Translation

Ίμπιζα – Eivissa – Ιbiza, μια από τις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας

Ευρώπη Προορισμοί

Τo νησί της Ίμπιζα (Eivissa) ανήκει όπως και η Μαγιόρκα στο σύμπλεγμα των Βαλεαρίδων Νήσων, ανατολικά της Ισπανίας, στη Δυτική Μεσόγειο μαζί με τα νησιά Μινόρκα και Φορμεντέρα. Η Μαγιόρκα με πρωτεύουσα την Πάλμα ντε Μαγιόρκα είναι το μεγαλύτερο από τα 4 νησιά του συμπλέγματος και πρωτεύουσα των Βαλεαρίδων. Το 1983 η Πάλμα ντε Μαγιόρκα έγινε η Πρωτεύουσα της Αυτόνομης Περιοχής των Βαλεαρίδων Νήσων.


Στην Ίμπιζα θα φτάσετε αεροπορικώς μέσω Μαδρίτης όπου με εσωτερική πτήση θα πετάξετε προς το νησί. Επίσης μέσω Βαρκελώνης αεροπορικώς ή μέσω Βαρκελώνης και Βαλένθιας με το πλοίο της γραμμής.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

ΛΙΜΑΝΙ ΙBIZΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΜΠΙΖΑ

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Πόλη της Ίμπιζα ή Ίμπιθα στα ισπανικά ή Eivissa στα καταλανικά. Το αεροδρόμιο του νησιού βρίσκεται 7 km ΝΔ της πρωτεύουσας. Η Παλαιά Πόλη, DAlt Vila όπως ονομάζεται, βρίσκεται στο ύψωμα ενός λόφου με θαυμάσια θέα προς το λιμάνι του νησιού. Περιβάλλεται από ψηλά τείχη που κτίστηκαν από τον Φελίπε τον Β’ (16ος) για την προστασία των κατοίκων από τους εισβολείς. Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (1999).

Για να φτάσετε στην Παλαιά Πόλη θα περπατήσετε μέσα από τα μικρά μαγαζιά, τα καφέ και εστιατόρια, στην περιοχή που ονομάζεται Sa Penya, με πορεία προς τα τείχη.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Για να μπείτε στα τείχη θα διασχίσετε την απότομη ράμπα της Placa de sa Font και μέσα από την Sa Penya να φτάσετε στην είσοδο του Κάστρου, γνωστή ως Portal de ses Taules. Η οχύρωση αποτελείται από 7 προπύργια πυροβολικού, ενωμένα μεταξύ τους με τείχη, ύψους 22 μ. Καθώς μπαίνετε εντός των τειχών, συναντάτε την πλατεία Placa de la Vila γεμάτη εστιατόρια και ακριβά καταστήματα. Εντός των τειχών μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Σύγχρονη Τέχνης (Museu dArt Contemporari) και το γοτθικό Καθεδρικό Ναό (14ος ). Δίπλα στο ναό υπάρχει το Αρχαιολογικό Μουσείο (Museu Arqueologic) με αρχαιότητες από διάφορες περιόδους.

Από εδώ ψηλά μπορείτε να βγάλετε τις καλύτερες φωτογραφίες της Πόλης και του λιμανιού.
  

Αφού ολοκληρώσετε την περιήγησή σας στην Παλαιά Πόλη μπορείτε να περπατήσετε στην περιοχή Sa Penya η οποία αποτελεί το κέντρο της πόλης για ψώνια και ντόλτσε βίτα. Επίσης στο δρόμο Passeig de Vara de Rey θα συναντήσετε πολλούς πλανόδιους πωλητές με χειροποίητα κοσμήματα και σουβενίρ. Ο πεζόδρομος που βρίσκεται πίσω από το λιμάνι και παράλληλα με αυτόν, λέγεται Carrer de Barcelona και είναι γεμάτος με μπαρ και τραπεζάκια έξω.

Η πιο κοντινή παραλία στην Πόλη της Ίμπιζα είναι η Playa de Figueretas όπου μπορείτε να πάτε με τα πόδια καθώς βρίσκεται ΝΔ της Se Penya. Είναι μια ήσυχη παραλία χωρίς μεγάλα κλαμπ, αμμώδης, οργανωμένη. Η Playa den Bossa Beach είναι η μεγαλύτερη σε έκταση παραλία του νησιού (2 km) και απέχει από την πρωτεύουσα 4 km. Μπορείτε να φτάσετε εδώ με αυτοκίνητο, λεωφορείο ή ποδήλατο. Είναι ένα οργανωμένο θέρετρο όπου εκτός από μπάνιο μπορείτε να πιείτε καφέ, ποτό ή να φάτε στα αμέτρητα μαγαζιά που υπάρχουν εδώ. Η παραλία έχει ρηχά νερά, άμμο, είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, ναυαγοσώστες, θυρίδες και πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

Η ποικιλία των θαλασσίων σπορ που μπορείτε να απολαύσετε σ’ αυτή την παραλία είναι μεγάλη όπως ποδήλατο θαλάσσης, ενοικίαση καταμαράν, καγιάκ, παιχνίδια νερού, τζετ σκι, θαλάσσιο σκι, καταδύσεις, beach volley. Αν θέλετε να συνδυάσετε μπάνιο και clamping, περίπου στη μέση της Playa d’ en Bossa υπάρχει μεταξύ άλλων το γνωστό Bora Bora Beach Bar με χορευτική μουσική και πολλά κοκτέιλ.

Άλλα μπαρ και εστιατόρια είναι το Beachouse, με καναπέδες για να ξαπλώσετε να πιείτε το ποτό σας, το οποίο διαθέτει και τραπέζια για φαγητό, το Reartes, το Nassau, το οποίο έχει διπλά κρεβάτια, πάνω στην παραλία, για την ηλιοθεραπεία σας αλλά και τραπέζια για φαγητό, το νεανικό beach bar No Name, κ.ά. Μπορείτε εύκολα να παρκάρετε καθώς υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης κατά μήκος της παραλίας, συνήθως κοντά σε δημοφιλή εστιατόρια και κλαμπ.

Η νότια ακτή του νησιού λέγεται Ses Salinas και έχει δυο παραλίες την Playa de ses Salinas και την Playa des Cavaller (γυμνιστών) οι οποίες αποτελούν τις πιο δημοφιλείς του νησιού γιατί είναι πολύ κοντά στην πρωτεύουσα. Η απόσταση είναι περίπου μισή ώρα με το τοπικό λεωφορείο ή με το αυτοκίνητο. Οι παραλίες διαθέτουν μεγάλα κλαμπ γι’ αυτό η περιοχή έχει πολύ κόσμο.

Η περιοχή Portinaxt αποτελεί το βορειότερο τουριστικό θέρετρο του νησιού, είναι μέσα στο πράσινο, γεμάτο πεύκα, σε αντίθεση υπόλοιπο νησί που είναι βραχώδες. Υπάρχουν τρεις συνεχόμενες παραλίες για μπάνιο η SArenal Petit, η SArenal Gran και η Playa Es Port, όλες είναι οργανωμένες, γεμάτες ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα με σουβενίρ.

Λίγο πιο κάτω υπάρχει μια ήσυχη και οικογενειακή παραλία, η Cala Xarraca αμμώδης, οργανωμένη με ένα καφέ – εστιατόριο που φτιάχνει το παραδοσιακό πιάτο των Ισπανών παέγια (paella, ρύζι με διάφορα λαχανικά και κρέας).

Το San Antoni de Portmany ή «San An» για τους ντόπιους βρίσκεται στα δυτικά του νησιού και αποτελεί δημοφιλή προορισμό των Ευρωπαίων τουριστών. Η νυχτερινή ζωή εδώ μάλλον ξεφεύγει από τα συνηθισμένα καθώς τα καφέ, τα μπαρ και τα κλαμπ είναι πάρα πολλά. Εδώ μπορείτε να έρθετε με αυτοκίνητο ή με τα τοπικά λεωφορεία που κάνουν τακτικά δρομολόγια προς την περιοχή.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ

H περιοχή του San Rafael, ανάμεσα στην Πόλη της Ίμπιζα και το San Antoni, είναι μια περιοχή όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα κλαμπ του νησιού. Το χωριό San Rafael φημίζεται γα τα εργαστήρια κεραμικών του όπως το Icardi, τις πολλές γκαλερί και τα καταστήματα με είδη χειροτεχνημάτων. Το πρωί μπορείτε να έρθετε να πιείτε καφέ στην πλατεία, μέσα στον πεζόδρομο.

Όλα τα μεγάλα κλαμπ που λειτουργούν στην Ίμπιζα φημίζονται για τα ξέφρενα πάρτι που διοργανώνουν. Οι χώροι αυτοί είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων, μπορεί να χωρέσουν και 10.000 άτομα τα οποία επιδίδονται σε ολονύκτιους χορούς υπό την επήρεια του αλκοόλ κλπ. Το ωράριο αυτών των κλαμπ αρχίζει μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και κρατάει μέχρι την ανατολή του ηλίου και όχι μόνο. Τις περισσότερες φορές οργανώνονται θεματικές βραδιές και παίζουν μουσική οι καλύτεροι Djs του κόσμου.

Τα πιο γνωστά κλαμπ είναι το κλασικό Pacha που λειτουργεί όλο το χρόνο στο νησί (www. pachaibiza.com, Avinguda 8 dAgost Ibiza, tel. 34971313612), το Privilege Ibiza (www. privilegeibiza.com, San Rafael ), Amnesia (www.amnesiaibiza.com San Rafael, tel. 34971198041), EsParadis (www.esparadis.com, Carrer Salvator Espriu 2, San Antoni de Portmany, tel. 34971346600) El Divino (www.eldivinoibiza.com, Puerto Nuevo Ibiza, tel. 34971318338), Sankeys (www.sankeysibiza.com, Carrer de les Alzines Ibiza, tel. 34971301380), το Ushuaia Ibiza Beach Hotel (ushuaiabeachhotel.com, Playa den Bossa, tel. 34971396710) κ.ά. Μπορείτε να πάρετε τα ειδικά λεωφορεία Disco που σας μεταφέρουν στα μεγάλα κλαμπ ή να πάρετε ταξί.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Αν θέλετε να πάτε μια κοντινή εκδρομή στα υπόλοιπα νησιά των Βαλεαρίδων από το λιμάνι της Ίμπιζα αναχωρούν πλοία για τη Μαγιόρκα, τη Μινόρκα και τη Φορμεντέρα.

ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΠΑΛΜΑ ΝΤΕ ΜΑΓΙΟΡΚΑ

Sr. Luís Morell Massanet Calle Bonaire 4, 4º 1ª 07012 Mallorca τηλ.: (0034) 971 616111

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 21, Αθήνα, τηλ. 210-9213123, www.balearia.com, τηλ.: 966428600, 902161180

www.trasmediterranea.es/ Moll de Sant Bertran, s/n, 08039 Barcelona, Ισπανία, τηλ.: +34 902 45 46 45

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *