Translation

Σύμη, 5 εκκλησίες πάνω στη θάλασσα για γάμο ή βάπτιση

Γαμήλιοι προορισμοί Νησιά Αιγαίου Πελάγους

Η Σύμη αποτελεί δημοφιλή προορισμό για Γάμο ή Βάπτιση καθώς διαθέτει εντυπωσιακές παραλίες με εκκλησάκια πάνω στη θάλασσα.


Αν επιλέξετε κάποια από τις εκκλησίες που βρίσκονται στους οικισμούς υπάρχει η δυνατότητα να σας συνοδεύσουν στα γραφικά σοκάκια ντόπιοι οργανοπαίκτες με παραδοσιακά όργανα, όπως το λαγούτο και το βιολί (πληροφορίες για ορχήστρα, κ. Ιάκωβος, τηλ. 6951 223984).

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Επίσης μπορείτε να οργανώσετε κάποια εκδήλωση ή Πολιτικό Γάμο σε οποιαδήποτε παραλία του νησιού επιθυμείτε.

Σας αναφέρουμε ενδεικτικά τις 5 πιο δημοφιλείς εκκλησίες του νησιού, για Γάμο ή Βάπτιση, που βρίσκονται στην κυριολεξία πάνω στη θάλασσα.

  1. ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ – ΝΗΣΑΚΙ & ΠΑΡΑΛΙΑ

Το νησάκι της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της εισόδου του κόλπου Πέδι, στα ΒΔ. του νησιού. Πάνω στο νησάκι υπάρχει η Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας η οποία είναι must για Γάμο ή Βάπτιση. Διαθέτει μια όμορφη παραλία, με πεντακάθαρα νερά και αγκυροβόλιο για τα σκάφη. Η πρόσβαση γίνεται με το καραβάκι, το taxi boat ή με δικό σας σκάφος. Το taxi boat μπορεί να μεταφέρει τους καλεσμένους σας από το Γιαλό στο νησάκι.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Αν θέλετε μπορείτε να οργανώσετε κάποια εκδήλωση πάνω στο νησάκι ή να μεταβείτε απέναντι στην παραλία της Αγίας Μαρίνας όπου υπάρχει ταβέρνα και μπορεί να αναλάβει τη δεξίωση. Η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας γιορτάζει στις 17 Ιουλίου όπου γίνεται αρτοκλασία και πανηγύρι.

  1. ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΠΕΔΙ

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στην παραλία του Αγίου Νικολάου ή Αη Νικόλα, στη ΒΑ. πλευρά του νησιού, κοντά στον οικισμό  Πέδι. Η εκκλησία βρίσκεται ακριβώς πάνω στη θάλασσα  γι’ αυτό θεωρείται ιδανική για Γάμο ή Βάπτιση.Η παραλία είναι αμμώδης με ψιλό βοτσαλάκι,  οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και δέντρα για σκιά. Είναι η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο Πέδι. Διαθέτει ένα μικρό beach bar και την ταβέρνα «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ» (+30  2246072241) όπου μπορείτε να οργανώσετε κάποια εκδήλωση.

Η πρόσβαση μπορεί να γίνει ως εξής:

– με το taxi boat, απευθείας από το Γιαλό (περίπου 20’)

– με το καραβάκι από το Πέδι

– με το αυτοκίνητο ή το τοπικό λεωφορείο μέχρι το Πέδι και μετά με τα πόδια ακολουθώντας μια πεζοπορική διαδρομή (περίπου 15’)

– με δικό σας σκάφος

  1. ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ

Η εκκλησία του Αγίου Αιμιλιανού βρίσκεται στα Δ. της Σύμης, πάνω στο ομώνυμο νησάκι. Είναι μία πανέμορφη και γραφική εκκλησία, με μεγάλο προαύλιο, κελιά, δέντρα, ιδανική για Γάμο ή Βάπτιση. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη καθώς υπάρχει μία στενή λωρίδα γης που ενώνει το μικρό νησί του Αγίου Αιμιλιανού με τη στεριά. Στο σημείο που ενώνει το νησί με τη στεριά υπάρχει μια πολύ μικρή παραλία με πεντακάθαρα νερά. Υπάρχει αγκυροβόλιο για σκάφη και σκαλάκια προς την εκκλησία. Ο Άγιος  Αιμιλιανός αποφεύγεται από πολλούς λόγω του αέρα που φυσάει στην περιοχή κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες. Η πρόσβαση στον Άγιο Αιμιλιανό μπορεί να γίνει τα πόδια, με το taxi boat ή με καραβάκι από τον Γιαλό. Ο Άγιος Αιμιλιανός γιορτάζει στις 18 Ιουλίου.

  1. ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΗΣΑΛΩΝΑΣ

Είναι ένα μικρό μοναστηράκι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο ή πιο γνωστό ως Αη Γιώργης ο Δησάλωνας, πάνω στην ομώνυμη παραλία. Βρίσκεται στα Α. του νησιού, στον όρμο Δησάλωνας, ανάμεσα στο Πέδι και την παραλία Νανού. Είναι μια απομονωμένη παραλία, κάτω από έναν απότομο αλλά εντυπωσιακό βράχο, ύψους 300 μ. Έχει βότσαλο, δεν είναι οργανωμένη και δε διαθέτει εστιατόριο. Θεωρείται η ωραιότερη παραλία του νησιού γι αυτό και θα δείτε εδώ πολλά σκάφη. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει με το taxi boat ή το καραβάκι από το Γιαλό. Ο Άγιος Γεώργιος γιορτάζει πάντα μετά το ορθόδοξο Πάσχα ή στις 23 Απριλίου, αν το Πάσχα είναι νωρίτερα από την συγκεκριμένη ημερομηνία.

  1. ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, ΝΗΣΑΚΙ ΣΕΣΚΛΙ

Το Σεσκλί ή «Τευτλούσες», είναι το νησάκι που βρίσκεται στο Ν.  άκρο της Σύμη, με την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου. Το μικρό μοναστήρι διαθέτει ωραίο προαύλιο όπου μπορείτε να οργανώσετε κάποια εκδήλωση, μετά το Μυστήριο. Κατά την παράδοση εδώ ναυάγησε ο Απόστολος Παύλος ή παρέμεινε προσωρινά, μέχρι να κοπάσει η θαλασσοταραχή, ερχόμενος από τη Μικρά Ασία. Στο νησί υπάρχει μεγάλη παραλία με υπέροχα νερά για μπάνιο, δέντρα για σκιά και αγκυροβόλιο για σκάφη. Ένας όμορφος τσιμεντένιος δρόμος σας οδηγεί από την παραλία προς την εκκλησία. Γιορτάζει στις 29 Ιουνίου, των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και ανήκει στην Ι.Μ. Πανορμίτη (πληροφορίες τηλ. +30 22460 72414). Η πρόσβαση μπορεί να γίνει με το taxi boat ή το καραβάκι από το Γιαλό και τον Πανορμίτη ή με το δικός σκάφος. Κάθε χρόνο, στη γιορτή των Αγίων ξεκινάει καΐκι από τη Μονή Πανορμίτη, προς το νησάκι, όπου τελείται λειτουργία.

ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκτός από τις παραλίες στους οικισμούς Νημποριό και Πέδι η Σύμη διαθέτει πολλές απομονωμένες παραλίες όπου η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι ή taxi boat.

Σας αναφέρουμε όλες τις παραλίες του νησιού, ακόμα και αυτές στην οποία η πρόσβαση γίνεται με δικό σας σκάφος.

  • Νος, Β. δίπλα στο Χαράνι

Χαλικάκι στην ακτή και χοντρό βότσαλο για να μπείτε στη θάλασσα. Διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες, εστιατόριο και beach bar πάνω στη θάλασσα. Η παραλία είναι δίπλα στο Γιαλό γι’ αυτό συγκεντρώνει πολύ κόσμο κυρίως την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Πρόσβαση : οδικώς, με το καραβάκι ή με τα πόδια από το γεφυράκι που βρίσκεται στο Γιαλό

  • Νανού, στα Δ. του νησιού, κοντά στο Γιαλό

Δημοφιλής παραλία με χοντρά λευκά βότσαλα, υπέροχα νερά, δέντρα για σκιά και μερικές ξαπλώστρες που νοικιάζει η ταβέρνα που υπάρχει εδώ. Από την ταβέρνα μπορείτε να προμηθευτείτε νερό και καφέ για την παραλία. Πρόσβαση : μόνο με καραβάκι

  • Μαραθούντα, βρίσκεται πιο νότια από την παραλία Νανού και μόλις 2 km από τον όρμο Πανορμίτη.

Χοντρά βότσαλα, οργανωμένη, δέντρα, εστιατόριο και αγκυροβόλιο. Πρόσβαση : οδικώς ή με το καραβάκι (17 km από τον Γιαλό)

  • Όρμος Πανορμίτη, στα Ν. του νησιού, δίπλα στην Ι.Μ. Πανορμίτη

Απάνεμος κόλπος, με φούρνο, café, εστιατόριο και λιμανάκι. Πρόσβαση : οδικώς από το Γιαλό ή με το καραβάκι

  • Φανερωμένη, ΝΑ. του όρμου Πανορμίτη

Μικρός και απομονωμένος όρμος. Πρόσβαση : με δικό σας σκάφος ή με τα πόδια (απέχει 20’ από τον Πανορμίτη)

  • Άγιος Βασίλειος ή Λάππαθος, στα Ν. στον όρμο Αη Βασίλης

Βρίσκεται μετά τον όρμο Πανορμίτη, όχι οργανωμένη, με λίγα δέντρα για σκιά, είναι ήσυχη και απομονωμένη. Πρόσβαση : με δικό σας σκάφος ή με το καραβάκι (μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες).

  • Τολί, Δ. του νησιού. Όμορφη μικρή παραλία, με ξαπλώστρες και ταβέρνα. Πρόσβαση : οδικώς, με καραβάκι ή με μεγάλη πεζοπορία.
  • Όρμος Τουρκογιάλι, στα Δ. του νησιού, κοντά στον Άγιο Αιμιλιανό. Πρόσβαση : με δικό σας σκάφος
  • Μαρόνι, ΒΔ. του Γιαλού

Βότσαλο και πεύκα για σκιά πάνω στη θάλασσα. Η στεριά στενεύει δημιουργώντας ένα νησάκι πάνω στο οποίο βρίσκεται ένα μικρό εκκλησάκι. Πρόσβαση : με δικό σας σκάφος

  • Φωκοσπηλιά

Μια μικρή παραλία που βρίσκεται στο εσωτερικό μιας σπηλιάς. Πρόσβαση : μόνο με καραβάκι

  • Νίμος, νησάκι στο Β. άκρο της Σύμη

Διαθέτει μια πεντακάθαρη παραλία με βότσαλο. Πρόσβαση : με το καραβάκι

ΣΥΜΗ – ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ

Η Σύμη είναι το 8ο νησί των Δωδεκανήσων και απέχει μόλις 12 ν.μ. από τη Ρόδο.

  • Γιαλός – Χωριό

Η πόλη είναι κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από το φυσικό της λιμάνι, το Γιαλό. Οι δυο πλευρές του λιμανιού ενώνονται με ένα πέτρινο γεφυράκι, το «καλντιρίμι». Το Χαράνι είναι το καρνάγιο του Γιαλού. Το πάνω τμήμα της πόλης λέγεται Χωριό ή Άνω Σύμη και είναι κτισμένο στην πλαγιά του όρους Βίγλα. Για να φτάσετε από το Γιαλό στο Χωριό θα ακολουθήσετε τα 500 πέτρινα σκαλοπάτια, του παλιού εμπορικού δρόμου με τα εντυπωσιακά αρχοντικά, την Καλή Στράτα.  Από το 1972 ο οικισμός με τα νεοκλασικά κτίρια έχει κηρυχτεί διατηρητέος. Ο Γιαλός διαθέτει τα περισσότερα καταλύματα, café, εστιατόρια και καταστήματα για ψώνια σε ολόκληρο το νησί.

  • Νημποριός ή Νημπορειό ή Εμπορειός

Βρίσκεται στα  Δ. του νησιού, στον όρμο κοντά στο Γιαλό. Υπήρξε η αρχαία πρωτεύουσα της του νησιού εδώ όπου ζούσε ο βασιλιάς της Σύμης, Νιρέας. Είναι το 2ο λιμάνι του νησιού και διαθέτει εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και το «Niriides Hotel», niriides-hotel-apartments.symi.top-hotels-gr.com.

Υπάρχουν δυο παραλίες, μία  μεγάλη με βότσαλο, οργανωμένη με δέντρα για σκιά και ταβέρνα και μία μικρότερη, δίπλα στο δρόμο, με μικρό χαλικάκι. Πρόσβαση : οδικώς, με το καραβάκι ή με τα πόδια από το Χαράνι (απέχει περίπου 3 km).

  • Πέδι, στα ΒΔ. του νησιού

Στον οικισμό θα βρείτε πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και το «Pedi Beach Hotel», δίπλα στη θάλασσα (www.pedibeachhotel.gr). Διαθέτει πολυσύχναστη παραλία, οργανωμένη, με beach bar και εστιατόριο. Το Πέδι είναι κοντά στον Άγιο Αιμιλιανό και την Αγία Μαρίνα. Πρόσβαση : οδικώς, με καραβάκι ή με τα πόδια (30-45 λεπτά, από παραδοσιακό μονοπάτι).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Συμιακό γαριδάκι, φρέσκα ψάρια, «τούρτες» (παραδοσιακές τυρόπιτες), «ακούμια» (παραδοσιακοί λουκουμάδες)

ΣΥΜΗ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Αγία Τριάδα, στο Χωριό, Αγίου Πνεύματος
  • Αγίας Μαρίνας, στο ομώνυμο νησάκι, 17 Ιουλίου
  • Προφήτη Ηλία, 20 Ιουλίου
  • Πανηγύρι του Μεγάλου Σωτήρη, στο Νημποριό, 5-6 Αυγούστου
  • Πανηγύρι Παναγίας Μυρταριώτισσας, 14-15 Αυγούστου
  • Πανηγύρι Παναγίας Αληθινής, 14-15 Αυγούστου
  • Πανηγύρι του Νίμου, 23 Αυγούστου
  • Γιορτή στον Πανορμίτη, 8 Νοεμβρίου και την Πεντηκοστή
  • Γιορτή στο Μιχαήλ Ρουκουνιώτη, 8 Νοεμβρίου
  • Φεστιβάλ Σύμης, διαρκεί 3 μήνες, από Ιούλιο – Σεπτέμβριο
  • Γιορτή για το Συμιακό γαριδάκι, στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Σύμης», στο Χωριό
  • Γιορτή Τσικουδιάς, το Σεπτέμβριο, στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Σύμης».
  • Symi International Film Festival, το Σεπτέμβριο, στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Σύμης»

ΣΥΜΗ – ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

  • Κάστρο Χωριού

Τείχη οχύρωσης Ελληνιστικής, Βυζαντινής και Ιπποτικής Περιόδου. Η Σύμη ήταν από τα πρώτα νησιά που κυριεύτηκαν από το Τάγμα των Ιπποτών, μετά την κατάληψη της Ρόδου (1306-1309). Στην είσοδο του Φρουρίου θα δείτε το οικόσημο του Μεγάλου Μαγίστρου Philibert de Naillac (1396-1421), ο οποίος και το επισκεύασε. Στα ΒΔ. σώζεται κυλινδρικός Πύργος καθώς και ημικυκλικός Προμαχώνας με το οικόσημο του Μεγάλου Μαγίστρου Emery d’Amboise (1503-1512) και το οικόσημο του Τάγματος των Ιπποτών. Εντός των τειχών υπάρχουν τρεις ναοί, της Παναγίας της Κυράς, του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Θαρρινού και της Μεγάλης Παναγιάς.

  • Αρχαιολογικό Μουσείο – Αρχοντικό Γιαννεσκή. Αρχαιολογικά ευρήματα Κλασικής, Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής Περιόδου καθώς και μία Βυζαντινή – Λαογραφική Συλλογή.
  • Ναυτικό Μουσείο ή Μουσείο Ναυτικής Τέχνης, στην πλατεία του Κάμπου. Εκθέματα κυρίως από τη σπογγαλιεία, όπως στολές κατάδυσης, σκάφανδρα, είδη σφουγγαριών κ.ά.
  • Αρχοντικό Χατζηαγαπητού – Χατζηιωάννου. Το σπίτι του πλούσιου εμπόρου από τη Σύμη, στο οποίο ξεχωρίζει η «Σάλα Χατζηαγαπητού», με έπιπλα εποχής, χρηστικά αντικείμενα, τοπικές φορεσιές κλπ.
  • Μονή Πανορμίτη, στον ομώνυμο όρμο, στα Ν. του νησιού. Η Μονή ιδρύθηκε αρχικά τον 15ο αι. αλλά ξανακτίστηκε το 1783, σε ρυθμό μονόκλιτης βασιλικής με σταυροθόλια. Στο επιβλητικό καμπαναριό, κτισμένο το 1911 σε ρυθμό Αναγεννησιακό και Μπαρόκ, υπάρχει μια  καμπάνα 750 κιλών. Στο εσωτερικό του ναού ξεχωρίζει η ασημένια εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ και το ξυλόγλυπτο τέμπλο (1788) με τις εικόνες. Είναι αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον «Πανορμίτη», και γιορτάζει στις 8 Νοεμβρίου και την Πεντηκοστή. Μπορείτε να διανυκτερεύσετε στα κελιά πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο που πηγαίνει υπέρ της Μονής (+30 22460 72414)
  • Μονή του Μεγάλου Σωτήρη. βρίσκεται στη θέση «Νεράς» και από το 1818 αποτελεί Μετόχι της Μονής Πανορμίτη. Σύμφωνα με επιγραφή στο Ιερό Βήμα η αγιογράφηση έγινε το 1727. Γιορτάζει στις 6 Αυγούστου όπου γίνεται μεγάλο πανηγύρι, με τοπικά κεράσματα (10 km από τον Πανορμίτη).
  • Παναγία Μυρταριώτισσα, βρίσκεται κοντά στο Γιαλό και θα δείτε μεταβυζαντινές αγιογραφίες (18ος). Γιορτάζει στις 15 Αυγούστου με μεγάλο πανηγύρι και γλέντι με λαϊκά όργανα.
  • Μοναστήρι Μιχαήλ Ρουκουνιώτη, μονή φρουριακή, υπήρξε Πατριαρχικό Σταυροπήγιο, με τοιχογραφίες του 15ου αι. Αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ ή «Μιχαήλη» ή «Ρουκουνιώτης» από την περιοχή «Ρούκουνα». Σήμα κατατεθέν της Μονής το κυπαρίσσι στην είσοδο, 350 ετών, που μοιάζει με πλατάνι
  • Μονή Αλεθινής ή Παναγιά Αληθινή. Γιορτάζει στις 15 Αυγούστου και είναι το 2ο  μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού μετά της Μυρταριώτισσας
  • Παλιά Πέτρινα Πατητήρια Κρασιού (πριν το 1420). Στην περιοχή «Κουρκουνιώτη», κοντά στη Μονή του Μεγάλου Σωτήρη, μέσα στο κεδροδάσος και στο δρόμο προς τον Πανορμίτη
  • Υπόγειοι θόλοι Νημποριό, γνωστά ως «δώδεκα σπήλαια», υπόσκαφα ταφικά μνήματα
  • Ποντικόκαστρο, αρχαίος τύμβος, περιμετρικά τείχη και 28 μύλοι
  • Πέτρινο Ρολόι Γιαλού, από το 1881
  • «Μιχαλάκι», το άγαλμα του μικρού ψαρά με το καλάμι, στο Γιαλό
  • «Περιστέρι της Ειρήνης», έργα του ντόπιου γλύπτη, Κώστα Βαλσάμη
  • Μνημείο των Ιερολοχιτών και Πεσόντων, στη Μνήμη όσων εκτελέστηκαν στη Κατοχή, στο Γιαλό
  • «Τριήρης», σκαλισμένη σε βράχο

ΣΥΜΗ – ΠΡΟΣΒΑΣΗ

  • ΜΕ ΠΛΟΙΟ

Τα πλοία BLUE STAR 1 & BLUE STAR 2, BLUE STAR PATMOS και ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ πραγματοποιούν το δρομολόγιο Πειραιάς – Σύμη.

Η εταιρεία DODEKANISOS SEAWAYS πραγματοποιεί δρομολόγια από Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λειψοί, Λέρο, Πάτμο προς Σύμη και Πανορμίτη Σύμης. Η σύνδεση Ρόδος – Σύμη είναι καθημερινή.

  • ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΕΣΩ ΡΟΔΟΥ

Η Σύμη δε διαθέτει αεροδρόμιο. Η πιο εύκολη πρόσβαση με αεροπλάνο είναι μέσω του Αεροδρομίου της Ρόδου και στη συνέχεια μέσω πλοίου προς τη Σύμη. Αεροδρόμιο διαθέτουν επίσης τα νησιά Κως, Κάλυμνος και Λέρος από τα οποία υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σύμη.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ – ΤΗΛΕΦΩΝΑ

  • Δήμος Σύμης : (+30) 22460 72444
  • Λιμεναρχείο Σύμης: (+30)  22460 71205
  • Λιμεναρχείο Ρόδου: (+30) 22410 28666
  • Πολυδύναμο Ιατρείο Γιαλού : (+30)  22460 71290
  • Πολυδύναμο Ιατρείο Χωριού: (+30) 22460 71316
  • Αστυνομία : (+30) 22460 71111
  • DODEKANISOS SEAWAYS, 12ne.gr 
  • Διεθνής Αερολιμένας Ρόδου «Διαγόρας» : (+30) 22410 88700-1, (+30) 22410 88722, (+30) 22410 88822 , 8018010101, περιοχή Παραδείσι Ρόδου, 16 km από Χώρα Ρόδου, www.rho-airport.gr
  • Διεθνής Αερολιμένας Κω «Ιπποκράτης» : (+30) 22420 56000, περιοχή Αντιμάχειας Κω
  • Αεροδρόμιο Λέρου : (+30) 22470 22275, περιοχή Παρθένι Λέρου
  • Αεροδρόμιο Καλύμνου : (+30) 22430 48600, περιοχή Άργος Καλύμνου
  • TaxiBoatSymi, Konstantinos-Loukas-Irini : (+30) 6944 801003.

Το θαλάσσιο taxi που θα μεταφέρει εσάς και τους καλεσμένους σας σε κάποιο από τα γραφικά εκκλησάκια του νησιού.

  • «Poseidon Cruises», για περιηγήσεις στις παραλίες ή στο νησάκι Σεσκλί με το καΐκι, οργάνωση Γάμων κλπ. Πληροφορίες καπετάνιος κ. Γιάννης,  (+30) 22460 71329,  (+30) 697 322 0215, www.symiexcursions.com
  • «Albatros boat», μικρό καραβάκι, 12 ατόμων για μεταφορά σε παραλίες του νησιού αλλά και στις γειτονικές της Τουρκίας : (+30) 22460 71032, (+30) 6955 133245
  • Symi Tours, πραγματοποιεί ημερήσιες εκδρομές με πλοίο ή λεωφορείο στις παραλίες του νησιο,  (+30) 22460 71307, (+30) 22460 71689, www.symitours.com
  • Λεωφορείο Λάκης «Lakis Travel» Για το δρομολόγιο : Γιαλός-Χωριό-Πέδι, κάθε 1 ώρα. Επίσης πραγματοποιεί ιδιωτικές ημερήσιες εκδρομές με λεωφορείο για να ανακαλύψετε τις ομορφιές της Σύμης : (+30) 22460 71695,  (+30) 6945 316248, www.lakistravel.gr
  • Λεωφορείο Πανορμίτης «Panormitis Travel» Για το δρομολόγιο : Γιαλός – Πανορμίτης. Διαθέτει επίσης ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με ειδικές τιμές σε group για Γάμους ή Βάπτιση :  (+30) 22460 71311, (+30) 6936 946830, www.panormitistravel.gr
  • Yeşil Marmaris Lines Εκτελεί το δρομολόγιο : Ρόδος, Κως, Σύμη, Κάλυμνος, Λέρος, Marmaris, Bodrum (Αλικαρνασσός) και Turgutreis, www.yesilmarmarislines.com
  • Taxi Γιώργος : (+30) 6974 623492
  • Taxi Κώστας : (+30) 6945 252308
  • Taxi Σταμάτης : (+30) 6945 226348
  • Taxi Θανάσης : (+30) 6946 568731
  • Taxi Θοδωρής : (+30) 6945 273842

 

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *