Translation

Αρκιοί – Μαράθι – Ασπρονήσια – Μακρονήσι, ημερησία εκδρομή από Πάτμο, Λειψούς & Λέρο

Ελλάδα Νησιά Αιγαίου Πελάγους

ΑΡΚΟΙ ή ΑΡΚΙΟΙ, ΠΑΤΜΟΥ


Οι Αρκοί ή Αρκιοί (αρχαία : Αρκίτις) είναι ένα σύμπλεγμα από μικρά νησάκια, με μεγαλύτερο τους Αρκούς (Αρκιούς). Τα υπόλοιπα νησάκια του συμπλέγματος είναι : Μαράθι ή Μάραθος, Αγρελούσσα (ή Αργελούσα), Στρογγυλή (ή Στρογγυλό), Σπαλάθι (Σπολάτο ή Σπάλαθρο), ΜακρονήσιΚαλόβολος, Ψαθονήσι, Τσούκα, Τσουκάκι Σμινερό (ή Σμηνερονήσι), Κόμαρος (ή Κούμαρος), Αβάπτιστο (απέναντι από την παραλία Τηγανάκια). Βρίσκονται στα ΒΑ. της Πάτμου, στην οποία ανήκουν διοικητικά και πολύ κοντά στη ΒΑ. πλευρά των Λειψών και την παραλία Πλατύς Γιαλός.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Οι Αρκοί περίπου 8 ν.μ. από τη Σκάλα, το λιμάνι της Πάτμου, όπου καθημερινά φεύγουν καραβάκια για ημερήσιες εκδρομές στα γύρω νησιά. Το νησί έχει έκταση 6,69 km2 και 44 κατοίκους (2011). Βραχώδες νησί με ελάχιστη βλάστηση, που ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000, «ΒΔ. τμήμα Αρκιών & νησίδες: Αγρελούσσα, Στρογγυλή, Σπαλάθι, Σμινερό, Τσούκα, Τσουκάκι, Ψαθονήσι, Καλόβολος, Μακρονήσι, Αβάπτιστος, Κόμαρος» (κωδ.GR4210017) και «Αρκοί, Λειψοί, Αγαθονήσι & βραχονησίδες» (κωδ. GR4210010). Το Πόρτο Αυγούστα Port Augusta, το μικρό πορθμείο που βρίσκεται στα Δ. του νησιού, γεμίζει από νωρίς με ιδιωτικά σκάφη (όποιος προλάβει καθώς χωράει γύρω στα 10) και με ημερόπλοια που εκτελούν τις κρουαζιέρες.

Έχει 2 οικισμούς, τον μεγαλύτερο οικισμό στο μικρό όρμο και το Πάνω Χωριό, στο λόφο, με λίγα διάσπαρτα σπίτια. Στο λιμανάκι θα βρείτε μια μικρή πλατεία, τις δυο ταβέρνες, «Τρύπας» και «Νικόλας» και το «Tourlou», το κουκλίστικο μαγαζάκι με τα χειροποίητα κοσμήματα.

ΑΡΚΟΙ – ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

The Ultimate Managed Hosting Platform
  • Το εκκλησάκι της Παναγίας Παντάνασσας ή Παναγίτσα (παλιά υπήρχε η Παναγία Παντανούσσα), πάνω στο ύψωμα, στα ΒΑ. του οικισμού. Θα έρθετε  για φωτογραφίες του νησιού από ψηλά και για το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα (1 Km από τον οικισμό, περίπου 15′ περπάτημα).

  • Λείψανα του αρχαίου Κάστρου (4ος π.Χ. αι.), στο λόφο πάνω από τον οικισμό.

  • Ένα μισογκρεμισμένο φυλάκιο των Ιταλών, στη Β. πλευρά του οικισμού, με ωραία θέα, ιδανικό για φωτογραφίες και ηλιοβασίλεμα.

  • Τις εκκλησίες Άγιοι Ανάργυροι, στο λιμάνι και Μεταμόρφωση του Σωτήρος εντός του οικισμού.
  • Στα Δ. του νησιού στην τοποθεσία Χάλαρο υπάρχει σπηλιά με σταλακτίτες (περίπου 1 ώρα περπάτημα).

ΑΡΚΟΙ –ΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ

  • Tourlou Arki, στην πλατεία των Αρκιών, με μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα, είδη δώρων κλπ, αδελφάκι του άλλου στη Σκάλα Πάτμου, τηλ. : 697 355 8040, http://www.2rlou.com. Η κ. Ευδοκία που θα σας εξυπηρετήσει έχει και τα δωμάτια «Τα Πέτρινα της Ευδοκίας».

ΑΡΚΟΙ – ΤΙ ΝΑ ΦΑΤΕ

Φρέσκα ψάρια, αστακοί, καλαμάρια, σουπιές, λιαστό χταπόδι κλπ που βγάζουν οι ντόπιοι με τα καΐκια τους. Ντόπιο αρνάκι από τους κτηνοτρόφους του νησιού, λαχανικά από τον κήπο τους, φρέσκιες σαλάτες  με ντομάτα, κάπαρη, καπαρόφυλλα και ξινομυζήθρα. Στις  ταβέρνες οι ιδιοκτήτες ψαρεύουν μόνοι τους τα ψάρια ενώ τα λαχανικά είναι από τον κήπο τους ή από τα γειτονικά νησιά.

  • «Νικόλας», ταβέρνα στο λιμανάκι, μπροστά στη μικρή  πλατεία, τηλ. : 2247 032477, 6972 923367 (διαθέτει και ενοικιαζόμενα δωμάτια).

      

  • «Τρύπας», ταβέρνα στην πλατεία στο λιμανάκι, για φρέσκο ψάρι. Το βράδυ μετατρέπεται σε μπαράκι ενώ διαθέτει και ενοικιαζόμενα δωμάτια, κ. Μελιανός Μανόλης, τηλ. : 2247 032230.
  • «Καπετάν Στεφανής», το πέτρινο εστιατόριο-καφενείο που βρίσκεται μπαίνοντας στο μικρό όρμο, στα Δ. του οικισμού, εκεί που δένουν τα πλοία της γραμμής.

 Θα έρθετε για ουζομεζέδες, χταπόδι, καλαμάρι και φρέσκα ψάρια που ψαρεύει ο ίδιος ο καπετάνιος, φάβα, σαλάτες κλπ ή για καφέ, μπύρα, γλυκό, παγωτό, τηλ.: 6973 935883. Κοντά στην ταβέρνα θα βρείτε μικρές ωραίες παραλίες, όπως οι Πατελιά και Αυγούστα, για μια γρήγορη βουτιά πριν το φαγητό.

  •  «Απόλαυση», ταβέρνα στον όρμο Στενό. Στενός ορμίσκος με λιμανάκι, που προστατεύεται από τον αέρα, γι΄αυτό θα δείτε πολλά σκάφη τριγύρω. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας διαθέτει δικά του σημεία «ρεμέτζα», για να δέσετε το σκάφος σας.

Από τα χέρα της κ. Αγγελικής θα γευτείτε χταποδοσαλάτα,  γαριδομακαρονάδα, φρέσκα ψάρια, λαχανικά από τον κήπο της, ουζομεζέδες, τηλ. : 22470 32440, 6978 695871.

Από την ταβέρνα «Απόλαυση», ακολουθώντας Ν. το χωματόδρομο θα φτάσετε στο μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία Τηγανάκια.

         

ΑΡΚΟΙ – ΠΑΡΑΛΙΕΣ

  • ΤηγανάκιαTiganakia beach, Ν.

Η  διάσημη παραλία των Αρκών η οποία κατακλύζεται από τα ημερόπλοια και όλα τα ιδιωτικά σκάφη που διέρχονται από το νησί.

Με άμμο και βοτσαλάκι,υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, όχι οργανωμένη, και δεν την πιάνει ο αέρας καθώς βρίσκεται ανάμεσα στους Αρκιούς και τη νησίδα Αβάπτιστος.

Αν δεν έχετε δικό σας σκάφος θα φτάσετε με τα πόδια, από την ταβέρνα «Απόλαυση», όπου μετά τον τσιμεντόδρομο και το χωματόδρομο θα βρείτε το μονοπάτι που οδηγεί στα Τηγανάκια (περπάτημα 50’ – 1 ώρα).

 

  • Λιμνάρι, στα Β.

Απομονωμένη, με βότσαλο και πρόσβαση μετά από πεζοπορία ακολουθώντας κατεύθυνση Β. από τον οικισμό.

Μετά τα «Πέτρινα της Ευδοκίας», συνεχίζετε για το λόφο και το Πάνω Χωριό, με τα λιγοστά σπίτια των κτηνοτρόφων. Από τον τσιμεντόδρομο,  στο χωματόδρομο και μετά ακολουθώντας τις πινακίδες, θα στο μονοπάτι, που οδηγεί στην παραλία (περίπου 45’).

 

  • Καψαλισμένο, Β. μετά το Λιμνάρι, με μικρό μόλο. Θα φτάσετε ακλουθώντας την ίδια πορεία από τον οικισμό και το Πάνω Χωριό,  όμως αντί να μπείτε στο μονοπάτι που οδηγεί στο Λιμνάρι συνεχίσετε μέχρι το τέλος του χωματόδρομου και μετά στο μονοπάτι. 
  • Πατελιά, με πεντακάθαρα νερά, δίπλα στο μεγάλο λιμάνι, κοντά στην ταβέρνα «Καπετάν Στεφανής» (8’ με τα πόδια από τον οικισμό). Όπου πατελιά λέγεται ένα πέτρωμα, στεγνό, που το χρησιμοποιούσαν παλιά για μόνωση.

  • Πίσω Πατελιά ή Baby (για τους ντόπιους, επειδή έχει ρηχά νερά), θα τη βρείτε εντός του όρμου του οικισμού.
  • Αυγούστα ή Αγκούστα (για τους ντόπιους), κοντά στο μεγάλο λιμάνι. Με βότσαλο, από την πλευρά του μεγάλου λιμανιού, εκεί που δένουν τα πλοία της γραμμής, μετά τον «Καπετάν Στεφανής».
  • Όρμος Στενό και όρμος Γλύπαπα, στην περιοχή που βρίσκεται η ταβέρνα «Απόλαυση» υπάρχουν 2 όμορφοι όρμοι, με μικρές παραλίες και ήρεμα πεντακάθαρα νερά.

ΑΡΚΟΙ -ΔΙΑΜΟΝΗ

  • Τα Πέτρινα της Ευδοκίας – Evdokia’s Petrina, διαθέτει 4 πανέμορφα διακοσμημένα δωμάτια με ωραία θέα στον όρμο, τηλ. : 22470 31652.

  • «Katsavidis Rooms», διαθέτει 11 ενοικιαζόμενα δωμάτια, 500 μ. από το λιμάνι, με ωραία θέα, τηλ. : 6983 452797, https://katsavidis-rooms.business.site.

         

  • «Τρύπας», δωμάτια-ταβέρνα, κ. Μελιανός Μανόλης, τηλ. : 2247 032230.
  • «Νικόλας», δωμάτια-ταβέρνα, τηλ. 22470 32477.
  • ΑΝΑΣΤΑΣΤΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ, δωμάτια, τηλ. : 22470 31923.

ΑΡΚΙΟΙ -ΠΑΝΗΓΥΡΙ

  • Στις 23 Αυγούστου, στην Απόδοση της Κοιμήσης της Θεοτόκου, γίνεται το μεγάλο πανηγύρι του νησιού. Η εκκλησιά της Παναγίας Παντάνασσας γιορτάζει στις 15 Αυγούστου, στην Κοίμηση της Θεοτόκου αλλά το πανηγύρι γίνεται στα εννιάμερα της Παναγίας. Οι δυο ταβέρνες «Τρύπα» και «Νικόλας», οργανώνουν το πανηγύρι, φέρνουν ορχήστρα, βγάζουν τα τραπέζια και τις καρέκλες πάνω στην πλατεία και αρχίζει το γλέντι. Αν το επιτρέπει ο καιρός έρχονται και σκάφη από την Πάτμο. Το φαγητό δεν είναι δωρεάν και περιλαμβάνει ένα επιπλέον κόστος  (περίπου 5 €)  για τα έξοδα  της ορχήστρας.

ΜΑΡΑΘΙ ή ΜΑΡΑΘΟΣ, ΠΑΤΜΟΥ

Το Μαράθι ή Μάραθος ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Αρκών και ανήκει στο Δήμο Πάτμου. βΑπέχει περίπου 5’ με σκάφος από τους Αρκούς. Όλα τα ημερόπλοια από Πάτμο, Λειψούς και Λέρο κάνουν στάση στο Μαράθι. Έχει έκταση 355 στρέμματα και συνολική ακτογραμμή περίπου 4 Km. Ένας μικρός κολπίσκος με οικισμό που τους καλοκαιρινούς μήνες γεμίζει με ιδιωτικά σκάφη (αρόδο) και τα εκδρομικά καραβάκια. Στο Μαράθι μένουν 5 κάτοικοι (απογραφή 2011). Η μοναδική παραλία του νησιού, βρίσκεται στο λιμανάκι. Είναι μεγάλη, αμμώδης με πεντακάθαρα νερά και δέντρα για σκιά.

         

ΜΑΡΑΘΙ –ΤΙ ΘΑ ΦΑΤΕ

Φρέσκα ψάρια, θαλασσινά, γαριδομακαρονάδα, χταπόδι, καλαμάρι, ντολμαδάκια, φρέσκιες σαλάτες, τυριά από τους κτηνοτρόφους των γύρω νησιών.

  • «Pirate», Μαράθι Πάτμου, παραθαλάσσια ταβέρνα, Κάβουρας Μιχάλης, τηλ. : 22470 31580 (διαθέτει και ενοικιαζόμενα δωμάτια)
  • «Παντελής», Μαράθι Πάτμου, ταβέρνα πάνω στη θάλασσα, μπροστά στο μόλο, κ. Αιμιλιανός, τηλ. : 22470 32609, 22470 33292, 6976 552749 https://www.marathi-island.gr, (διαθέτει και ενοικιαζόμενα δωμάτια).

ΜΑΡΑΘΙΔΙΑΜΟΝΗ

  • Pantelis Marathi Island Resort, Μαράθι Πάτμος, κ. Αιμιλιανός, τηλ. : 22470 32609, 22470 33292, 6976 552749 (έχει και την ταβέρνα «Παντελής»).
  • MARATHI PIRATE TAVERNA ROOMS, Μαράθι Πάτμος, Κάβουρας Μιχάλης, τηλ. : 22470 31580.

ΑΣΠΡΟΝΗΣΙΑ ΛΕΙΨΩΝ

Τα Ασπρονήσια είναι ένα σύμπλεγμα 3 βραχονησίδων Μικρό, Μακρύ, Μεγάλο Ασπρονήσι, στα Α. των Λειψών. Εντυπωσιακά λευκά βράχια, από σχιστόλιθο και η διάσημη παραλία με το λευκό  βότσαλο και τα ρηχά κρυστάλλινα νερά, στο πέρασμα ανάμεσα στις 2 βραχονησίδες, Μικρό & Μακρύ Ασπρονήσι.

 

 

 

ΜΑΚΡΟΝΗΣΙ ΠΑΤΜΟΥ

Βραχονησίδα που ανήκει στο σύμπλεγμα νησιών των Αρκών. Δεν έχει παραλίες αλλά κοφτερά βράχια και εντυπωσιακές σπηλιές. Τα καραβάκια που εκτελούν τις ημερήσιες εκδρομές σταματούν για βουτιές και κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά.

 

 

 

 

 

ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΓΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ  ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΑΡΚΟΥΣ – ΜΑΡΑΘΙ – ΑΣΠΡΟΝΗΣΙΑ – ΜΑΚΡΟΝΗΣΙ –ΛΕΙΨΟΙ

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τον τρόπο για να πάτε ημερήσια εκδρομή στα νησάκια :

  • «Αφροδίτη» και «Ιάκωβος Μ.», Σκάλα Πάτμος.

Ημερήσιες κρουαζιέρες από Πάτμο, με ελαφρύ φαγητό & ποτό, διάρκεια 10 π.μ. -6 μ.μ. για : Αρκούς, παραλία Τηγανάκια, Μαράθι, Ασπρονήσι και Μακρονήσι. Πληροφορίες : καπετάνιος Ιάκωβος Μελιανός, τηλ. : 22470 31425, 6977035231, στο λιμάνι της Σκάλας Πάτμου, μπροστά από το πρακτορείο της Blue Star,  http://www.patmosdailycruises.gr.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΓΑΝΑΚΙΑ -ΑΡΚΟΙ

  • «ΕΙΡΗΝΗ», Πάτμος

Ημερήσιες κρουαζιέρες-εκδρομές στα κοντινά νησάκια για μπάνιο, φαγητό και ουζάκι : Αρκοί, παραλία Τηγανάκια Αρκών, Μαράθι, Ασπρονήσια, Μακρονήσι, Πλατύς Γιαλός Λειψών. Το σκάφος προσφέρεται και για ιδιωτική ναύλωση εκδρομών από και προς τα κοντινά νησιά που διαθέτουν αεροδρόμιο (Λέρος, Κάλυμνος, Σάμος κλπ), τηλ. : 6976 796469.

  • «ΕΡΑΤΩ», Πάτμος

Ημερήσιες κρουαζιέρες σε : Αρκούς και παραλία Τηγανάκια,  Μαράθι, Μακρονήσι, Ασπρονήσια, τηλ. : 6976 796469, 22470 32664, www.patmos-boatmen.gr

  • «Λάμπη II», παραλία Λάμπη Πάτμου.

Καραβάκι για μια ημερήσια  κρουαζιέρα 65-85 ατόμων, ιδιωτική ή οργανωμένη, προς τα κοντινά νησιά και παραλίες : Αρκούς και Τηγανάκια, Μαράθι, Ασπρονήσια, Μακρονήσι, Λειψούς και παραλία Πλατύς Γιαλός Λειψών, Λέρος, Κάλυμνος, Κως, Φούρνους Ικαρίας , Σάμος. Πληροφορίες : καπετάν Μάρκος,  τηλ. : 6977 572233 http://www.patmoslampistudios.gr. Η παραλία Λάμπη βρίσκεται στα ΒΑ. σας Πάτμου (9 km από τη Σκάλα).

  • «ΛΑΕΡΤΗΣ Sail», παραλία Γροίκου Πάτμου.

Μηχανοκίνητο ιστιοφόρο 12 μ. διαθέσιμο για ενοικίαση από την παραλία Γροίκου, στα ΝΑ. της Πάτμου (απέχει 4,5 km από το λιμάνι, Σκάλα).

  • «Patmos Star», Πάτμος.

Εκτελεί ημερήσιες εκδρομές στους Λειψούς αλλά μπορεί να μισθωθεί και για ιδιωτικές περιηγήσεις στα νησιά, τηλ. : 22470 32500, 6977601633, www.patmos-star.gr

  • Lipsi Travel, Λειψοί, για ενοικίαση private σκάφους με καπετάνιο, πληροφορίες για ημερόπλοιο που θα σας πάει στα νησάκια, τηλ. : 22470 41290, 6985 728376, 6977 222525, https://www.lipsitravel.gr.
  • «Άγιος Γεώργιος», Αγία Μαρίνα Λέρου.

Ιστιοφόρο –τρεχαντήρι που εκτελεί ημερήσιες εκδρομές (ανάλογα την ημέρα), σε : Αρκούς και Τηγανάκια, Μαράθι, Ασπρονήσι, Μακρονήσι, Λειψούς. Πληροφορίες : τηλ. :  6945 551731,  6976 473086, Αγία Μαρίνα, Λέρος.

           

ΑΡΚΟΙ –ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Εκτός από τα καραβάκια που εκτελούν τις ημερήσιες κρουαζιέρες, για να πάτε στους Αρκούς υπάρχει και άλλος τρόπος. Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τη μετάβαση σας στο νησί, ιδανικό για χαλαρές και ήσυχες διακοπές, παρέα με τους ντόπιους.

Στους Αρκούς δεν απαιτείται αυτοκίνητο καθώς υπάρχουν μόνο τσιμεντόδρομοι και οι αποστάσεις είναι μικρές. Οι Αρκοί δε διαθέτουν αεροδρόμιο έχουν μόνο ελικοδρόμιο.

  • Η Πάτμος δε διαθέτει αεροδρόμιο. Εξυπηρετείται από τα γειτονικά νησιά με τα οποία συνδέεται ακτοπλοϊκώς. Τα κοντινότερα αεροδρόμια είναι τα αεροδρόμια Σάμου, Κω, Καλύμνου, Λέρου, Ρόδου, Αστυπάλαιας, Ικαρίας, Καστελόριζου, αλλά και με τα αεροδρόμια Πάρου, Νάξου, Σύρου, Μυτιλήνης (κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες ).
  • Από το λιμάνι του Πειραιά, η ακτοπλοϊκή σύνδεση γίνεται με συμβατικό πλοίο (8 ώρες) της εταιρεία BLUE STAR FERRIES, http://www.bluestarferries.gr
    Από τα λιμάνια των γειτονικών νησιών,  με συμβατικό πλοίο και catamaran.

Ενδεικτικά δρομολόγια, καθώς αυτά αλλάζουν διαρκώς, ανάλογα την εποχή και τους πλοιοκτήτες :

  • «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ», για οχήματα και επιβάτες, της εταιρείας ANEK LINES, http://www.anekalymnou.gr, δρομολόγιο «Κάλυμνος-Λέρος-Λειψοί-Πάτμος-Αρκιοί-Αγαθονήσι-Πυθαγόρειο Σάμου και επιστροφή στην Κάλυμνο».
  • Από Αστυπάλαια με το «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» (διαθέτει αεροδρόμιο) μπορείτε να φτάσετε στην Κάλυμνο (διαθέτει αεροδρόμιο) και στη συνέχεια με το δρομολόγιο : «Κάλυμνος-Λέρος-Λειψοί-Πάτμος-Αρκοί-Αγαθονήσι-Πυθαγόρειο Σάμου -Κάλυμνος», να μεταβείτε Αρκούς.
  • «DODEKANISOS EXPRESS» και «DODEKANISOS PRIDE», catamaran, για οχήματα και επιβάτες, της εταιρείας DODEKANISOS SEAWAYShttp://www.12ne.gr. Τα πλοία της εταιρείας ενώνουν τα Δωδεκάνησα (με πολλά και διαφορετικά δρομολόγια κάθε σεζόν), όπως  Πυθαγόρειο Σάμου-Φούρνοι-Άγιος Κήρυκος Ικαρίας-Αγαθονήσι-Αρκοί-Πάτμος- Λειψοί-Λέρος-Κάλυμνος-Κως-Ρόδος-Καστελόριζο.

Διάρκεια ταξιδιού π.χ. Πάτμος –Αρκιοί  περίπου 20′, Λέρος – Αρκοί περίπου 1 ώρα 15′,  Λειψοί – Αρκοί περίπου 1 ώρα.

  • Από τους Λειψούς μπορείτε να πάρετε το πλοίο της γραμμής το πρωί, να πάτε στους Αρκούς, για φαγητό και μπάνιο και να επιστρέψετε το βράδυ στους Λειψούς, πληροφορίες : Lipsi Travel, Λειψοί, τηλ. : 22470 41290, 6985 728376, 6977 222525, https://www.lipsitravel.gr.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

  • Δήμος Πάτμου, τηλ. : 22470 31235, https://www.patmos.gr.
  • Λιμεναρχείο Πάτμου, Σκάλα Πάτμου, τηλ. : 22470 31231
  • Λιμεναρχείο Λειψών, τηλ. : 22470 41133
  • Λιμεναρχείο Λέρου, Λακκί, τηλ. : 22470 22224
  • Αεροδρόμιο Λέρου, τηλ. : 22470 22275
  • Αεροδρόμιο Σάμου, τηλ. : 22730 87800
  • Αεροδρόμιο Καλύμνου, τηλ. : 22430 59370
  • Αεροδρόμιο Κω, τηλ. : 22420 56000
  • Αεροδρόμιο Ρόδου, τηλ. :  22410 88700
  • DODEKANISOS SEAWAYS, Θαλασσινή Πύλη, λιμάνι Κολόνα Ρόδος, κεντρικά γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας, τηλ. : 2241 088700, https://www.12ne.gr
  • ANEK LINES, ναυτιλιακή εταιρεία, http://www.anekalymnou.gr.
Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *