Translation

Γλυκά Νερά, η μυστική παραλία στα Σφακιά Κρήτης

Ελλάδα Κρήτη

Βρίσκεται ανάμεσα στη Χώρα Σφακίων (4 km Δ.) και στο Λουτρό, Ν. Χανίων στις Ν. ακτές της Κρήτης. Το 2003 οι Times του Λονδίνου την κατέταξαν ανάμεσα στις 20 πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης.


Πηγή : http://www.deligiannislines.com

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Έχει μήκος 400 μ., γαλαζοπράσινα δροσερά νερά και βότσαλο στην ακτή και στο βυθό. Το γλυκό νερό, που έδωσε και το όνομα στην παραλία Γλυκά Νερά, αναβλύζει κάτω από τα βότσαλα της παραλίας και χύνεται στη θάλασσα (αν σκάψετε με τα χέρια θα το βρείτε).  Πηγή : http://www.deligiannislines.com

    

Η μικρή ταβέρνα «Mermaid Island», πάνω σε βράχο μέσα στη θάλασσα, προσφέρει φαγητό, νερό, καφέ, σνακ  κλπ. (το καλοκαίρι ανοικτά από πολύ πρωί). Ταβέρνα Mermaid Island, Γλυκά Νερά

Πηγή : http://www.deligiannislines.com

The Ultimate Managed Hosting Platform

Για την απαιτούμενη σκιά, εκτός από τη σκιά του ορεινού όγκου και των δέντρων, η ταβέρνα διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Πηγή : http://www.deligiannislines.com

Στο τέλος της παραλίας, στην αντίθετη πλευρά από την ταβέρνα, θα δείτε γυμνιστές.

Πηγή : http://www.deligiannislines.com

Η παραλία Γλυκά Νερά προστατεύεται από τους βοριάδες αλλά επηρεάζεται έντονα από δυτικούς και νότιους ανέμους. Πριν ξεκινήσετε για τα Σφακιά για να πάρετε το καραβάκι προς Γλυκά Νερά ή Λουτρό θα πρέπει να ενημερωθείτε για τον καιρό (πληροφορίες στο Λιμεναρχείο και στην εταιρία που έχει το καραβάκι, http://www.deligiannislines.com, με έδρα τα Σφακιά).

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ  – ΠΡΟΣΒΑΣΗ

  • Η πρόσβαση στα Γλυκά Νερά γίνεται με το καραβάκι που εκτελεί καθημερινά το δρομολόγιο Χώρα Σφακίων – παραλία Γλυκά Νερά -Λουτρό ή με θαλάσσιο ταξί  (πληροφορίες  για δρομολόγια, θαλάσσια ταξί, για τον καιρό κλπ , http://www.deligiannislines.com, Δεληγιαννάκης Νίκος, τηλ. : +30 6978645212, ο καπετάνιος του καραβιού).
  • Τα δρομολόγια ξεκινούν από τις 15 Μαρτίου, ένα την ημέρα με επιστροφή, ενώ από 1η Ιουνίου τα ημερήσια δρομολόγια γίνονται περισσότερα (πληροφορίες στο http://www.deligiannislines.com).
  • Δρομολόγια :

-Χώρα Σφακίων- Γλυκά Νερά, διάρκεια 10’, τιμή 5 € απλή διαδρομή ή 8 € με επιστροφή (υπάρχει έκπτωση για τα παιδιά).

-Χώρα ΣφακίωνΛουτρό, 10 € απλή διαδρομή χωρίς στάση στα Γλυκά Νερά (υπάρχει έκπτωση για τα παιδιά).

Χώρα Σφακίων – Γλυκά Νερά – Λουτρό, 13 € (υπάρχει έκπτωση για τα παιδιά).

  • Μπορείτε να επιλέξετε εισιτήριο απλής διαδρομής, να διανυκτερεύσετε στην παραλία, και να επιστρέψετε την επόμενη μέρα ή εισιτήριο ανοικτής επιστροφής, όπου μπορείτε μείνετε για λίγες ώρες στα Γλυκά Νερά, για κολύμπι, στη συνέχεια να πάρετε το καραβάκι για Λουτρό (10’), για φαγητό, και να επιστρέψετε πίσω στα Γλυκά Νερά με το ίδιο εισιτήριο.
  • Η πρόσβαση στα Γλυκά Νερά και το Λουτρό μπορεί να γίνει και με τα πόδια, από το μονοπάτι Χώρα Σφακίων-Γλυκά Νερά-Λουτρό, μέρος του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4.

Χρόνος : Χώρα Σφακίων-Γλυκά Νερά , 25’-30’ και Χώρα Σφακίων Λουτρό περίπου 60’.

Υπάρχει διαμορφωμένος χώρος στάθμευσης για τα αυτοκίνητα πάνω από την παραλία Ίλιγγας.

Για την επιστροφής σας, εάν δε θέλετε να περπατήσετε, μπορείτε να πάρετε το καραβάκι πληρώνοντας εισιτήριο απλής διαδρομής, 5 €.

  • Η Χώρα Σφακίων απέχει 75 km από τα Χανιά και υπάρχει απευθείας σύνδεση Χανιά -Χώρα Σφακίων με το υπεραστικό λεωφορείο ΚΤΕΛ, και μόνο από Χανιά (πληροφορίες : τηλ. : 28210 93052, https://www.e-ktel.com, δρομολόγια : 1 χειμώνα, 4-5 καλοκαίρι).
  • Το Λουτρό βρίσκεται στα Δ. της Χώρας Σφακίων, στο Λιβυκό Πέλαγος.

Είναι ένα ήσυχο γραφικό ψαροχώρι, χωρίς οδικό δίκτυο και αυτοκίνητα, και πρόσβαση με το καραβάκι ή με τα πόδια από τη Χώρα Σφακίων. Ιδανικός προορισμός για απομόνωση, διαθέτει παραλία με πεντακάθαρα κρύα νερά, ενοικιαζόμενα καταλύματα, καφετέριες και ταβέρνες πάνω στη θάλασσα.

Στο Λουτρό μπορείτε να φτάσετε απευθείας με το καράβι που ενώνει τις Ν. ακτές της Κρήτης, δρομολόγιο : Χώρα Σφακίων-Λουτρό-Αγία Ρούμελη-Σούγια-Παλαιοχώρα-Γαύδος παρακάμπτοντας έτσι την παραλία Γλυκά Νερά (πληροφορίες: https://anendyk.gr ) ή με το μικρό καραβάκι  : Χώρα Σφακίων-Λουτρό (http://www.deligiannislines.com).

 

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *