Translation

Αμοργός – Γάμος & βάπτιση με θέα το απέραντο γαλάζιο

Γαμήλιοι προορισμοί Ελλάδα

Η Αμοργός είναι ένα νησί του Αιγαίου που βρίσκεται στο ΝΑ. άκρο των Κυκλάδων,  ανάμεσα στη Νάξο, το Κουφονήσι, την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα και την Αστυπάλαια. Διαθέτει δυο φυσικά λιμάνια, στη Δ. πλευρά τα Κατάπολα και στην Β. την Αιγιάλη. Είναι ένα νησί που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη λόγω των αντιθέσεων του ανάγλυφου,  με ορεινούς όγκους που δημιουργούν απότομα βράχια, στα Α. του νησιού και εντυπωσιακές παραλίες, με απέραντο γαλάζιο βυθό, στα Δ.


Το ψηλότερο βουνό είναι ο Κρίκελος ή Κρούκελος(821 μ.), ο Προφήτης Ηλίας (698 μ.) και το Άσπρο Βουνό ή Κόρακας (630 μ.). Οι παραλίες του νησιού είναι πολλές, αμμώδης στα Δ., με βαθιά, πεντακάθαρα νερά. Οι πιο γνωστές είναι η Αγία Άννα, Άγιος Παύλος, Μούρου, παραλία Αιγιάλης, Λεμβρωσός, παραλία στα Κατάπολα, Μαλτέζι, Παραδείσια, Καλοταρίτσα.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Η Αμοργός επίσης φημίζεται για τα πολυάριθμα μονοπάτια της, σημασμένα ή μη, ιδανικά για πεζοπορία.

Οι Αμοργιανοί είναι απλοί και αγνοί άνθρωποι, ιδιαίτερα φιλόξενοι με τους επισκέπτες.  Χαίρονται τη ζωή και γλεντούν όλο το χρόνο, στα πολυάριθμα πανηγύρια που γίνονται στη γιορτή κάποιου Αγίου. Στις γιορτές και τα πανηγύρια σερβίρεται άφθονα αμοργιανό κρασί και «ψημένη» ρακί και τα παραδοσιακά φαγητά του νησιού, «πατατάτο» (κρέας γίδας με πατάτες, κρεμμύδια, μπαχαρικά) και «κοφτός» (σιτάρι, λάδι, κρεμμύδι και τριμμένο μανούρι).

ΑΙΓΙΑΛΗ

The Ultimate Managed Hosting Platform

Το Aigialis, Hotel & Spa βρίσκεται στον όρμο της Αιγιάλης ή Γιάλης για τους ντόπιους, όπου είναι ένα από τα δυο λιμάνια της Αμοργού.  Εδώ φτάνουν τα καράβια από τον Πειραιά και τα γύρω νησιά.  Απέχει από τη Χώρα, 15 km και διαθέτει μια μεγάλη παραλία με λευκή ψιλή άμμο, πεντακάθαρα νερά, οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Εδώ θα βρείτε εστιατόρια, καφέ-μπαρ, πολλά ενοικιαζόμενα καταλύματα και έντονη νυχτερινή ζωή. Ο όρμος της Αιγιάλης εκτός από το λιμάνι περιλαμβάνει και τα χωριά που βρίσκονται πάνω στο λόφο. Στα Δ. αντικρίζετε το χωριό Ποταμός, με τον Κάτω και Άνω Ποταμό, τα οποία έχουν εκπληκτική θέα στον όρμο. Στον Κάτω Ποταμό θα συναντήσετε την εκκλησία της Ανάληψης. Ο Πάνω Ποταμός είναι ιδιαίτερα γραφικός, με μικρά σοκάκια και σπίτια που ακολουθούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Ακόμα πιο πάνω στο λόφο, στα Δ. του Ποταμού, ορθώνεται το χωριό Λαγκάδα, το οποίο απέχει 4 km από την Αιγιάλη. Ξεχωρίζει για τα κατάλευκα σπίτια και το σπηλαιώδες εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, που κάποτε χρησίμευε ως κρησφύγετο των ντόπιων από τις επιδρομές των πειρατών.

Στο χωριό Θολάρια, 2,5 km ΒΔ. του όρμου,  θα περπατήσετε στα δαιδαλώδη καμαροσκέπαστα δρομάκια και θα θαυμάσετε τη μεγάλη εκκλησία  των Αγίων Αναργύρων. Την 1η Ιουλίου, στη γιορτή των Αγίων Αναργύρων γίνεται εδώ μεγάλο πανηγύρι, με τραγούδια και χορό όπου προσφέρονται στους επισκέπτες, παραδοσιακά φαγητά της Αμοργού, όπως πατατάτο και ξιδάτο. Στα Θολάρια, στη θέση Βίγλα, θα δείτε την Ακρόπολη της αρχαίας Αιγιάλης, όπου στην περιοχή έχει βρεθεί το μεγαλύτερο γλυπτό της Κυκλαδικής εποχής.

ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Άννας, σκαρφαλωμένο πάνω στο βράχο, πάνω από την ομώνυμη παραλία αποτελεί ιδανικό μέρος για να κάνετε το Θρησκευτικό σας Γάμο ή τη Βάπτιση του παιδιού σας. Η πρόσβαση, στο μικρό ξωκλήσι, γίνεται από το μονοπάτι που βρίσκεται αριστερά από το χώρο στάθμευσης, όπου αφού αφήσετε τα αυτοκίνητα θα κατηφορίσετε προς την παραλία. Ο νησιώτικη τελετή μπορεί να συνδυαστεί με τη συνοδεία ντόπιων μουσικών, με παραδοσιακά όργανα, όπου θα συνοδεύουν το ζευγάρι και τους καλεσμένους στο μικρό μονοπάτι. Η παραλία της Αγίας Άννας απέχει 3 km από τη Χώρα και βρίσκεται κάτω από τον απόκρημνο βράχο της Παναγίας Χοζοβιώτισσας, στο λόφο του Προφήτη Ηλία.

Στην παραλία της Αγίας Άννας γυρίστηκε και η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο», (Big Blue), το 1988 από τον Λικ Μπεσόν, ο οποίος έκανε διεθνώς γνωστή την Αμοργό. Είναι μικρή αλλά πολύ δημοφιλής, με μικρό βοτσαλάκι, βραχάκια για να ξαπλώσετε και πεντακάθαρα γαλάζια νερά.

ΓΑΜΟΣ ή ΒΑΠΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

Το ξενοδοχείο Aigialis, Hotel & Spa, 5*, βρίσκεται στο νησί της Αμοργού και μπορεί να σας προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο Γάμου, Βάπτισης και άλλων εκδηλώσεων. Αναλαμβάνει να σας ετοιμάσει τη  Γαμήλια Τελετή του Θρησκευτικού σας Γάμου ή τη Βάπτιση του παιδιού σας, σε κάποιο εκκλησάκι, από τα πολλά που διαθέτει το νησί, όπως το γραφικό ξωκλήσι της Αγίας Άννας, στην ομώνυμη παραλία.

Αν επιθυμείτε να τελέσετε Πολιτικό Γάμο  τότε οι χώροι του ξενοδοχείου Aigialis  είναι ιδανικοί γι αυτό το σκοπό ή το Δημαρχείο του νησιού, ή κάποια από πολλές παραλίες της Αμοργού, ή όπου αλλού εσείς θέλετε.

Το Aigialis, Hotel & Spa διαθέτει αίθουσα Δεξιώσεων που μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 300 άτομα, Γαμήλια Σουίτα και ταυτόχρονα παροχές για την προετοιμασία της νύφης και του γαμπρού.

Διαθέτει το μεγαλύτερο Κέντρο Θαλασσοθεραπείας και Spa  στις Κυκλάδες, με εξωτερική και εσωτερική πισίνα από θαλασσινό νερό, σάουνα, χαμάμ, spa, γυμναστήριο, αίθουσα yoga, θεραπείες σώματος, κομμωτήριο, κέντρο μανικιούρ κλπ.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥ ΣΑΣ

Αν επιθυμείτε μετά το Γάμο σας ή τη Βάπτιση, εσείς ή οι καλεσμένοι σας να περιηγηθείτε στο νησί και να γνωρίσετε από κοντά την Αμοργό, το προσωπικό του ξενοδοχείου μπορεί να σας βοηθήσει.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Αν σας αρέσει η πεζοπορία και η περιήγηση η Αμοργός είναι ιδανικό νησί. Από τη Αιγιάλη μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι προς τη Χώρα και στη συνέχεια προς το Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας. Ένα δεύτερο μονοπάτι, το οποίο είναι σημασμένο, είναι από το χωριό Θολάρια προς το χωριό Λαγκάδα. Η διαδρομή είναι εξαιρετική και θα σας δοθεί η ευκαιρία να παρατηρήσετε τη φύση και να συλλέξετε βότανα της Αμοργού.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Στην Αιγιάλη υπάρχει το Καταδυτικό Κέντρο Αμοργού, το μοναδικό με PADI 5*, στην Αμοργό.Απευθύνετε σε αρχάριους ή μη και σε όλους όσοι επιθυμούν να κάνουν μια βουτιά, για διασκέδαση, στο βυθό του νησιού.

 

 

 

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

Η Αμοργός συνδέεται ακτοπλοϊκά όλο το χρόνο με το λιμάνι του Πειραιά, με τα πλοία της Blue Star Ferries, PATMOS KAI NAXOS, που εκτελούν το δρομολόγιο Πειραιάς – Αμοργός (Αιγιάλη ή Κατάπολα) με ενδιάμεσους σταθμούς τα νησιά Σύρο, Πάρο, Νάξο, Δονούσσα, Κουφονήσι, Σχινούσα, Ηρακλειά, Αστυπάλαια, ανάλογα πάντα το πλοίο και τις ημέρες.

Το πλοίο «Express Skopelitis», της εταιρείας Mikres Kyklades, ενώνει την Αμοργό (Αιγιάλη ή Κατάπολα) με την Ηρακλειά, τη Σχινούσα, το Κουφονήσι, τη Δονούσα, τη Νάξο.

Από το λιμάνι του Πειραιά φεύγει το catamaran, HIGHSPEED 4, εκτελώντας το δρομολόγιο Πειραιάς, Πάρος, Νάξος, Κουφονήσι, Αμοργός (Κατάπολα), με διάρκεια ταξιδιού 6 ώρες(μέχρι 24 Σεπτέμβρη 2017) και το catamaran SEA JET 2, από Πειραιά που ενώνει την Αμοργό (Κατάπολα), με Σαντορίνη, ΜύκονοΑμοργό (Αιγιάλη ή Κατάπολα).

Η Αμοργός δε διαθέτει αεροδρόμιο. Μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από το Αεροδρόμιο Νάξου και το Αεροδρόμιο Αστυπάλαιας, με πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. Επίσης το Αεροδρόμιο της Αστυπάλαιας έχει τοπική σύνδεση με τα Αεροδρόμια της Ρόδου και Κω, που εξυπηρετούν πτήσεις charter από  την Ευρώπη.

ΔΙΑΜΟΝΗ

  • Aegialis Hotel & Spa, 5*,Περιφερειακή Οδός : Αιγιάλη-Θολάρια, Αιγιάλη, τηλ. : 2285073393, www.amorgos-aeigialis.com.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

  • Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων,  Γραφείο Χώρας Αμοργού, τηλ.: 22860-22260, www.ecclesia.gr
  • Δήμος Αμοργού, θέση Ξυλοκερατίδι, Κατάπολα, Αμοργός τηλ.: 228071100 , 2285360200 και Δημοτικό Διαμέρισμα Αιγιάλης, τηλ.: 228507335
  • Αστυνομικός Σταθμός Λαγκάδας :  τηλ.: 2285073320
  • Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας Αμοργού: τηλ. : 2285071207
  • Αγροτικά Ιατρεία : Αιγιάλη, τηλ. :  2285073222, Αρκεσίνη, τηλ. : 2285072205,  Καταπόλα, τηλ. :  2285071805
  • Λιμεναρχείο, Καταπόλα, τηλ. : 2285071259
  • ΚΤΕΛ, τηλ. : 6936671033
  • Αερολιμένας Νάξου «Απόλλων», τηλ. : 2285 024816
  • Αερολιμένας Αστυπάλαιας, τηλ. : 2243 061410
  • Αερολιμένας Ρόδου «Διαγόρας», τηλ. : 2241088700
  • Αερολιμένας Κω «Ιπποκράτης», τηλ. : 22420560002,242051591, 2242051567
  • Πρακτορείο για εισιτήρια: NAFTILOS, Αιγιάλη, τηλ. : 2285073032 και Κατάπολα, τηλ. : 2285071201
  • www.hellenicseaways.gr
  • www.seajets.gr
  • www.smallcycladeslines.gr, Κατάπολα, τηλ. : 2285071256, 2285071390
Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *