από τον Πλατανιά Πηλίου (25’) ή από το  Βόλο προς τις  Κουκουναριές Σκιάθου (αρκεί να το επιτρέπει ο καιρός), τηλ.: 6980 200200, http://www.skiathoswatertaxi.gr .

ΣΚΙΑΘΟΣ- ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

ΣΚΙΑΘΟΣ – ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Η Σκιάθος απέχει 4 ν.μ. από τη γειτονική Σκόπελο, 2,4 ν.μ. από τις ακτές του Πηλίου και 41 ν.μ. από το Βόλο.

Ο οικισμός Γλώσσα Σκοπέλου, με το λιμάνι Λουτράκι Γλώσσας, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τις ακτές της Σκιάθου (απόσταση από Χώρα Σκοπέλου 37 km).

  • Αεροπορικώς

Διεθνές Αεροδρόμιο Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», τηλ. : 24270 29100, https://www.jsi-airport.gr Εκτελούνται πτήσεις από Αθήνα  (35’), από Θεσσαλονίκη και charters, από πολλές χώρες του εξωτερικού. Απέχει 5’ από τη Χώρα και η Χώρα απέχει μόνο 5’ και η πρόσβαση από και προς το αεροδρόμιο γίνεται με ταξί ή με κάποιο ενοικιασμένο μέσο (από τον Περιφερειακό Σκιάθου ή τον Παραλιακό). Αν έχετε χρόνο για περπάτημα (και λίγες αποσκευές) μπορείτε να κάνετε τη διαδρομή και με τα πόδια, από τον Παραλιακό και το καρνάγιο, περίπου 20’-30’.

  • Ακτοπλοϊκώς

Με συμβατικό πλοίο ή catamaran που δέχεται και αυτοκίνητα ή  Flying Dolpfin.

Αναλυτικά :

α) από το λιμάνι του Βόλου Ν. Μαγνησίας (όλο το χρόνο), με πλοίο της εταιρείας  ANES, οδός Αργοναυτών 34,  Παραλία Βόλου, τηλ. : 24210 28000, https://www.anes.gr, της εταιρείας Hellenic Seaways κλπ.

β) από το λιμάνι του  Αγίου Κωνσταντίνου Ν. Φθιώτιδας (τους καλοκαιρινούς μήνες), με πλοίο, catamaran της εταιρείας Hellenic Seaways ή με το Aegean Flying Dolpfin.

γ) από το λιμάνι Κυμάσι Μαντουδίου Ν. Εύβοιας (προς Σκιάθο-Γλώσσα Σκοπέλου -Αλόννησο), διάρκεια 2,30 ώρες, με πλοίο της ANES, https://www.anes.gr, πρακτορείο Αθήνας : Θ. Δεληγιάννη 21, Μεταξουργείο, τηλ. : 210 5237613 και Κυμάσι Μαντουδίου, τηλ. : 22270 23336.

δ) από την παραλία Κύμης Εύβοιας (μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες). Δρομολόγια από Παραλία Κύμης, πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ προς Σκύρο-Αλόννησο-Σκόπελο και στη συνέχεια από Σκόπελο προς Σκιάθο, με το πλοίο της γραμμής (θα πρέπει να βρείτε την ανταπόκριση διαφορετικά θα διανυκτερεύσετε στη Σκόπελο) ή taxi boat από Γλώσσα Σκοπέλου (αν το επιτρέπει ο καιρός. Πληροφορίες, «Σκύρος Ναυτιλιακή», τηλ. : 22220 91789, 22220 92164, https://www.sne.gr.

Από τη Σκόπελο προς Σκιάθο μπορείτε να φτάσετε ως εξής :

α) από το κεντρικό λιμάνι Σκοπέλου, με το πλοίο της γραμμής και το δρομολόγιο : Αλόννησος-Σκόπελος-Σκιάθος.

β) από το λιμάνι Λουτράκι Γλώσσας Σκοπέλου, με πλοίο της γραμμής που κάνει στάση και στη Γλώσσα.

γ) από το λιμάνι Λουτράκι Γλώσσας Σκοπέλου με το taxi boat Σκοπέλου, «Sea Cab», προς το λιμάνι της Σκιάθου και αντίστροφα (αρκεί να το επιτρέπει ο καιρός), τηλ. : 6984 203695.

δ) με το taxi boat «Skiathos Water Taxi», από την παραλία Κουκουναριές Σκιάθου προς το λιμάνι Λουτράκι Γλώσσας  Σκοπέλου ή προς κεντρικό λιμάνι Σκοπέλου (αν το επιτρέπει ο καιρός).

Το «Skiathos Water Taxi», εκτελεί δρομολόγια και από το Πήλιο, περιοχή Κατηγιώργη (15’) ή Πλατανιά Πηλίου (25’) ή από το  Βόλο προς Κουκουναριές Σκιάθου (αρκεί να το επιτρέπει ο καιρός). Πληροφορίες, τηλ. :  6980 200200, http://www.skiathoswatertaxi.gr.

ΣΚΙΑΘΟΣ

Πως θα φτάσετε στη Σκιάθο από τα παραπάνω λιμάνια :

  • Με το ΚΤΕΛ

α) Αθήνα–Βόλος,  4 ώρες (324 km) και Θεσσαλονίκη- Βόλος, 2,5 ώρες (216 km). Από το ΚΤΕΛ Βόλου προς το λιμάνι Βόλου θα χρειαστείτε ταξί  (10’) καθώς το αστικό λεωφορείο δεν έχει άμεση ανταπόκριση. Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας, Ζάχου 5, Βόλος, τηλ. : 24210 33254, 24210 25527, https://ktelvolou.gr, και Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Βόλου, τηλ. : 2421 025532

Κέντρο Ταξί Βόλου, τηλ. : 24210 27777, 24210 37880-8, 24210 61100 (από σταθερό), τηλ.: 6970 227777 (από Cosmote ή What’s up), τηλ.: 6946 277776 (από Vodafone ή CU) και τηλ. : 6930 127777 (από Wind), https://volos.taxi.

β) Αθήνα-Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας, 2,5 ώρες (165 km) με το Υπεραστικό ΚΕΤΛ Φθιώτιδας, ΠΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης 18,  Άγιος Κωνσταντίνος,  τηλ. : 2235 032223, https://www.ktelfthiotidos.gr.

γ) Αθήνα- Κυμάσι Μαντουδίου Εύβοιας

ΚΤΕΛ Λιοσίων, Στρ. Δαγκλή 41, Αθήνα, τηλ. κέντρο : 210 8317186  (08.00 – 16.00), Δευτέρα – Παρασκευή, 210 8317153, 210 8317163, 210 8322997.

ΚΤΕΛ Εύβοιας,  προς Κυμάσι Μαντουδίου,  τηλ. : 22210 20400, 22210 22436, 22210 22640. https://www.ktelevias.gr.

Μπορείτε να φτάσετε στο Κυμάσι Μαντουδίου και με πούλμαν της  ακτοπλοϊκής εταιρείας ANES, με μικρό κόστος και με άμεση ανταπόκριση με το πλοίο, χωρίς περιττές στάσεις (το ίδιο ισχύει από Κυμάσι προς Αθήνα).

Πληροφορίες στο πρακτορείο ANES Αθήνας, οδός  Θεοδώρου Δηληγιάννη 21, Μεταξουργείο (κοντά στη στάση του Μετρό),  τηλ. : 210 5237613, ή ANES Μαντουδίου, Αχιλλέως 10, Κυμάσι  Μαντουδίου, τηλ. : 22270 23336, https://www.anes.gr.

γ) Αθήνα-παραλία Κύμης Εύβοιας

ΚΤΕΛ Λιοσίων, Στρ. Δαγκλή 41, Αθήνα, τηλ. κέντρο : 2108317186  (08.00 – 16.00), Δευτέρα – Παρασκευή, 210 8317153, 210 8322997, 210 8317163.

ΚΤΕΛ Εύβοιας, δρομολόγιο προς Κύμη,  τηλ. : 22210 20400, 22210 22436, 22210 22640. https://www.ktelevias.gr

  • Με ταξί

Ταξί που εκτελούν υπεραστικά  δρομολόγια από το Βόλο προς Άγιο Κωνσταντίνο  ή από Αθήνα  προς Άγιο Κωνσταντίνο  ή Βόλο, κλπ (μετακινήσεις όλο το χρόνο), ενδεικτικά, «BΕΤΑ ταξί»,  https://georgalitravel.gr

  • Με ιδιωτικά πούλμαν

α )με πούλμαν του ταξιδιωτικού γραφείου ALKYON TRAVEL, από την πλατεία Κάνιγγος Αθήνας (αρχή οδού Ακαδημίας) προς το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου (και αντίστροφα, με μικρό κόστος).

Υπάρχει άμεση ανταπόκριση με τα πλοία της γραμμής ή τα catamaran της Helllenic Sea Ways, και έτσι δε θα χρειαστείτε να περιμένετε στο λιμάνι.

Το δρομολόγιο του πούλμαν είναι πολύ γνωστό σε ντόπιους και τουρίστες, γι αυτό θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση της θέσης (1-2 ημέρες πριν) ή να προπληρώσετε το εισιτήριο (κυρίως Ιούλιο- Αύγουστο).

Πληροφορίες, τηλ. : 22350 32444, λιμάνι Αγίου Κωνσταντίνου ή τηλ. : 210 832545, πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα http://alkyontravel.gr.

β) με πούλμαν του ταξιδιωτικού γραφείου Jetatours, Νίκης 54 & Φιλελλήνων, πλατεία Συντάγματος, με άμεση ανταπόκριση με το πλοίο που αναχωρεί από το λιμάνι Αγίου Κωνσταντίνου (προς Σκιάθο-Σκόπελο, και μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες). Πληροφορίες, τηλ. : 210 3230582, 210 3227353, http://www.jeta-tours.gr.

Ενδεικτικά πρακτορεία για εισιτήρια, πληροφορίες πλοίων κλπ.

ΒΟΛΟΣ

-FERRYTRAVELLER.GR, Αργοναυτών 35, Παραλία Βόλου, τηλ. :  24211 03000

VIS Travel, λιμάνι Βόλου, τηλ. : 24210 31059 (για ANES)

Sporades Travel, λιμάνι Βόλου, τηλ. : 24210 31059 (για Hellenic Seaways)

-BILALIS Travel Agency,  Καραϊσκάκη 4, Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας, τηλ. : 22350 89540

StavrianosPetrou, λιμάνι Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, τηλ. : 2250 32609

HELIOTROPIO, λιμάνι Σκιάθου, Σκιάθος, τηλ. : 24270 21732

LEMONIS AGENCY SKOPELOS, κεντρικό λιμάνι Χώρας Σκοπέλου, Σκόπελος, τηλ. : 24240 22363 και λιμάνι Γλώσσας Σκοπέλου, τηλ. : 24240 34335

-Ναυτικό Πρακτορείο Σκοπέλου, κεντρικό λιμάνι Χώρας Σκοπέλου, τηλ. : 24240 22767, 24240 23060

ALONNISOS Travel, λιμάνι Αλοννήσου, Πατητήρι, τηλ. : 24240 66000

Kymi Agency, λιμάνι Κύμης, τηλ. : 22220 22020

  • Με τρένο

Σιδηροδρομικώς με το τρένο INTERCITY, μέχρι το Βόλο και στη συνέχεια με το πλοίο προς Σκιάθο.        Ενδεικτικά : Αθήνα –Βόλος με το τρένο 4,5  ώρες και Θεσσαλονίκη- Βόλος, με το τρένο σε 3,5 ώρες.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

  • Δήμος Σκιάθου, τηλ. : 24273 50100, 24270 22022
  • Δήμος Βόλου, τηλ. : 24210 30930
  • Λιμεναρχείο Βόλου, τηλ. : 24270 22017
  • Λιμεναρχείο Αγίου Κωνσταντίνου, τηλ. : 22350 31759
  • Λιμεναρχείο Σκοπέλου, τηλ. : 24240 22180 & Γλώσσας Σκοπέλου, τηλ. : 24240 33033
  • Λιμενικός Σταθμός Μαντουδίου, τηλ: 2227022020 τηλ.& fax  : 24210 39723
  • Λιμεναρχείο Κύμης Εύβοιας, τηλ: 2222022606
  • Τουριστική Αστυνομία Σκιάθου, τηλ. : 24270 23172
  • Τουριστική Αστυνομία Βόλου, τηλ.& fax : 24210 39065
  • Ένωση ξενοδόχων Σκιάθου, τηλ. : 24270 29922, 24270 29911, 24270 29913
  • Σύλλογος ενοικιαζόμενων δωματίων Σκιάθου «Ο ΔΙΑΣ», τηλ.& fax : 24270 21488
  • Σύλλογος ενοικιαζόμενων δωματίων Σκιάθου «Η ΣΚΙΑΘΟΣ», τηλ : 24270 23633
  • Σιδηροδρομικός Σταθμός Βόλου, TRAINOSE, τηλ. : 24210 24056
  • Κέντρο Ταξί Σκιάθου, τηλ.& fax : 2427 24461
  • Κέντρο Ταξί Βόλου, τηλ. : 24210 27777, 24210 37880-8, 24210 61100
  • Κέντρο Υγείας Σκιάθου, τηλ. : 24270 22222, 24273 50010, 24273 50020
  • Σωματείο Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας, www.sailingvolos.gr
  • ΚΤΕΛ, Σταθμός υπεραστικών λεωφορείων Μαγνησίας- Βόλου, τηλ. : 24210 33253, 24210 33254, 24210 25527
  • Ακτοπλοϊκά δρομολόγια Βόλου, τηλ. : 24210 31059, 24210 31060, 24210 23415, 24210 23400, 24210 35846

 

 

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *