Translation

Αμοργός, στα Φεστιβάλ του νησιού, Διεθνές Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης – Internasional Free Diving Race

Ελλάδα Νησιά Αιγαίου Πελάγους

Το Διεθνές Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης «The Authentic Big Blue 2017», θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αμοργό, από 18-24 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων αθλητών του είδους.
Το Τουρνουά θα γίνει στην παραλία της Αγίας Άννας, κάτω από τον απόκρημνο βράχο της Παναγίας Χοζοβιώτισσας, στο λόφο του Πρ. Ηλία. Στο σημείο αυτό γυρίστηκε και η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο», (Big Blue), το 1988 από τον Λικ Μπεσόν, ο οποίος έκανε διεθνώς γνωστή την Αμοργό και την παραλία της Αγίας Άννας.


Ο αγώνας θα γίνει στη χώρα στα ανοικτά μια βάρκας μόνιμα αγκυροβολημένης στα 0,5 μίλια μακριά από την ακτή και σε βάθος νερού, 150 μέτρων. Το ταξίδι από την παραλία της Αγίας Άννας έως την αγκυροβολημένη βάρκα διαρκεί 5 λεπτά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 κατηγορίες κατάδυσης, όπως σταθερή βάση με πέδιλα,CWT, σταθερή βάση χωρίς πέδιλα, CNF και ελεύθερη κατάδυση, FIM.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Σύμφωνα με την εταιρεία διοργάνωσης, Aida International εκπαιδευμένοι δύτες θα ελέγχουν τον ανταγωνισμό, ναυαγοσώστες θα έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση τραυματισμού των αθλητών και ένα στεγνό σκάφος θα βρίσκεται στην παραλία για τους αθλητές που επιθυμούν να ζεσταθούν στη ξηρά. θα λειτουργεί ένα πλήρως εξοπλισμένο κέντρο υγείας στη Χώρα της Αμοργού και θα υπάρχει ένα ασθενοφόρο και ιατρικό προσωπικό στο χώρο της κατάδυσης.

Η θερμοκρασία του νερού αναμένεται να είναι περίπου 25 ° – 27 ° C. Για τους αθλητές θα χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Aqua Petra Hotel, όπου περιλαμβάνει αποδυτήρια, πισίνα για Αγώνες Στατικής Άπνοιας και άλλες παροχές.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

The Ultimate Managed Hosting Platform

Η παραλία της Αγίας Άννας απέχει 3 km από τη Χώρα και βρίσκεται κάτω από απότομα βράχια. Είναι μικρή αλλά πολύ δημοφιλής, με μικρό βοτσαλάκι, βραχάκια για να ξαπλώσετε και πεντακάθαρα γαλάζια νερά. Η πρόσβαση γίνεται από το μονοπάτι που βρίσκεται αριστερά από το χώρο στάθμευσης, κατηφορίζοντας προς το λευκό εκκλησάκι της Αγίας Άννας. Υπάρχει και ένα άλλο μονοπάτι, στα δεξιά του χώρου στάθμευσης, που αν το ακολουθήσετε θα φτάσετε στη δεύτερη μικρή παραλία με το ίδιο όνομα. Επειδή η Αγία Άννα είναι πολύ κοντά στη Χώρα, αν σας αρέσει η πεζοπορία μπορείτε να ακολουθήσετε το παλαιό μονοπάτι που ξεκινάει πίσω από το χώρο στάθμευσης, προς την Κάτω Γειτονιά (περίπου 1 ώρα περπάτημα).

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ – GASTRONOMY COMFERENCE

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η προβολή της κυκλαδίτικης κουζίνας και βέβαια της Αμοργού. Θα γίνει στην Αιγιάλη και θα συμμετάσχουν αρκετοί κορυφαίοι σεφ, με διεθνή αναγνώριση.

ΑΙΓΙΑΛΗ

Ο όρμο της Αιγιάλης ή Γιάλης για τους ντόπιους είναι ένα από τα δυο λιμάνια της Αμοργού. Εδώ φτάνουν τα καράβια από τον Πειραιά και τα γύρω νησιά. Απέχει από τη Χώρα, 15 km και διαθέτει μια μεγάλη παραλία με λευκή ψιλή άμμο, πεντακάθαρα νερά, οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Εδώ θα βρείτε εστιατόρια, καφέ – μπαρ και πολλά ενοικιαζόμενα καταλύματα.

Αν σας αρέσει η περιήγηση, πολύ κοντά υπάρχουν τα πανέμορφα χωριά Ποταμός, στα Ν. του όρμου με εκπληκτική θέα στον κόλπο, η Λαγκάδα, με τα κατάλευκα σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας και τα Θολάρια, 2,5 km ΒΔ. του όρμου, με τα δαιδαλώδη δρομάκια και τη μεγάλη εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Την 1η Ιουλίου, στη γιορτή των Αγίων Αναργύρων γίνεται εδώ μεγάλο πανηγύρι, με τραγούδια και χορό όπου προσφέρονται στους επισκέπτες, παραδοσιακά φαγητά της Αμοργού, όπως πατατάτο και ξιδάτο.

Στα Θολάρια, στη θέση Βίγλα, θα δείτε την Ακρόπολη της αρχαίας Αιγιάλης, όπου στην περιοχή έχει βρεθεί το μεγαλύτερο γλυπτό της Κυκλαδικής εποχής.

Τοπικά Προϊόντα – Τοπικές Γεύσεις της Αμοργού

  • αμοργιανό κρασί, ξεχωρίζουν οι ποικιλίες Φωκιανό, Πατηνιώτικο, Στρίχι, Μαντηλαριά, Ασύρτικο και το λιαστό κόκκινο κρασί που φτιάχνει το κάθε σπίτι.
  • φάβα της Αμοργού, γίνεται από μια ποικιλία αρακά, το κατσούνι. Οι ντόπιοι τη λένε «κατσούνι» ή «μαγείρεμα» και υπάρχει μεγάλη παραγωγή στο νησί.
  • ψημένη ρακή, λικέρ που περιέχει ζάχαρη, μέλι, διάφορα αρωματικά βότανα και μπαχαρικά. Η ονομασία ψημένη είναι επειδή ωριμάζει, «ψήνεται», με την πάροδο του χρόνου. Η συνταγή είναι παλιά καθώς κάποτε βράζανε τη ρακή με ζάχαρη, κανέλα και γαρύφαλλο και το έπιναν όταν πονούσε ο λαιμός τους. Αποτελεί το επίσημο κέρασμα στο Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας. Η «Γιορτή της Ψημένης» γίνεται κάθε χρόνο στις 26 Ιουλίου, στα Κατάπολα.
  • μέλι, θυμαρίσιο και ανθόμελο.
  • ελαιόλαδο, με χαμηλά οξέα και κιτρινοπράσινο χρώμα.
  • λουκούμι
  • πατατάτο, φτιάχνεται από κρέας γίδας, μπόλια από κατσίκι, κρεμμύδια, πατάτες, γλυκό ντόπιο κρασί, πελτές και πολλά μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι). Αποτελεί το κύριο πιάτο στις γιορτές και τα πανηγύρια, όπως αυτό που γίνεται στις 25-26 Ιουλίου, στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, στην Κάτω Μεριά.
  • παστέλι, το γλυκό που μοιράζουν στους γάμους. Κάθε χρόνο, γίνεται η «Γιορτή του Παστελιού», στην κεντρική πλατεία της Χώρας, στη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, στις 6 Αυγούστου.
  • ξεροτήγανα, με μέλι και σουσάμι. Τα τελευταία χρόνια γίνεται στις 5 Σεπτέμβρη, η «Γιορτή του Ξεροτήγανου».
  • ξιδάτο, σούπα από εντόσθια αιγοπροβάτων με πολύ ξίδι, που σερβίρεται στις γιορτές και τα πανηγύρια που περιλαμβάνουν ολονυκτίες.
  • κοφτός, το φαγητό που σερβίρεται την Πρωτοχρονιά και στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής. Φτιάχνεται από σιτάρι, λάδι, κρεμμύδι και τριμμένο μανούρι από πάνω.
  • «παύλους», σταρένια ή κρίθινα παξιμάδια, που τα φτιάχνουν οι νοικοκυρές του νησιού για τη γιορτή του Αγίου Παύλου και από εκεί πήραν και το όνομα.
  • χορτοπιτάκια, γίνονται με ζύμη και διάφορα χόρτα.
  • χταποδόπιτα
  • φαβοκεφτέδες

ΔΙΗΜΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ – WINE FESTIVAL

Θα γίνει παράλληλα με το Συνέδριο Γαστρονομίας, στο δεύτερο λιμάνι της Αμοργού, Κατάπολα. Θα πάρουν μέρος 12 οινοποιεία από την Ελλάδα που θα προβάλουν το ελληνικό ποιοτικό κρασί. Ταυτόχρονα θα γίνει αναπαράσταση της μεγάλης γιορτής που γίνεται στο νησί, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Παρασκευής, στις 26 Ιουλίου. Αποτελεί το μεγαλύτερο πανηγύρι του χωριού και προσφέρονται τα παραδοσιακά πιάτα της Αμοργού, όπως πατατάτο, ξιδάτο, κοφτό, ρεβιθάδα, πιλάφι ενώ παράλληλα ζυμώνονται πάνω από 500 κιλά ψωμιού. Επίσης στα Κατάπολα θα πραγματοποιηθεί «Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Γαστρονομίας» που θα διαρκέσει όσο και το Συνέδριο.

ΧΩΡΑ

Η Χώρα είναι ο μοναδικός διατηρητέος οικισμός σε ολόκληρο το νησί. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 350μ. και βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν του νησιού, κοντά στο λιμάνι των Κατάπολων. Θα δείτε το Ενετικό Κάστρο (1207) κτισμένο πάνω στο φυσικό βράχο, με το εκκλησάκι του Άι Γιώργη, τη πλακόστρωτη πλατεία «Λόζα» και τη «μέση οδό» δηλαδή τον κεντρικό δρόμο που διατρέχει το νησί, τα στενά δρομάκια του οικισμού, που όλα καταλήγουν στο Κάστρο, λείψανα από τον «Πύργο του Γαβρά», κοντά στην Λόζα, το κτίριο όπου στεγάζεται η Αρχαιολογική Συλλογή και τον «Κάτω Λάκκο». Στην περιοχή του οικισμού, Βορεινά θα δείτε την καμαροσκέπαστη τοξωτή υδατοδεξαμενή του 15ου αι. και τη μονόχωρη εκκλησία του Ιωάννου του Θεολόγου, στα ριζά του Κάστρου, που υπήρξε Μετόχι της ομώνυμης Μονής της Πάτμου έως το 1619.

ΚΑΤΑΠΟΛΑ

Είναι το δεύτερο μεγάλο λιμάνι του νησιού και ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια των Κυκλάδων. Άσπρα σπιτάκια, παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και κάπου ανάμεσα η εκκλησία της Παναγίας Καταπολιανής, κτισμένη πάνω στα ερείπια παλαιοχριστιανικού ναού που και αυτός είχε κτιστεί στα ερείπια του αρχαίου ναού του Απόλλωνα.

Πάνω από το λιμάνι υπάρχει, στο λόφο Μουντουλίου βρίσκεται ο Αρχαιολογικός Χώρος του Μινώα. Πήρε το όνομά του από τον βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα καθώς αρχικά εδώ υπήρξε η θερινή του κατοικία. Οι ανασκαφές έδειξαν ότι η τοποθεσία της αρχαίας Μίνωας κατοικήθηκε από τον 10ο π.Χ. – 4ο π.Χ. αι. Θα δείτε μέρος από τα αμυντικά τείχη της Γεωμετρικής περιόδου, τους προμαχώνες της αρχαία Ακρόπολης, ερείπια του κτιρίου του Γυμνασίου του 4ου π.Χ. αι. μαζί με το αρχαίο αποχωρητήριο και στην κορυφή του αρχαιολογικού χώρου, λείψανα αρχαίου ιερού, από τη Γεωμετρική περίοδο και λείψανα ναού της Ελληνιστικής περιόδου.

15ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΜΟΡΓΟΥ – « ΥΠΕΡΙΑ 2017»

Ο στόχος του Συνεδρίου «ΥΠΕΡΙΑ 2017» είναι η προβολή του πολιτισμού και του βιώσιμου τουρισμού της Αμοργού, η τοπική και διεθνής συντήρηση του περιβάλλοντος και η προώθηση της Αμοργού, των Κυκλάδων και της Ελλάδας. Οι διοργανωτές είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θολαρίων Αμοργού και το ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa και θα πραγματοποιηθεί από 26 -29 Οκτωβρίου 2017, στο Aegialis Hotel & Spa.

To Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό Αμοργού ξεκίνησε το 2003 από ένα μικρό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών, από τα Θολάρια. Αποφάσισαν να προσκαλέσουν δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο και να προωθήσουν τον Πολιτισμό και τις Παραδόσεις της Αμοργού. Το ονόμασαν «ΥΠΕΡΙΑ», καθώς είναι ένα από τα αρχαία ονόματα της Αμοργού. Η επιτυχία της συνάντησης οδήγησε στη δημιουργία ενός θεσμού, για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό και το «ΥΠΕΡΙΑ» από τότε επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, κλείνοντας φέτος τα 15α του χρόνια. Το φετινό κεντρικό θέμα του 15ο Διεθνούς Συνεδρίου για τον Τουρισμό και Πολιτισμό Αμοργού είναι :

«Ο Κινηματογράφος – Πρόκληση για την Τοπική Προβολή και Οικονομική Ανάπτυξη» και θα εξετάσει θέματα όπως:

  • Film Commission – Eργαλείο έλξης για διεθνείς παραγωγές
  • O ρόλος των Κινηματογραφικών Φεστιβάλ για διεθνή προβολή – Υπόθεση CIFFT
  • Κινηματογραφικός Τουρισμός στην Ελλάδα: Tα νομικά και οικονομικά πλαίσια για τη δυνατότητα επένδυσης ενός παραγωγού στην Ελλάδα
  • Ακαδημία Κινηματογράφου: Σεμινάρια για νέους και μελλοντικούς παραγωγούς και σκηνοθέτες.

8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΜΟΡΓΟΥ 2017

Παράλληλα με το Συνέδριο «ΥΠΕΡΙΑ 2017» θα πραγματοποιηθεί και το 8ο Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού.

Πρόκειται για μία 4ημερη διεθνή εκδήλωση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και πραγματοποιείται στα πλαίσια του Συνεδρίου « ΥΠΕΡΙΑ 2017» για τον Τουρισμό και Πολιτισμό Αμοργού, στην Αιγιάλη Αμοργού. Κάθε χρόνο, οι καλύτερες ταινίες, ντοκιμαντέρ αλλά και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τοπικού και διεθνούς τουρισμού και στην εφαρμογή περιβαλλοντικών πρακτικών, είναι υποψήφιες για βραβείο. Οι ταινίες τουρισμού αποτελούν μια καλή ευκαιρία για την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων και την προβολή του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου ενός τόπου.

Το 8ο Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού, με αφορμή την 30η επέτειο της ταινίας «Big Blue», είναι αφιερωμένο στον Γάλλο σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν για τη προβολή της Αμοργού σε όλο τον κόσμο.

Φέτος το Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού έχει το προνόμιο να είναι επίσημο μέλος του CIFFT (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Τουρισμού). Η CIFFT είναι μια Επιτροπή για Φεστιβάλ, με επί του παρόντος 16 μέλη του Κινηματογραφικού Τουρισμού από όλο τον κόσμο. Σκοπός της είναι να διατηρήσει και να ενθαρρύνει το οπτικοακουστικό έργο στη διεθνή τουριστική βιομηχανία.

Όλες οι προβολές και οι διαλέξεις είναι ανοιχτές στο κοινό ώστε οι κάτοικοι της Αμοργού καθώς και οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να αντλήσουν πληροφορίες για τις τρέχουσες εξελίξεις, στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

                                   

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν το νησί της Αμοργού, θα περπατήσουν τα αρχαία μονοπάτια της, θα συλλέξουν αρωματικά βότανα από τα βουνά, θα επισκεφθούν το αποστακτήριο αιθέριων ελαίων, θα δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα, θα παρακολουθήσουν παραδοσιακούς εορτασμούς και θα δουν το έργο διαφόρων καλλιτεχνών μέσα από εκθέσεις. Άλλες συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, στα πλαίσια του Συνεδρίου και Φεστιβάλ:

  • Βυζαντινή Μονή Χοζοβιώτισσας Αμοργού, 1000 χρόνων, υποψήφια για ένταξη στα Μνημεία της UNESCO
  • Γαστρονομία Αμοργού
  • Τουρισμός ευεξίας

ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑΣ ή ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΗΣ

Το όνομα Χοζοβιώτισσα η Μονή το πήρε κατά πάσα πιθανότητα από παραφθορά της λέξης «Χοζιβίτισσα» ή «Κοζιβίτισσα», από το τοπωνύμιο Χοζιβά ή Κοζιβά στους Αγίους Τόπους. Μια άλλη εκδοχή θέλει το όνομα και η ιστορία του μοναστηριού να συνδέεται με τη Μονή Χοζεβά, επίσης στους Αγίους Τόπους. Σύμφωνα με την παράδοση, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας βρέθηκε στον κόλπο της Αγίας Άννας (μεταξύ 726-842 μ.Χ.) όπου με τρόπο θαυματουργό έφτασε μέχρι το νησί καθώς στα χρόνια της Εικονομαχίας  (8ο -9ο αι.) οι χριστιανοί συνήθιζαν να ρίχνουν τις εικόνες στη θάλασσα.

Οι Κώδικες και τα πατριαρχικά Σιγίλια της Μονής μας πληροφορούν ότι η κτίση της Μονής έγινε τον 9ο αι. κατά την εύρεση της εικόνας της Παναγίας. Η Μονή συνδέεται με τον αυτοκράτορα Αλέξιο τον Α’ Κομνηνό, καθώς η σημερινή της μορφή ανάγεται στα χρόνια του αυτοκράτορα, ο οποίος σύμφωνα με πατριαρχικές επιστολές, το έτος 1088 με χρυσόβουλο εκχωρούσε σταυροπηγιακά δικαιώματα στη Μονή.

Η Βυζαντινή Μονή είναι κτισμένη στο λόφο του Πρ. Ηλία, πάνω σε απότομα βράχια, στη Ν. πλευρά του νησιού. Έχει μήκος 40 μ., πλάτος 5 μ. και εκτείνεται καθ΄ύψος σε 8 ορόφους, με την επικοινωνία μεταξύ των ορόφων να γίνεται μέσα από πέτρινες στενές σκάλες, με θόλους και τόξα. Η Μονή αποτελείται από τα κελιά των μοναχών, την τράπεζα, τα μαγειρεία και τους φούρνους (που σήμερα δεν λειτουργούν), τις αποθήκες, τους βοηθητικούς χώρους και τα πηγάδια.

Αξίζει να ανεβείτε τα 300 περίπου σκαλοπάτια, για να θαυμάσετε την εκπληκτική δόμηση της Μονής, μέσα στο βράχο, τα εκθέματα του μικρού Μουσείου που έχει φτιαχτεί από τους μοναχούς μέσα στα βραχώδη κελιά με τα σημαντικότερα κειμήλια της Μονής, όπως Χειρόγραφα, Σιγίλια, Ευαγγέλια, Κώδικες γραμμένοι σε περγαμηνή (10ος -15ος  αι.), πολύτιμα ιερατικά άμφια (18ου -19ου αι.), σταυροί, εκκλησιαστικά σκεύη κλπ. και βέβαια για τη θέα στο απέραντο γαλάζιο. Το μοναστήρι θεωρείται το παλαιότερο των Κυκλάδων. Είναι αντρική Μονή και γιορτάζει στις 21 Νοεμβρίου, στα Εισόδια της Θεοτόκου (ώρες λειτουργίας : 08:00-13:00 & 17:00-19:00, τηλ. : 2285 071274).

Η ανάβαση στο μοναστήρι δεν είναι ιδιαίτερα κουραστική, καθώς τα σκαλοπάτια έχουν ήπια κλίση. Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε αθλητικά παπούτσια ή κάποιο κλειστό υπόδημα γιατί η κατάβαση μπορεί να σας δυσκολέψει, κυρίως όταν έχει πολύ κόσμο. Η καλύτερη ώρα για να επισκεφτείτε τη Μονή είναι το απόγευμα καθώς ο ήλιος δεν είναι τόσο έντονος.

ΔΙΑΜΟΝΗ

  • Aegialis Hotel & Spa 5*, Περιφερειακή Οδός : Αιγιάλη – Θολάρια, Αιγιάλη, τηλ. : 2285073393, www.amorgos-aeigialis.com. Το ξενοδοχείο θα υποδεχτεί τους ομιλητές και επισκέπτες και του 15ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΜΟΡΓΟΥ – « ΥΠΕΡΙΑ 2017» καθώς και τους καλλιτέχνες και επισκέπτες του 8ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΜΟΡΓΟΥ 2017.

Το ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa, μεταξύ των πολλών παροχών του, διαθέτει και την αίθουσα ANANDA yoga shala για όσους επιθυμούν να κάνουν μαθήματα και ασκήσεις yoga με θέα τον όρμο της Αιγιάλης.

 

  • Aqua Petra Hotel 3*, Άγιος Παύλος, Αμοργός, τηλ. : 2285073011, www.hotelaquapetra.gr.

Το ξενοδοχείο που θα χρησιμοποιηθεί η πισίνα για τους αγώνες στατικής άπνοιας, βρίσκεται στην παραλία του Αγίου Παύλου, απέχει 9 km από τη Χώρα, πρωτεύουσα του νησιού, 5 km από το λιμάνι της Αιγιάλης, 15 km από το λιμάνι των Καταπόλων και η  πρόσβαση στο ξενοδοχείο είναι εύκολη καθώς απέχει 200 m από τη στάση του λεωφορείου.

Η παραλία του Αγίου Παύλου βρίσκεται μεταξύ της Χώρας και της Αιγιάλης έχει λευκή άμμο και λεπτό βοτσαλάκι, κρυστάλλινα νερά και μια λωρίδα από άμμο που απλώνεται προς το νησάκι της Νικουριάς που είναι απέναντι.

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

Η Αμοργός συνδέεται ακτοπλοϊκά όλο το χρόνο με το λιμάνι του Πειραιά, με τα πλοία της Blue Star Ferries, PATMOS KAI NAXOS, που εκτελούν το δρομολόγιο Πειραιάς – Αμοργός (Αιγιάλη ή Κατάπολα) με ενδιάμεσους σταθμούς τα νησιά Σύρο, Πάρο, Νάξο, Δονούσσα, Κουφονήσι, Σχινούσα, Ηρακλειά, Αστυπάλαια, ανάλογα πάντα το πλοίο και τις ημέρες.

Το πλοίο «Express Skopelitis», της εταιρείας Mikres Kyklades, ενώνει την Αμοργό (Αιγιάλη ή Κατάπολα) με την Ηρακλειά, τη Σχινούσα, το Κουφονήσι, τη Δονούσα, τη Νάξο.

Από το λιμάνι του Πειραιά φεύγει το catamaran, HIGHSPEED 4, εκτελώντας το δρομολόγιο Πειραιάς, Πάρος, Νάξος, Κουφονήσι, Αμοργός (Κατάπολα), με διάρκεια ταξιδιού 6 ώρες (μέχρι 24 Σεπτέμβρη 2017) και το catamaran SEA JET 2, από Πειραιά που ενώνει την Αμοργό (Κατάπολα), με Σαντορίνη, Μύκονο, Μήλο, Φολέγανδρο, Σίφνο, Σέριφο, Νάξο, Κουφονήσι, μέχρι το μήνα Σεπτέμβρη, ανάλογα την ημέρα.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έως τις αρχές Σεπτέμβρη, μπορείτε να πάρετε και τα πλοία AQUA SPIRIT και SUPERFAST XII από το λιμάνι του Πειραιά προς Αμοργό (Αιγιάλη ή Κατάπολα).

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

  • Δήμος Αμοργού, τηλ. : 2285360200
  • Αστυνομικός Σταθμός Λαγκάδας :  τηλ.: 2285073320
  • Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας Αμοργού: τηλ. : 2285071207
  • Αγροτικά Ιατρεία : Αιγιάλη, τηλ. :  2285073222, Αρκεσίνη, τηλ. : 2285072205, Καταπόλα, τηλ. :  2285071805
  • Λιμεναρχείο, Καταπόλα, τηλ. : 2285071259
  • ΚΤΕΛ, τηλ. : 6936671033
  • Πρακτορείο για εισιτήρια: NAFTILOS, Αιγιάλη, τηλ. : 2285073032 και Κατάπολα, τηλ. : 2285071201
  • www.hellenicseaways.gr
  • www.seajets.gr
  • www.smallcycladeslines.gr, Κατάπολα, τηλ. : 2285071256, 2285071390
  • www.authenticbigblue.com
  • www.aidainternational.org
Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *