Translation

Φορμεντέρα – Formentera

Ευρώπη Προορισμοί

Η Φορμεντέρα (Formentera) είναι το μικρότερο νησί των Βαλεαρίδων και βρίσκεται πολύ κοντά στην Ίμπιζα. Είναι πολύ λιγότερο αναπτυγμένο τουριστικά από τα υπόλοιπα νησιά των Βαλεαρίδων αλλά και το και πιο ανέγγιχτο στο χρόνο. Έχει άγρια και παρθένα ομορφιά, με απότομα και κοφτερά βράχια σε πολλά σημεία του, αρκετές ερημικές παραλίες, μη οργανωμένες στις οποίες θα συναντήσετε αρκετούς γυμνιστές.


Η πεζοπορία, η ποδηλασία, η εξερεύνηση, το ψάρεμα είναι μέρος της διασκέδασης αυτού του νησιού. H Φορμεντέρα αποτελεί το αγαπημένο νησί των Ιταλών τουριστών που κατακλύζουν το νησί κυρίως τον Αύγουστο.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Για να φτάσετε στη Φορμεντέρα θα πάρετε το καράβι από την Ίμπιζα που θα σας αφήσει στο λιμάνι Port of La Savina το οποίο απέχει 3 km από την πρωτεύουσα. Η απόσταση από την Ίμπιζα χρονικά είναι από 1 ώρα έως 25 λεπτά (ανάλογα το Ferry). Συνήθως τα πλοία αναχωρούν από την Ίμπιζα στις 6.00 το πρωί και από τη Φορμεντέρα στις 8.00 το βράδυ.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Sant Francesc Xavier με τα μικρά παραδοσιακά σπίτια, τις ασβεστωμένες αυλές και τις πλατείες, εκεί που οι ντόπιοι πίνουν καφέ μαζί με τους τουρίστες. Τα τείχη που σώζονται ήταν οχύρωση της πόλης από τους εισβολείς όπως και στην Ίμπιζα.

Η La Savina εκτός από λιμάνι και μαρίνα σκαφών είναι μια μεγάλη πόλη όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, ακριβά καταστήματα για ψώνια κλπ.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Το Es Pujols είναι το πιο τουριστικό θέρετρο του νησιού, απέχει από το λιμάνι La Savina μόλις 3 km ανατολικά, με τους Ιταλούς τουρίστες να το προτιμούν ιδιαιτέρως. Ρωτήστε τους ντόπιους για το μονοπάτι (2 km) που ενώνει αυτά τα δυο σημεία με το ακρωτήρι Cap de Barbaria, για να ξεκινήσετε την πεζοπορία. Επειδή ολόκληρο το νησί, από τα ανατολικά μέχρι τα δυτικά είναι περίπου 20 km, οι αποστάσεις από την μια τοποθεσία στην άλλη είναι πολύ κοντινές. Το Es Pujols διαθέτει πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, beach bar, εστιατόρια, αμμώδη παραλία, οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Στο δημοφιλή δρόμο Carrer de Miramar θα βρείτε όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια για μια έντονη νυχτερινή ζωή. Ο βραχώδης όρμος Es Callo, στα ΝΔ, είναι ένα ψαράδικο χωριό αλλά έχει και μερικά ξενοδοχεία για να μείνετε. Το χωριό Cala Saona βρίσκεται στο δρόμο προς το Cap de Barbaria και έχει μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, με τυρκουάζ κρυστάλλινα νερά.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ο κεντρικός δρόμος που διασχίζει το νησί είναι ο PM – 820 και συνδέει πολλές παραλίες. Οι πιο τουριστικές είναι η Playa de Es Pujols, η Playa de Llevant, η Playa de es Illetes, η Playa Cala Saona και η Playa de Migjorn.

  • Η Playa de Es Pujols βρίσκεται δίπλα στον οικισμό Es Pujols τουριστικό θέρετρο. Είναι αμμώδης παραλία, οργανωμένη, έχει κέντρο θαλασσίων σπορ, μεγάλα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, μπαρ, εστιατόρια κλπ.
  • Η Playa de es Illetes επίσης στο Es Pujols είναι κι αυτή πολύ γνωστή παραλία στους τουρίστες, κρυμμένη πίσω από τους αμμόλοφους, πλήρως οργανωμένη, με κέντρο θαλασσίων σπορ. Είναι γεμάτη ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και πολλά καταστήματα.
  • Η Playa de Llevant στο Es Pujols είναι μια στενή, αμμώδης λωρίδα γης που στην ουσία χωρίζει την παραλία σε δυο μικρότερες. Είναι η περισσότερο φωτογραφημένη παραλία της Φορμεντέρα. Το βράδυ καθώς η παραλία έχει θέα το απέραντο γαλάζιο έως το Γιβραλτάρ, οργανώνονται αρκετά beach party.
  • Η Playa Cavall d’ en Borras είναι μια μεγάλη παραλία γεμάτη κόσμο αλλά υπάρχει και ένα τμήμα ελεύθερο αν θέλει να απομονωθεί κανείς. Είναι αμμώδης, οργανωμένη, έχει ένα εστιατόριο και ένα beach bar. Εδώ έρχονται πολλοί τουρίστες το απόγευμα για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα.
  • Υπάρχουν επίσης η Playa Tanga και η Playa Sa Roqueta, απομονωμένες παραλίες για όσους θέλουν να χαθούν πίσω από τους αμμόλοφους. Η απόλυτη χαλάρωση σ’ ένα ήσυχο φυσικό περιβάλλον. Δεν είναι οργανωμένες, έχουν άμμο, ρηχά νερά και ένα beach bar για τα απαραίτητα.
  • Η Playa Cala Saona βρίσκεται στα δυτικά του νησιού, σ’ ένα μικρό κόλπο, με ένα beach bar και ένα και μοναδικό ξενοδοχείο, το Hotel Cala Saona που υπάρχει εδώ.
  • Η Playa Tramountana είναι σ’ ένα μικρό κολπίσκο, ιδανική για οικογένειες με λίγα εστιατόρια και μικρά μαγαζάκια, κοντά στο χωριό Sant Agusti.
  • H Es Arenals βρίσκεται ΝΑ του νησιού, στο Es Calo και είναι πολύ δημοφιλής παραλία. Είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία, οργανωμένη κατά το ήμισυ, με κέντρο θαλασσίων σπορ, εστιατόρια και καφέ-μπαρ. Σε ένα τμήμα της παραλίας, στο πιο απομονωμένο, θα συναντήσετε γυμνιστές.
  • Η Es Capuna κοντά στην Es Arenals, 13 km από το λιμάνι La Savina, είναι κυρίως οικογενειακή παραλία, με κέντρο θαλασσίων σπορ και ενοικίαση ομπρελών από το Bartolo’s.
  • Η Playa de Migjorn είναι μεγάλη παραλία, περίπου 6 km, η οποία χωρίζεται σε πολλές μικρότερες ανάμεσα στους αμμόλοφους. Έχει φύκια, άμμο, τυρκουάζ νερά και ένα beach bar. Είναι κυρίως οικογενειακή παραλία αλλά σε κάποιο πιο απομονωμένο σημείο της, θα συναντήσετε γυμνιστές.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Hotel Roca Bella (Playa de Es Pujols, πάνω στη θάλασσα, με πισίνα κλπ),

Hotel Voramar (Playa de Es Pujols),

Blanco Hotel Formantera (lux, Playa de Es Pujols),

Hotel Cala Saona (4*,Playa Cala Saona),

Hotel La Savina (Port La Savina),

Hotel Bahia (Port La Savina),

Hotel Entre Pinos (Es Callo).

ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΠΑΛΜΑ ΝΤΕ ΜΑΓΙΟΡΚΑ

Sr. Luís Morell Massanet Calle Bonaire 4, 4º 1ª 07012 Mallorca Tel.: (0034) 971 616111

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 21, Αθήνα, τηλ. 210-9213123 www.balearia.com, Tel.: 966428600, 902161180 www.marinadeformentera.com, Port La Savina, Formentera tel.: +34971322346 www.trasmediterranea.es, Barcelona, Ισπανία, tel.: +34 902 45 46 45

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *