Translation

Παραλία Αστέρια -Σύρος, για μπάνιο στην Ερμούπολη

Ελλάδα Νησιά Αιγαίου Πελάγους

H παραλία Αστέρια, βρίσκεται στη συνοικία «Βαπόρια», στα Α. της  Ερμούπολης, την πρωτεύουσα της Σύρου.


Στην ουσία είναι ένας διαμορφωμένος χώρος από τσιμέντο που διαθέτει μεταλλικές σκαλίτσες για πρόσβαση στη θάλασσα. Πολλοί έρχονται για ηλιοθεραπεία αλλά μπορείτε να κολυμπήσετε άφοβα στα πεντακάθαρα νερά. Το κολύμπι με θέα τα υπέροχα νεοκλασικά σπίτια της Ερμούπολης, στη συνοικία «Βαπόρια», είναι μια μοναδική εμπειρία.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Ακόμα και αν δε θέλετε να κολυμπήσετε επιβάλετε να έρθετε μέχρι εδώ για να φωτογραφήσετε τα υπέροχα αρχοντικά του 19ου αι.  που είναι κτισμένα πάνω στη θάλασσα, σαν να πλέουν στο νερό.

Τα «Βαπόρια» ήταν η πιο αριστοκρατική συνοικία της Σύρου, με πλούσια καπετανόσπιτα και νεοκλασικά αρχοντικά, των εφοπλιστών της εποχής.

       

Σε μια από τις τσιμεντένιες πλατφόρμες θα βρείτε το beach bar, Ciel  BarRestaurant,  με τραπεζάκια πάνω στη θάλασσα, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Σερβίρει πρωινό, φαγητό, καφέ, ποτό, μπύρα, κρασί, γλυκό κλπ. Μπορείτε να καθίσετε για ηλιοθεραπεία πάνω στο στηθαίο, απολαμβάνοντας τον καφέ σας και ακούγοντας μουσική από τον dj, τηλ. 2281 302321.

The Ultimate Managed Hosting Platform

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

  • Με τα πόδια από το λιμάνι και την παραλιακή οδό Ακτή Εθν. Αντιστάσεως προς  :  Ελ. Βενιζέλου, Γ. Γεννηματάς, Πλατεία Μιαούλη, Μ. Μερκούρη, Θέατρο Απόλλων, εκκλησία  Άγιος Νικολάος.

Από την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που διακρίνεται  από μακριά με τον μπλε τρούλο και τα δυο πανύψηλα καμπαναριά και το καφέ-εστιατόριο «Στα Βαπόρια»,  ξεκινούν σκαλοπάτια  που οδηγούν  στα Αστέρια.

  • Με αυτοκίνητο, από το λιμάνι προς την οδό Ανδρέα Παπανδρέου, Μάρκου Βαμβακάρη, Εθν. Αντιστάσεως, Λ. Κυπρίων Αγνοουμένων, Αγίου Δημητρίου, Μπαμπαγιώτου μέχρι το ξενοδοχείο Electra Syros ή  από το Αστυνομικό Τμήμα στην οδό Ποσειδώνος , προς το Ciel Beach Bar (Ποσειδώνος 10).

Η παραλία Αστέρια βρίσκεται αριστερά από το λιμάνι, όπως βλέπετε τη φωτογραφία.

 

 

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *