Translation

Η Βαρκελώνη και οι παραλίες της

Ευρώπη Προορισμοί

H Βαρκελώνη, είναι πόλη της Ισπανίας και πρωτεύουσα της Καταλανίας, μιας Αυτοδιοικούμενης Περιφέρειας της Ισπανίας. Βρίσκεται στη ΒΑ. πλευρά της χώρας, στις ακτές της Ιβηρικής χερσονήσου. Φιλοξένησε την 25η Θερινή Ολυμπιάδα 1992, όπου τα έργα διαμόρφωσης την μετέτρεψαν σε μια ελκυστική πόλη. Η Βαρκελώνη έχει αναδείξει πολλούς Καταλανούς καλλιτέχνες, όπως ο Μiro (Barcelona), o Gaudi (Reus) και ο Dali (Figueres).


BARCELONA BEACHES

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Η ακτογραμμή της πόλης της Βαρκελώνης εκτείνεται σε 4,5 Km και είναι γεμάτη από πολύ όμορφες παραλίες. Η πρόσβαση σε αυτές μπορεί να γίνει με τα πόδια, με ποδήλατο καθώς η Βαρκελώνη διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, με λεωφορείο, με τη Γραμμή 4 του μετρό και το τραμ Τ4. Όλες οι παραλίες της Βαρκελώνης βρίσκονται εκατέρωθεν του Ολυμπιακού λιμανιού και η συνέχειά τους διακόπτεται από κυματοθραύστες. 

  • BARCELONETA BEACH

Βρίσκεται πολύ κοντά στη πόλη, δίπλα στο Ολυμπιακό λιμάνι, στην  Paseo Marítimo. Είναι μια μεγάλη, αμμώδης παραλία στην οποία έχουν πρόσβαση άτομα με ειδικές ανάγκες και διαθέτει ναυαγοσώστη, πολλά καφέ-μπαρ και εστιατόρια. Μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια, κατηφορίζοντας τη La Rambla, προς το άγαλμα του Κολόμβου, με το μετρό, Γραμμή 4 – Barceloneta και Ciutadella ή με το τραμ Τ4- Ciutadella-Vila Olimpica.

  • SANT SEBASTIA BEACH

Αποτελεί τη συνέχεια της Barceloneta Beach, κοντά στο Puerto de Barcelona. Έχει μήκος, 1,1 km, είναι αμμώδης, με ναυαγοσώστη, beach bar καθώς και καλή πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια, από το τέλος της La Rambla, με το μετρό Γραμμή 4 – Barceloneta ή με κάποιο από τα πολλά λεωφορεία που φτάνουν προς το Ολυμπιακό λιμάνι.

The Ultimate Managed Hosting Platform
  • NOVA ICARIA BEACH

Βρίσκεται δίπλα στο Ολυμπιακό λιμάνι και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο. Είναι μεγάλη, αμμώδης γεμάτη beach bar, καφέ και εστιατόρια. Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια από τη παραλιακό δρόμο Maritim del Port Olimpic ή εναλλακτικά με το μετρό: Γραμμή 4 – Ciutadella y Bogatell και το τραμT4 – Ciutadella-Vila Olímpica.

  • BOGATELL BEACH

Βρίσκεται πολύ κοντά στο Ολυμπιακό Λιμάνι και αποτελεί συνέχεια της Nova Icaria Beach. Είναι μεγάλη, αμμώδης, με ντους και ράμπες για άτομα με αναπηρία, παιχνίδια για παιδιά, με ναυαγοσώστη, μπαρ, εστιατόρια και πάρκινγκ. Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια, από τον παραλιακό δρόμο που ενώνει την παραλία Sant Sebastia Beach και  Barceloneta Beach  την Nova Mar Bella Beach. Διαφορετικά μπορείτε να πάρετε το μετρό, Γραμμή 4- Poblenou και Llacuna.

  • MAR BELLA  BEACH

Είναι η συνέχεια της Bogatell Beach, από τον κυματοθραύστη Mar Bella έως το κυματοθραύστη Bac de Roda, δίπλα στο αθλητικό κέντρο. Ιδανική για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, όπως windsurfing, καγιάκ. Ένα τμήμα της Mar Bella beach  έχει οριστεί ως παραλία γυμνιστών. Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια, με το μετρό,  Γραμμή 4 – Selva de Mar ή με το τραμ T4.

  • NOVA MAR BELLA BEACH

Βρίσκεται μετά τη Mar Bella  Beach είναι μεγάλη, αμμώδης, διαθέτει ναυαγοσώστη και είναι ιδανική για οικογένειες.

RAMBLA DE MAR – MOLL D’ ESPANYA

H Rambla de Mar βρίσκεται στο Παλιό λιμάνι, Port Vell και είναι η πλωτή πεζογέφυρα που δημιουργήθηκε κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που συνδέει την ξηρά με την αποβάθρα Moll d’ Espanya. Φιλοξενεί το εμπορικό κέντρο Maremagnum, το κινηματογράφο IMAX Port Vell, το ενυδρείο L΄Aquarium και κάποια καφέ-εστιατόρια.

RAMBLA DE MAR – ΠΛΩΤΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ

 

ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ – PORT VELL

 

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ

Για την περιήγησή σας στη Βαρκελώνη μπορείτε να κάνετε τα εξής :

  • να νοικιάσετε ποδήλατο καθώς η πόλη διαθέτει δίκτυο ποδηλατοδρόμων (πληροφορίες, C. Marlet 4, τηλ.:+34.9.33.42.92.75, www.fattiretours.com)
  • να νοικιάσετε ένα Trixi  (πληροφορίες, Placa dels Traginers 4, τηλ. : +34 933 10 13 79, www.trixi.com)
  • να νοικιάσετε τα κίτρινα μικρά διθέσια αυτοκινητάκια GoCar (πληροφορίες, Passeig de Pujades, Barcelona, τηλ. : +34932691792, www.gocartours.com).
  • να μπείτε στο κόκκινο τουριστικό λεωφορείο  City Tour Barcelona (Carrer de Balmes 5, τηλ.: +34 933 17 64 54) ή στο Bus Turistic (Placa de Catalunya 1, τηλ. : +34934655313, barcelonabusturistic.cat).

Για τη θαλάσσια περιήγησή σας, στο λιμάνι της Βαρκελώνης, Portal de la Pau (στάση μετρό Drassanes,  αγκυροβολούν, το Catamaran Orsom, www.barcelona-orsom.com) και τα μικρά σκάφη αναψυχής της εταιρεία Las Colodrinas (www.losgolodrinas.com ) και της Barcelona Naval Tours (Moll de Drassanes, τηλ. : +34 937 95 85 68, barcelonanavaltours.com ).

To catamaran είναι 23 μ. και κάνει το γύρο του κόλπου  (Ιούνιο- Σεπτέμβριο). Τους υπόλοιπους μήνες μπορείτε να το νοικιάσετε ιδιωτικά και να περιηγηθείτε στην ακτογραμμή της Costa Brava.

Επίσης η εταιρεία Las Colodrinas, διαθέτει μικρά σκάφη, με ή χωρίς γυάλινο πάτο, για μια mini κρουαζιέρα στον κόλπο.

REIAL CLUB MARITIM DE BARCELONA

Το  Reial Club Marítim de Barcelona (RCMB), είναι από τα παλαιότερα κλαμπ ιστιοπλοΐας της Ισπανίας (1881) με έδρα μόνο τη Βαρκελώνης. Αυτό το club βρίσκεται στο ένα άκρο του λιμανιού της Βαρκελώνης, κοντά στην περιοχή όπου η Rambla συναντά τη θάλασσα, μετά τη Rambla de Mar. Το club εκτός από τα γραφεία του έχει εδώ ένα καφέ – εστιατόριο που ειδικεύεται σε πιάτα ψαριών. Η λέσχη έχει 251 αγκυροβόλια για σκάφη μεσαίου μεγέθους, εγκαταστάσεις επισκευής σκαφών και έχει εκπαιδευτές για μαθήματα ιστιοπλοΐας και θαλάσσιων σπορ.

Το  Reial Club Marítim de Barcelona διοργανώνει τακτικά διάφορους αγώνες, όπως :

  • III OPEN INTERNASIONAL COASTAL BARCELONA –IV COASTAL,30-09-17 έως 10-10-17.
  • 22ο TROFEU INTERNASIONAL CIUTAT DE BARCELONA, 14-10-17.
  • REGATA PANELLET 2017, Barcelona-Garaff-Barcelona, 28-10-17 έως 29-10-17.

Το εντυπωσιακό γλυπτό με το χρυσόψαρο, PEIX, του Frank Owen Gehry, αποτελεί ένα από τα σύμβολα της πόλης, που δημιουργήθηκε στην Ολυμπιακή Βαρκελώνη.

Αποτελείται από επιχρυσωμένες λωρίδες ανοξείδωτου χάλυβα που επιτρέπουν στις ακτίνες του ήλιου να περνούν ανάμεσα από το σώμα του ψαριού. Το γλυπτό έχει μήκος  52 μ. και ύψος 35 μ. και είναι στραμμένο προς τη θάλασσα, σαν να θέλει να πέσει μέσα. Βρίσκεται στο Ολυμπιακό λιμάνι, δίπλα  στον Πύργο «Torre Mapfre» και στο CazinoCasino.

 

Στο Ολυμπιακό λιμάνι βρίσκεται και ο Ιρλανδικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Kennedy Irish Sailing Club (οδός Moll de Mestall 26-28).

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΑΦΩΝ – PORT OLIMPIC MARINA BARCELONA

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Η Βαρκελώνη διαθέτει αεροδρόμιο, το Διεθνές Αεροδρόμιο Βαρκελώνης «El Prat», το οποίο βρίσκεται 3 km ΝΔ. της πόλης. Από και προς τη Βαρκελώνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μετρό, Γραμμή L9-Sud, το Aerobus (Plaza Catalunya), το τοπικό λεωφορείο Νο 49, ή το ιδιωτικόλεωφορείο της εταιρείας Rapit/Alsa (www.alsa.es, τηλ. 902422242) ή να πάρετε ταξί.

Το λιμάνι της Βαρκελώνης, είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου όπου τα πορθμεία Trasmediterranea (Ronda del Port 59) και Balearia Barcelona (Maritima Drassanes, τηλ. : +34902160180,balearia.com) συνδέουν τη Βαρκελώνη με τα νησιά Βαλεαρίδες όπως Μαγιόρκα, Ίμπιζα, Μενόρκα και με τα λιμάνια της Ιταλίας, Λιβόρνο και Port Torres.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός BarcelonaSants (Plaza de los Paises, τηλ. :+34912432343)  έχει εθνικές αφίξεις από Μαδρίτη, Μπιλμπάο, Βαλένθια, Σεβίλλη, Μάλαγα αλλά και διεθνείς, από το Παρίσι. Ο σταθμός βρίσκεται στα Δ. της πόλης όπου θα φτάσετε με το μετρό, Γραμμή 3 και Γραμμή 5.

Επίσης από το σιδηροδρομικό σταθμό BarcelonaFranca (Av.Marques de l’ Argentera, La Libera), στα Α. της πόλης κοντά στη Barceloneta, μπορείτε να φτάσετε εδώ από τη Βαλένθια. Τα τρένα και από τους δυο σταθμούς είναι της εταιρείας RENFE (πληροφορίες και εισιτήρια, www.renfe.es).

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *