Translation

Φτέρη και Αμμύδι Κεφαλονιάς, παραλίες ασύλληπτης ομορφιάς

Ελλάδα Νησιά Ιονίου Πελάγους

Ασύλληπτης ομορφιάς, παρθένες, απομονωμένες, με δύσκολη πρόσβαση από τη στεριά, οι παραλίες Φτέρη, Μάντα και Αμίδι (Αμμύδι) βρίσκονται στα Δ. του Κόλπου του Μύρτου και είναι υπέροχες (καμία σχέση με την παραλία του Μύρτου).


ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΤΕΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Κάθετα λευκά βράχια, λευκά βότσαλα, υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά και πλούσια βλάστηση. Εξωτική παραλία, όχι οργανωμένη, χωρίς ομπρέλες, ξαπλώστρες, και λοιπές παροχές (νερό, καφέ, φαγητό). Τα λευκά βράχια είναι χαλαρά ασβεστολιθικά πετρώματα και θα πρέπει, για τη δική σας ασφάλειά σας, να αποφεύγετε να κάθεστε πολύ κοντά σε αυτά. Η Φτέρη είναι μια πολύ διάσημη παραλία γι’ αυτό τους μήνες Ιούλιο –  Αύγουστο κατακλύζεται από μεγάλα γιότ και ιστιοπλοϊκά.

ΦΤΕΡΗ – ΠΡΟΣΒΑΣΗ

  • με το καραβάκι ή με δικό σας σκάφος

Τα  ιδιωτικά καραβάκια που κάνουν μεταφορές και ημερήσιες εκδρομές ξεκινούν από το λιμάνι που βρίσκεται κάτω από το χωριό Ζόλα Αργοστολίου, στην άκρη της παραλίας της Αγίας Κυριακής.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Το καραβάκι Fteri Water Taxi, https://el.fteriwatertaxi.com (τηλ. : 6974 807153, κ. Λευτέρης) αναχωρεί στις 9 π.μ (1η  αναχώρηση),  καθημερινά αρχές Μαΐου – αρχές Οκτωβρίου (9 π.μ. – 7 μ.μ.), από την Αγία Κυριακή, στα Ζόλα, για τις  παραλίες Φτέρη και Αμίδι, και εφόσον το επιτρέπει ο καιρός (η τιμή του εισιτηρίου είναι με επιστροφή).

Πριν ξεκινήστε για την παραλία Αγία Κυριακή καλό θα ήταν να τηλεφωνήσετε πρώτα στους καπετάνιους, για να ενημερωθείτε για  τον απόπλου (εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα τις συνθήκες που επικρατούν στα ανοιχτά του Κόλπου του Μύρτου).

Blue Lagoon στην παραλία Καμάρι

Στο δρομολόγιο για Φτέρη θα θαυμάστε, από μακριά, την παραλία Καμάρι και θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφήσετε την εντυπωσιακή Blue Lagoon. Εάν επιλέξετε κάποιο boat trip, στη διαδρομή μεταξύ Φτέρης Αμίδι, θα θαυμάσετε τις εντυπωσιακές Σπηλιές Αντηρίδες.

  • με τα πόδια

Το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία Φτέρη είναι κάπως κουραστικό (κυρίως για μικρά παιδιά), με πυκνή βλάστηση, πέτρες, πεσμένους κορμούς και υποτυπώδη σήμανση (συνήθως το καθαρίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες).

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται κατά την επιστροφή σας από τη Φτέρη για να μη χαθείτε (θα πρέπει να φύγετε από την παραλία πριν  σκοτεινιάσει).Από το σημείο που θα αφήσετε το ΙΧ ή το σκούτερ η παραλία Φτέρη απέχει 2 km (διάρκεια κατάβασης περίπου 1 ώρα !). Θα πρέπει να φοράτε οπωσδήποτε κλειστά παπούτσια και να έχετε μαζί σας μόνο τα απαραίτητα καθώς είναι κάπως δύσκολο να μεταφέρετε ομπρέλες κλπ από το μονοπάτι  (κυρίως κατά την ανάβαση).

Στην περίπτωση που δε θέλετε να επιστρέψετε από το μονοπάτι (συμβαίνει συχνά) μπορείτε να μπείτε στο καραβάκι που εκτελεί το δρομολόγιο Φτέρη –Ζόλα, πληρώνοντας ελαφρώς μειωμένη τιμή εισιτηρίου. Στη συνέχεια θα πρέπει να βρείτε μεταφορικό μέσο για να σας πάει εκεί όπου έχετε αφήσει το αυτοκίνητο κλπ. (διπλό το κόστος).

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΜΙΔΙ (ΑΜΜΥΔΙ) ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Παρθένα παραλία, λευκά βότσαλα, διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, πολύ πράσινο και δέντρα για σκιά.

Το Αμίδι βρίσκεται μετά τις παραλίες Φτέρη και Μάντα και ενδείκνυνται για απομόνωση (ακόμα και Ιούλιο-Αύγουστο).

ΑΜΜΥΔΙ – ΠΡΟΣΒΑΣΗ

  • με το καραβάκι ή με δικό σας σκάφος

Τους μήνες Ιούλιο –Αύγουστο  οι περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν, για μπάνιο, την παραλία Φτέρη (είναι η πιο δημοφιλής) και τα ιδιωτικά καραβάκια, πολλές φορές, δεν προσεγγίζουν το Αμμύδι (επικοινωνήστε με  το Fteri Water Taxi, https://el.fteriwatertaxi.com,  6974 807153, κ. Λευτέρης, για το σχετικό δρομολόγιο). Αυτό συμβαίνει γιατί η απόσταση Φτέρη –Αμίδι είναι αρκετά μεγάλη και οι καπετάνιοι επιλέγουν να μεταφέρουν επισκέπτες  μέχρι τη Φτέρη (αποβιβάζουν τους τουρίστες και επιστρέφουν στο λιμάνι, της Αγίας Κυριακής, για να εξυπηρετήσουν όσους περισσότερους μπορούν). Δρομολόγια από αρχές  Μαΐου – αρχές  Οκτωβρίου, καθημερινά 9 π.μ. – 7 μ.μ. και  εφόσον το επιτρέπει ο καιρός (η τιμή του εισιτηρίου είναι με επιστροφή).

  • με τα πόδια

Πρόσβαση από τη θέση Αθέρα (πριν το ομώνυμο χωριό), από δύσβατο μονοπάτι μέσα σε φαράγγι (ενδείκνυνται μόνο για εξοικειωμένους με την πεζοπορία, περίπου 6 km).

 

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *