Translation

Βουδιστικό Κέντρο Διαλογισμού Karma Berchen Ling (KBL) στην Πελοπόννησο, ο διαμαντένιος δρόμος

Ελλάδα Πελοπόννησος

Kalachakra Stupa (Τροχός του Χρόνου), το εντυπωσιακό Βουδιστικό Μνημείο https://www.berchenling.org/


Το Karma Berchen Ling (KBL) είναι ένα Διεθνές Κέντρο Βουδισμού, που βρίσκεται στην Α. πλευρά του βουνού Ζήρεια (ή Κυλλήνη),  στο Δήμο Ξυλοκάστρου, του Νομού  Κορινθίας στην Πελοπόννησο. Ιδρυτής του Βουδιστικού Κέντρου Diamond Way Ελλάδας (Διαμαντένιος Δρόμος) είναι ο Lama Ole Nydahl, ο οποίος έχει ιδρύσει  άλλα 670 τέτοια κέντρα σε όλο τον κόσμο (περισσότερες πληροφορίες : https://lama-ole-nydahl.org και https://www.diamondway-buddhism.org ).Ο Diamond Way είναι μέρος της διδασκαλίας της Σχολής Βουδισμού Karma Kaqyu που είναι μία  από τις τέσσερις κύριες Σχολές του Θιβετιανού Βουδισμού και η πιο διαδεδομένη στην Ευρώπη.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Η Σχολή Karma Kaqyu είναι βασισμένη  στη διδασκαλία του πρώτου και ιστορικού Βούδα, Boudha Shakyamuni. Η Stupa (θιβετιανά : chorten) εκφράζει τον Buddha, το Dharma (η διδασκαλία του Βούδα) και την Sangha  (η κοινότητα των ασκούμενων), που είναι τα 3 σημεία αναφοράς για κάθε Βουδιστή. Η Kalachakra Stupa, που σημαίνει Τροχός του Χρόνου, είναι μια Ταντρική Στούπα, δηλαδή ένα Μνημείο που εκφράζει τη διδασκαλία του Βούδα.

Το Μνημείο εγκαινιάστηκε στο Βουδιστικό Κέντρο της Ζήρειας στις 23/8/2010 και ξεκινώντας από τη βάση του, συμβολίζει τα εξής 5 στοιχεία. :

Τετράγωνη βάση : το στοιχείο της Γης

The Ultimate Managed Hosting Platform

Μεσαίο στρογγυλό τμήμα : το στοιχείο του Νερού

13 Χρυσοί Δαχτύλιοι : το στοιχείο της Φωτιάς

Κορώνα : το στοιχείο του Αέρα

Σταγόνα πάνω από το Μισοφέγγαρο & τον Ήλιο : το Χώρο & τη Συνείδηση (που είναι τελικά και το ζητούμενο στο Βουδισμό).

Οι Βουδιστές κινούνται πάντοτε δεξιόστροφα γύρω από μια Stupa και προφέρουν ευχές για όλα τα όντα.

Οι 8 μη Ταντρικές Στούπες, που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του Βουδιστικού Κέντρου, δημιουργούν ένα ισχυρό προστατευτικό πεδίο που κρατάει μακρυά από το χώρο την αρνητική ενέργεια.

Οι 8 Στούπες, οι οποίες διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την κατασκευή, συμβολίζουν τα σημαντικότερα γεγονότα στη ζωή του ιστορικού Βούδα, όπως η γέννηση, η φώτιση, οι διδασκαλίες, και η  παρανιρβάνα του (μετά το θάνατο).

Το Βουδιστικό Κέντρο Diamond Way Ελλάδας είναι το δεύτερο Βουδιστικό Κέντρο στην Ευρώπη που διαθέτει αυτές  τις 8 μη Ταντρικές Στούπες (μετά της Γαλλίας).

Η Kalachakra Stupa που συμβολίζει την ειρήνη, λέγεται ότι φέρνει ευημερία στον τόπο που είναι χτισμένη και η Πελοπόννησος θεωρήθηκε ως το καταλληλότερο σημείο για τη Νότια Ευρώπη.

Στο Βουδιστικό Κέντρο Diamond Way Ζήρειας, με την υπέροχη θέα, θα βρείτε μόνο ηρεμία, και μπορείτε να περιηγηθείτε στο χώρο ελεύθερα (δωρεάν, ανοιχτά όλο το χρόνο).

Για διαλογισμό, διδασκαλία και λοιπές δραστηριότητες που σχετίζονται με την κοινότητα των Βουδιστών υπάρχουν σπίτια πλήρως εξοπλισμένα  (με κρεβατακάμαρες, κουζίνα, μπάνιο κλπ) που νοικιάζονται προς 20 ευρώ την ημέρα με φαγητό και κατόπιν συνεννόησης  (πληροφορίες : https://www.berchenling.org).

Το Diamond Way Πελοποννήσου δέχεται γκρουπ Βουδιστών από πολλές χώρες του εξωτερικού και κυρίως από τα Βαλκάνια.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ  ΣΤΟ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

  • Από Κόρινθο, μετά το Ξυλόκαστρο και το χωριό Μερτικαίικα κατευθύνεστε προς το χωριό Γελλήνη (Γελήνι ή Πελλήνη Κορινθίας) και λίγο πριν φτάσετε στα Μεσαία Τρίκαλα του Ν. Κορινθίας, στρίβετε προς Λαγκαδαίικα. Ο δρόμος μέχρι το Γελλήνη και τα Μεσαία Τρίκαλα είναι πολύ καλός, αλλά στη συνέχεια είναι στενός με πολλές στροφές και προς το τέλος υπάρχει  και χωματόδρομος που ανάλογα με τις βροχές που έχουν πέσει το χειμώνα, έχει λακκούβες και νεροφαγώματα (διάρκεια από Ξυλόκαστρο περίπου 1,5 ώρα).
  • Από Πάτρα υπάρχουν αρκετοί τρόποι πρόσβασης με τον δρόμο να  είναι αρκετά καλός, όπως από Λυκοποριά, ή από Δερβένι προς Ευρωστίνη, ή από Λυγιά προς Πύργο.
Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *