Translation

Το «Κανάλι του Έρωτα», Σιδάρι Κέρκυρας, «Canal D’amour» Corfou, η παραλία για ερωτευμένους και μη

Ελλάδα Νησιά Ιονίου Πελάγους

Εντυπωσιακοί βράχοι από ψαμμόλιθο, σμιλεμένοι από το κύμα που προκαλούν οι βόρειοι άνεμοι, σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό φιόρδ, με γαλαζοπράσινα νερά, μικρές παραλίες και πολλές σπηλιές. Το «Canal Damour», βρίσκεται στο Β. τμήμα της Κέρκυρας δίπλα στην παραλία Σιδάρι, η οποία απέχει 32 km από την πρωτεύουσα του νησιού. Ονομάστηκε έτσι από μια Γαλλίδα που βρήκε εδώ τον έρωτα της ζωής της. Μετά από αυτό, δημιουργήθηκε ο μύθος που θέλει όποιον κολυμπήσει μέσα από το στενό πέρασμα της σπηλιάς και βγει στην άλλη πλευρά της θάλασσας, να συναντήσει τον έρωτα της ζωής του.Η παραλία είναι πολύ μικρή, αμμώδης, ρηχή, οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος στην αμμουδιά για να καθίσετε, χωρίς να πληρώσετε, εκτός από τα βράχια. Λόγω του ιδιαίτερου σχηματισμού της, όταν φυσάει ο βοριάς, το κύμα μπορεί να μεταφέρει στο στενό κόλπο, φύκια, σκουπίδια κλπ. Στην παραλία «Canal Damour», δεν υπάρχουν πολλά καφέ και εστιατόρια καθώς αυτά βρίσκονται προς τον οικισμό Σιδάρι, που απέχει 10 λεπτά με τα πόδια.


Μπορείτε όμως να καθίσετε στο D’amour Beach Bar Restaurant, το Canal D’amour Taverna, Aquarius Restaurant.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ – ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ στο «Canal D’amour»

Ο βυθός του καναλιού, λόγω της γεωμορφολογίας του, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν αρκετές υποθαλάσσιες σπηλιές, όπως η σπηλιά – σήραγγα, στη δεξιά πλευρά του κολπίσκου. Οι βραχώδης σχηματισμοί αποτελούν πρόκληση για τους λάτρεις των καταδύσεων και του υποβρύχιου ψαρέματος. Στο «Canal D’amour», λειτουργεί το καταδυτικό κέντρο Scuba Diving Sidari Blue Paradise, το οποίο θα σας βοηθήσει στις καταδύσεις σας. Το κατάστημα διαθέτει πλήρη εξοπλισμό για καταδύσεις ή ψαροντούφεκο (πληροφορίες, https://scubadivingsidari.com).

ΔΙΑΜΟΝΗ

The Ultimate Managed Hosting Platform

Στον οικισμό Σιδάρι υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα καταλύματα. Σας αναφέρουμε αυτά που βρίσκονται πιο κοντά στο  «Canal D’amour» :

Botzoris Apartments, Σιδάρι, τηλ.: 694 662 8400

Megali Beach Nikos, Σιδάρι, τηλ.: 694 732 4691

La Palma Studios, Μεγάλη Παραλία, Σιδάρι, τηλ.: 2663 095444

Jasmine Apartments, Σιδάρι, τηλ.: 697 703 5021

Sidari Waterpark Hotel, Σιδάρι, τηλ.: 2663 099066, www.sidariwaterpark.com

ΣΙΔΑΡΙ

Είναι ο παλαιότερος οικισμός της Κέρκυρας καθώς από ανασκαφές έχει βρεθεί αρχαίος οικισμός από τη Εποχή του Χαλκού, αλλά και όστρακα και διακοσμημένες φιάλες που χρονολογούνται από την 6η χιλιετία π.Χ. Αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Κέρκυρας γι αυτό και είναι πλήρως οργανωμένο. Η ακτογραμμή είναι γεμάτη βράχια από ψαμμόλιθο, με ποιο γνωστό σχηματισμό την παραλία «Canal D’amour».

Το Σιδάρι έχει άλλες δυο παραλίες, μια μεγάλη, αμμώδης, οργανωμένη, ιδανική για οικογένειες και μια πιο μικρή και πιο ήσυχη. Στη Μεγάλη Παραλία, όπως λέγεται, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε θαλάσσια σπορ ή να καθίσετε σε ένα από τα πολλά beach bar. Η πιο μικρή είναι ιδανική για εξερεύνηση του βυθού και για ψάρεμα με ψαροντούφεκο.

Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΔΑΡΙ

ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ, ΟΘΩΝΟΙ, ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ, ΜΑΡΘΑΚΙ

Από το Σιδάρι, τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να πάρετε τα καραβάκια με προορισμό τα τρία Διαπόντια νησιά, τους Οθωνούς, την Ερείκουσα ή Ερεικούσσα και το Μαρθάκι, τα οποία είναι ιδανικά για υποβρύχια εξερεύνηση και ψάρεμα.

ΟΘΩΝΟΙ

Το μεγαλύτερο είναι οι Οθωνοί ή «Νησί της Καλυψούς», η Ωγυγία, όπου σύμφωνα με την μυθολογία, εδώ η Καλυψώ κράτησε για 7  χρόνια, αιχμάλωτο τον Οδυσσέα, μέχρι να αποδράσει με σχεδία στη Κέρκυρα. Είναι ένα μικρό καταπράσινο νησάκι, με δυο οικισμούς και λίγους κατοίκους, γεμάτο ελιές, αρκετές παραλίες με λευκή άμμο και καταπληκτικό βυθό, ιδανικό για ψάρεμα.

ΑΣΠΡΗ ΑΜΜΟΣ

Το καραβάκι από το Σιδάρι θα σας αφήσει στην εντυπωσιακή παραλία Άσπρη Άμμος, εκεί όπου βρίσκεται η «Σπηλιά της Καλυψούς».

Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΟΥΣ

Αν θέλετε να πάτε στο εσωτερικό του νησιού μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στον οικισμό Σταυρός. Η Ερείκουσα ή «Μερλέρα», είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος και πήρε το όνομά του από το φυτό ρείκι, που ευδοκιμεί εδώ. Έχει λιγοστούς κατοίκους  και από τις παραλίες εντυπωσιάζει η μεγάλη παραλία που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, το Πόρτο. Έχει ρηχά νερά, είναι οργανωμένη, ιδανική για οικογένειες.

ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ

Το Μαρθάκι είναι το μικρότερο από τα τρία νησιά, με ένα λιμανάκι γεμάτο ψαρόβαρκες, τις Πλάκες. Η πιο γνωστή παραλία είναι το Πορτέλο, μεγάλη, αμμώδης, ρηχή, με εντυπωσιακό βυθό, γεμάτο ψάρια.

ΜΑΡΘΑΚΙ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΙΔΑΡΙ

Για να έρθετε στο Σιδάρι και το «Canal D’amour», από την πρωτεύουσα της Κέρκυρας, θα ακολουθήσετε τον Εθνικό Δρόμο Παλαιοκαστρίτσας, που πηγαίνει Δ. προς Παλαιοκαστρίτσα και στη διασταύρωση προς Σκριπερό θα κάνετε δεξιά στην Επαρχιακή Οδό Σκριπερού – Περουλάδες. Αν δεν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο μπορείτε να πάρετε τα τοπικά λεωφορεία, ΚΤΕΛ Κέρκυρας.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πρόσβαση στην Κέρκυρα γίνεται με πλοίο, τύπου ferry boat, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, του Νομού Θεσπρωτίας, της Δ. Ελλάδας.

Από Πάτρα, τα πλοία που αναχωρούν για Ιταλία κάνουν ενδιάμεση στάση στο λιμάνι της Κέρκυρας ή της Ηγουμενίτσα.
Από Ιταλία, τα ίδια πλοία κάνουν στάση στην Κέρκυρα πριν καταλήξουν στην Πάτρα. Με το ΚΤΕΛ, από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, μέχρι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Με το αεροπλάνο καθώς η Κέρκυρα διαθέτει αεροδρόμιο, το οποίο απέχει 3 km από την πρωτεύουσα. Το νησί συνδέεται αεροπορικώς με αρκετές πόλεις της Ευρώπης, με πτήσεις τσάρτερ (charters flights.)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Δήμος Κέρκυρας τηλ.: 2661362700, 2661362701

Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, τηλ.: 2661365200, 2661326555

Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, τηλ. : 2665099460

Λιμεναρχείο Σιδαρίου, τηλ.: 2663031356

Αερολιμένας Κέρκυρας «Ιωάννης Καπποδίστριας», τηλ.: 2661 089600

Κοινοπραξία Πλοίων Κέρκυρας, τηλ.: 2261081808

ΚΤΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, για πληροφορίες δρομολογίων και εκδοτήριο εισιτηρίων Κέρκυρα, τηλ. :+30 2261028900, για πληροφορίες δρομολογίων και εκδοτήριο εισιτηρίων Κέρκυρα, τηλ. :+302105129443, +302105124910, www.greenbuses.gr, www.ktel.org ,

τηλέφωνο : 14505

Αστυνομία, τηλ. : 26610 29150, 26610 29156, 2661026960

Νοσοκομείο Κέρκυρας, περιοχή Κοντόκαλι, τηλ. : 2661360400, 2661360500, 2661360516,  http://www.corfuhospital.gr

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *