Translation

Ο Πύργος Μαυρομιχάλη στο Λιμένι της Μάνης

Ελλάδα Πελοπόννησος

Το Λιμένι, είναι ο παλιός οικισμός της οικογένειας Μαυρομιχάλη, με τον ιστορικό Πύργο. Το παραθαλάσσιο χωριό, επίνειο της Αρεόπολης, στη Λακωνική Μάνη, συγκαταλέγεται στους παραδοσιακούς οικισμούς καθώς είναι γεμάτο παλαιά πέτρινα σπίτια, κτισμένα με γκρίζα πέτρα. Αξίζει να έρθετε για να θαυμάσετε τον Πύργο Μαυρομιχάλη, που το Υπουργείο Πολιτισμού έχει χαρακτηρίσει ως διατηρητέο κτίριο μοναδικής ιστορικής αξίας.
Επιπλέον θα κολυμπήσετε στα πεντακάθαρα νερά, θα φάτε φρέσκα ψάρια, στην ταβέρνα του Τάκη, πάνω στη θάλασσα και θα θαυμάσετε τη θέα από το εκκλησάκι του Αγίου Σώστη, με την προτομή του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.


ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Ο ιστορικός Πύργος, κτίστηκε περίπου το 1762, από τον Πιέρο Βοϊδή Μαυρομιχάλη, πατέρα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ο οποίος υπήρξε ηγεμόνας της Μάνης και οπλαρχηγός της Εθνικής Επανάστασης του 1821. Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης γεννήθηκε το 1765 στην Τσίμοβα, τη σημερινή Αρεόπολη και πέθανε στην Αθήνα στις 17-1-1848.  Ήταν ο τελευταίος Μπέης της Μάνης, οπλαρχηγός του 1821, αρχιστράτηγος των «σπαρτιατικών δυνάμεων» και πρωθυπουργός της Ελλάδας, από τη θέση του προέδρου του Εκτελεστικού Σώματος του ελληνικού κράτους. Είχε παντρευτεί και είχε αποκτήσει 9 παιδιά, 6 γιούς και 3 κόρες.

Πήρε μέρος στην Άλωση της Τριπολιτσάς, της Καλαμάτας και του Άργους, καθώς και στην άμυνα του Μεσολογγίου. Επίσης, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και στην άμυνα της Μάνης κατά την επίθεση του Ιμπραήμ. Κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα έχασε 2 από τους γιούς του, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε μάχες. Ο Πύργος, αναφέρεται ιστορικά και ως «Συσσίτιο» καθώς ο Πετρόμπεης, μετά την ανέγερση και του «Παλατιού» το διέθετε, κατά την Επανάσταση, για τη διαμονή και σίτιση των οπλαρχηγών του. Το κτίριο, στη συνέχεια, πέρασε στους απόγονους της οικογένειας μέχρι που σταδιακά εγκαταλείφτηκε. Ο Πύργος, από το 2001, αποτελεί ιδιωτικό ξενοδοχείο μετά από τις επεμβάσεις αναστυλώσεις και αποκατάστασης που ολοκληρώθηκαν το 2007.

ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΑΙ, Boutique Hotel,2733052400

ΥΠΟΣΚΑΦΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΑΙ»

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙ

The Ultimate Managed Hosting Platform

Το Λιμένι απέχει από την Αρεόπολη, 5 km, από το Γύθειο, 27 km, από την Πάτρα, 322 km και από την Αθήνα, 278 km. Η πρόσβαση γίνεται από την Ε.Ο. Τρίπολης- Καλαμάτας, Ε961 όπου μετά από περίπου 57 km μπαίνετε στην Ε.Ο.39, Σπάρτης – Γυθείου, συνεχίζοντας για 37,5 km. Στη συνέχεια, ακολουθείτε  την Επαρ.Ο. Γυθείου – Αρεόπολης και όταν φτάσετε στην  Αρεόπολη, συνεχίζετε στην Επαρ.Ο. Καλαμάτας-Αρεόπολης.

 

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *