Translation

Bali, Shopping

Ασία Προορισμοί

Η πόλη Ubud, βρίσκεται στο Gianyar στο κεντρικό Μπαλί, και είναι γνωστή ως το Κέντρο Τέχνης και Τεχνών, του νησιού. Ο κεντρικός δρόμος που διασχίζει το Ubud είναι ο Jl Raya Ubud, (περίπου 2 km), γεμάτος καταστήματα και την Ubud Art Market και οι δρόμοι  Jl Monkey Forest και Jl Hanoman. 


 1. ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ

Το Μπαλί είναι διάσημο για τα ξύλινα χειροποίητα αντικείμενα, τα οποία εξάγονται στο εξωτερικό. Το Mas Village, γνωστό ως  Bali Wood Carving Centre αποτελεί επίσης  Κέντρο Ξυλογλυπτικής, 15 km A. από τον κύριο δρόμο, από Denpasar προς Ubud. Στο χωρίο υπάρχουν πάγκοι και μικρά παραδοσιακά καταστήματα που πωλούν μπαλινέζικα αντικείμενα, χειροτεχνίες, ξυλόγλυπτα, χρωματιστά αυγά, lontar, που είναι χειρόγραφα φύλλα φοίνικα, batik κλπ. Πριν αγοράσετε οτιδήποτε επιβάλλεται να διαπραγματευτείτε την τιμή.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Το Kemenuh Village, απέχει 10’ από το Ubud και θα βρείτε πολλούς ξυλογλύπτες πρόθυμους να σας δείξουν την τέχνη τους. Υπάρχουν αρκετά καταστήματα που πωλούν ξυλόγλυπτα αντικείμενα, π.χ. ζώα, πτηνά κλπ.

Στην άκρη του χωριού βρίσκεται ο διάσημος ποταμός Petanu. Το Pakudui Village, του Tegallalang, της περιοχής Gianya είναι γνωστό για τα ξυλόγλυπτα σε μέγεθος ζώων και το μυθικό πουλί Garuda. Το Tegallalang διαθέτει επίσης μία από τις μακρύτερες σειρές καταστημάτων καλλιτεχνών στο Μπαλί, απέχει 20’ από το Ubud, Τοποθεσία: Jalan Tegallalang, Tegalallang, Gianyar

Αγορές για ξυλόγλυπτα είδη :

The Ultimate Managed Hosting Platform
 • Ubud Art Market ή Pasar Seni Ubud, Διεύθυνση: Ubud, Gianyar, Bali, παζάρι με τοπικά προϊόντα. Θα βρείτε φθηνά σουβενίρ, δώρα, ψάθινες τσάντες, ξυλόγλυπτα, πίνακες ζωγραφικής, ρούχα, φρέσκα φρούτα κλπ όπου επιβάλλεται το παζάρεμα της τιμής , τηλ. : +62 81515155881, ανοικτά Δευτέρα-Κυριακή, 9 π.μ.-6 μ.μ.
 • Sukawati Art Market Διεύθυνση: Jl Raya Sukawati, Sukawati, Kec. Sukawati, Kabupaten Gianyar, Bali, παζάρι όμοιο με το Ubud Art Market, με τα αντίστοιχα προϊόντα.
 • Pasar Seni Desa Adat Kuta & Kuta Art Market, Διεύθυνση: Jl. Melasti No.86, Legian, Kuta, Kabupaten Badung, Bali, τηλ.+62 856 3296 584, δίπλα στη θάλασσα, με μπαλινέζικα αντικείμενα, ρούχα, τσάντες, κοσμήματα κλπ ανοικτά από 8 π.μ. ως αργά το βράδυ.
 • Semarapura Market ή  Klungklung Market ή Pasar Endek Klungklung
 • Pasar Seni Guwang  ή Guwang Art Market, στο Guwang Village, είναι η έδρα της αγοράς τέχνης Guwang.
 • Yuyu wood carving & furniture, Διεύθυνση: Raya Petulu, Kel. Petulu, Kec. Ubud, Petulu, Gianyar, Petulu, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali , τηλ. +62 813 5305 0009, https://yuyu-wood-carving-furniture.business.site, κατάστημα με ξυλόγλυπτα.
 • Twin Wood Furniture, Διεύθυνση : Batuan Kaler, Sukawati, Gianyar, Bali , τηλ. :+62 822 3665 0060, ξυλόγλυπτα κλπ.
 • Kumbasari Art Market, Διεύθυνση : Gajah Mada, Pemecutan, Kec. Denpasar Bar., Kota Denpasar, Bali,  τηλ. : +62 361 264011, ανοικτά Δευτέρα-Κυριακή, 8 π.μ. – 5 μ.μ., στο Denpasar παζάρι με περισσότερους από 1000 πάγκους με αντικείμενα μπαλινέζικης τέχνης.

Σημεία ενδιαφέροντος για την μπαλινέζικη τέχνη :

 • Μουσείο Puri Lukisan, Διεύθυνση: Jl. Raya Ubud, Ubud, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali, τηλ. : +62 361 971159. Είναι το παλαιότερο Μουσείο Τέχνης  από το 1956, με συλλογή σύγχρονων παραδοσιακών μπαλινέζικων έργων ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής στο νησί, από τον πόλεμο πριν από την Ανεξαρτησία (1930-1945) έως την εποχή του πολέμου μετά την Ανεξαρτησία (1945 – σήμερα). Η συλλογή περιλαμβάνει σημαντικά παραδείγματα όλων των καλλιτεχνικών στυλ στο Bali, από τις Σχολές των πόλεων Sanur, Batuan, Ubud, Young Artist και Keliki.
 • TONYRAKA, Art Gallery, Διεύθυνση:  Raya Mas No.86, MAS, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, τηλ. : +62 812 36008035, http://tonyrakaartgallery.com, διαθέτει κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα ikat, μάσκες, γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής μοντέρνων καλλιτεχνών κλπ.
 • Karya Mas Wood Carver, Gallery, Διεύθυνση:JL Raya Mas, Ubud, Gianyar, Kabupaten Gianyar, Bali, τηλ. : +62 361 975284, αντικείμενα ξυλογλυπτικής τέχνης
 • Tamora Gallery 
 1. WAYANG GOLEK – ΞΥΛΙΝΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ

Η Ινδονησία έχει μια ιστορία κουκλοθέατρου που χρονολογείται από 1.000 χρόνια. Wayang golek είναι μια τρισδιάστατη μαριονέτα φτιαγμένη από ελαφρύ, μαλακό ξύλο. Δίνεται έμφαση στο κεφάλι, που είναι πιο περίτεχνα σκαλισμένο και βαμμένο, καθώς εκφράζει την προσωπικότητα για κάθε έναν από τους χαρακτήρες της ιστορίας. Στη συνέχεια το κεφάλι τοποθετείται πάνω σε μια ξύλινη ράβδο, που περνάει μέσα από το σώμα της μαριονέτας.  Τα χέρια αποτελούνται από 2 τμήματα, που συνδέονται με μπαστούνια, στον ώμο και τον αγκώνα, για να υπάρχει η κίνηση  του χορού.

Ένα ιδιαίτερο σουβενίρ είναι η μαριονέτα «Majapahit», δηλαδή ένα ζευγάρι μαριονετών, Rama και Shinta. Αν αγοράσετε ξύλινη μαριονέτα από κάποιο υπαίθριο κατάστημα θα πρέπει να προσέχετε να μην υπάρχουν τρύπες στο ξύλο. Συνήθως οι φθηνές μαριονέτες γίνονται από ξύλα κακής ποιότητας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντομα που φωλιάζουν στο ξύλο και το καταστρέφουν. Αν η αγορά γίνει από κάποιο κατάστημα μπορεί η μαριονέτα να είναι πιο ακριβή αλλά δε θα έχετε τέτοια προβλήματα.

 • Taksu Galeria, Διεύθυνση :  Jl. Hanoman, τηλ. : +62361 4792508, http://www.taksuspa.com, πολυχώρος για φαγητό, μπαλινέζικα αντικείμενα για αγορές κλπ.
 • Setia Darma House of Mask and Puppets, Διεύθυνση:Jalan Tegal Bingin, Mas, Ubud, Kemenuh, Gianyar, Bali, ανοικτά Δευτέρα-Κυριακή, 8 π.μ.-4 μ.μ., τηλ. : +62 361 8987493, http://www.maskandpuppets.com. Στο Μουσείο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την τέχνη της μάσκας και της μαριονέτας από διάφορες περιοχές της Ινδονησίας. Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερες από 1300 μάσκες και 5700 μαριονέτες.
 1. ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

     

Θα βρείτε πίνακες φτιαγμένους από τοπικούς ζωγράφους με θέματα που θυμίζουν την ινδονησιακή κουλτούρα. Οι τιμές είναι προσιτές και μπορείτε να αγοράσετε τον καμβά που είναι εύκολο να μεταφερθεί σε βαλίτσα. Το Bali έχει παράδοση στη ζωγραφική, που αναπτύχθηκε κυρίως στο Ubud, το Batuan, το Sanur, και το Kamasan.

Το Batuan Village είναι το Κέντρο Παραδοσιακής Ζωγραφικής του Bali και βρίσκεται 10 km στα Ν. του Ubud και 15 Km στα ΒΑ. Denpasar. H παραδοσιακή  ζωγραφική τέχνη, γνωστή ως ζωγραφική Batuan, ξεκίνησε τη δεκαετία του 1930, από αυτό το χωριό.

 

 

 

 

 1. ΑΣΗΜΙ – ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ & ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Το Celuk Village είναι το Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας απέχει περίπου 8 Km από το Denpasar, μετά το  Batubulan Village στο δρόμο προς Gianyar. Στον κεντρικό δρόμο του χωριού, περίπου 2 km θα βρείτε καταστήματα που πουλούν τα πάντα σε ασήμι και χρυσό αλλά και αντικείμενα μπαλινέζικης τέχνης.

 1. ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΛΥΠΤΑ

         

Το Batubulan Village είναι γνωστό για τα πέτρινα γλυπτά του. Οι άντρες του χωριού συνεχίζουν την παράδοση των προγόνων τους και σκαλίζουν τις πέτρες δημιουργώντας πέτρινα γλυπτά που απεικονίζουν π.χ. το Βούδα, το Ganesha (θεότητα με κεφάλι ελέφαντα) κλπ. Το υλικό που χρησιμοποιούν είναι ηφαιστειακή γκρίζα πέτρα, που κάνει το γλυπτό να δείχνει παλιό. Το Batubulan, εκτός από τη λιθοτεχνία, είναι επίσης γνωστό για το χορό Barong και Keris που πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες ώρες για το κοινό, σε δημόσιο χώρο. Το Batubulan βρίσκεται 8 km στα ΒΑ. του Denpasar. Στο χωριό εκτός από πέτρινα γλυπτά θα βρείτε batik και  ξυλόγλυπτα αντικείμενα.

6.  ΜΑΣΚΕΣ ΧΟΡΟΥ

       

Οι μάσκες είναι μέρος της στολής του χορού Topeng, ενός δραματικού ινδονησιακού χορού. Στο Tenganan Aga Village ή Tenganan Pegringsingan στην περιοχή Karangasem ζουν οι αυτόχθονες πληθυσμοί του Bali. Θα δείτε παραδοσιακές καλύβες και  ανθρώπους μιας άλλης εποχής. Θα βρείτε πάγκους και μαγαζάκια με μπαλινέζικα αντικείμενα.

 • Mask Of Sayub, Διεύθυνση :  Raya Mas No.211, Mas, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali , τηλ. : +62 361 974526
 1. ΨΑΘΙΝΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ

 Οι χειροποίητες τσάντες γίνονται από φυσικά υλικά όπως είναι το μπαμπού. Οι τσάντες μετά την ύφανση, πλένονται, στεγνώνουν στον ήλιο (για 2-3 ημέρες), εμποτίζονται με λάδι καρύδας και στη συνέχεια καπνίζονται πάνω από φλοιούς καρύδας, για να αποκτήσουν σκούρο χρώμα και να γίνουν πιο ανθεκτικές. Το χερούλι της τσάντας είναι από δέρμα και το εσωτερικό της έχει επενδυθεί με ύφασμα batik.

Θα τις βρείτε παντού στο Bali, σε υπαίθριες αγορές και καταστήματα, όπως τα :

 

 • Atabali Handbags Shop. Διεύθυνση:Gg. Gadung No.Bc, Tibubeneng, Kec. Kuta Utara, Kabupaten Badung, https://www.atabali.com
 • Enjoy Life Bali. Διεύθυνση: Gunung Salak Perumahan Natah Abasan No.3, Padangsambian, Kec. Denpasar Bar., Kota Denpasar, https://enjoylifebali.com,  ψάθινες τσάντες, καπέλα, είδη σπιτιού κλπ.
 1. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

Το Celuk Village είναι διάσημο ως το Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας του Bali. Βρίσκεται μετά το  Batubulan Village, περίπου 8 Km από το Denpasar.

Στον κεντρικό δρόμο του χωριού, μήκους 2 km, θα βρείτε καταστήματα που πωλούν χειροποίητα κοσμήματα και αντικείμενα, από ασήμι και χρυσό.

 • Sunsri Jewelry House, Διεύθυνση : Jl Raya Celuk, Gianyar, τηλ. : +62 361 298 275, +62 361 298 718, +62 361 298 730, http://sunsrijewelry.com, εργαστήριο, κατάστημα και μουσείο κοσμημάτων (καθημερινά 8 π.μ. -5 μ.μ.)
 • Prapen Jewellery, Διεύθυνση: Jl. Jaga Raga No.66, Celuk, Kec. Sukawati, Kabupaten Gianyar,  τηλ.: +62 813 3911 4877, https://prapen.com
 1. ΞΥΛΙΝΑ ΕΠΙΠΛΑ -ΨΑΘΙΝΑ – ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

      

 • Jalan Raya Kerobokan, στο  Kerobokan, είναι ο δρόμος με τα περισσότερα έπιπλα & είδη σπιτιού  
 • Warisan Hospitality Furniture, Διεύθυνση : Jl. Raya Padang Luwih 198 Br. Tegal Jaya, Dalung Kuta, Bali, τηλ. : +62  361 421752, https://www.warisan.com, ιδρύθηκε το 1989 στο Bali, και αποτελεί κορυφαίο κατασκευαστή επίπλων, υψηλών προδιαγραφών, εσωτερικού-εξωτερικού χώρου, με εξαγωγές παγκοσμίως.
 • Lio Collection, Διεύθυνση : Raya Kerobokan 51 X, Banjar Taman, Kerobakan,   Kuta Utara, Barung, Bali, τηλ. : +62 361 8476 042, www.liocollection.com
 • Balizen, από το 1992, προϊόντα για το σπίτι, ρούχα, αξεσουάρ, μπαλινέζικες ομπρέλες κλπ, με https://balizenhome.com , πολλά καταστήματα όπως το
 • Balizen Home Store Ubud, Διεύθυνση  : Jl. Wenara Wana, Ubud, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali  τηλ:  +62 361 976022
 • The Jungle Trader, Pantai Berawa No.46X, Tibubeneng, Kec. Kuta Utara, Kabupaten Badung, Bali, τηλ. : +62 813 5361 1112, εντυπωσιακά έπιπλα και είδη διακόσμησης, ρούχα, τσάντες κλπ.
 1. KOPI LUWAK – ΚΑΦΕΣ

       

Kopi στην Ινδονησία σημαίνει καφές και το Luwak σημαίνει civet, ένα μικρό ζώο, η Αφρικανική Μοσχογαλή (Civettictis Civetta). Ο Kopi Luwak είναι ο καφές που έχει χωνευτεί από το civet. Το civet τρώει κάτι  ειδικά κεράσια , του «καφέ» όπως λέγονται, τα κεράσια περνούν από το πεπτικό του σύστημα, γίνεται η ζύμωση, και αποβάλλονται από το ζώο, μαζί με τα υπόλοιπα κόπρανα. Μετά τη διαλογή των κοπράνων, συλλέγονται τα κουκούτσια, «οι  κόκκοι του καφέ», πλένονται, στεγνώνουν, τρίβονται και έτσι παράγεται ο διάσημος kopi luwak. Ο καφές έχει κάπως κόκκινο χρώμα, από τα κεράσια, άρωμα φρούτου και πικρή γεύση.

Παλαιότερα η παραγωγή του συγκεκριμένου καφέ γινόταν από  άγριο ασιατικό civet, που ζούσε στη φύση,  αλλά τώρα λόγω τις μεγάλης απήχησης γίνεται εκτροφή ζώων που ζουν σε κλωβοστοιχίες. Αν και ο kopi luwak είναι μια μορφή επεξεργασίας καφέ και όχι μια ποικιλία καφέ, ο kopi luwak είναι  ένας από τους ακριβότερους καφέδες παγκοσμίως,  όταν η  παραγωγή είναι από άγριο civet. Στο Bali θα βρείτε kopi luwak στα παντοπωλεία, που προέρχεται από εκτροφή civet, και έχει μικρότερη τιμή.

 1. BATIK – ΥΦΑΣΜΑ

Το Batik είναι η τεχνική βαφής ενός βαμβακερού υφάσματος, στο οποίο εφαρμόζεται κερί μέλισσας και στη συνέχεια χρωματίζεται. Με ένα ειδικό εργαλείο το «tjanting» ή με μια χάλκινη σφραγίδα, το «καπάκι»,  σχεδιάζονται τα μοτίβα πάνω στο ύφασμα. Τέλος  το ύφασμα πλένεται με ζεστό νερό, αφαιρείται το κερί, και μένει το σχέδιο.

Το ύφασμα Batik της Ινδονησίας διαφέρει από αυτό των άλλων χωρών, καθώς το μοτίβο επηρεάζεται από μια ποικιλία πολιτισμών και ξεχωρίζει για την ποιότητα και τα σχέδια.

 

Το 2009 η UNESCO, συμπεριέλαβε το Batik της Ινδονησίας στον Κατάλογο της  Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στις 2 Οκτωβρίου στο Bali γιορτάζεται η National Batik Day. Θα το βρείτε σε όλες τις υπαίθριες αγορές του Μπαλί, σε καταστήματα κλπ, σε έτοιμα ραμμένα pareo για τη θάλασσα, σε φορέματα  ή σε ύφασμα με το μέτρο.

Αγορές για batik ύφασμα :

 • Senada Batik Bali. Διεύθυνση Arjuna No.24a, Seminyak, Kuta, Kabupaten Badung, Bali ,, τηλ. :+62 812 3899980, θα βρείτε τόπια batik, για αγορά με το μέτρο
 • Ikat Batik. Διεύθυνση Monkey Forest, Ubud, Kecamatan Ubud, Ubud, Bali, τηλ. :  +62 361 975622
 • Blue Batik. Διεύθυνση Arjuna, Seminyak, Kuta, Kabupaten Badung, Bali, τηλ. :+62 878 1010 5219
 • Dewi Mas. CV. Διεύθυνση Gajah Mada No.48, Dauh Puri Kaja, Kec. Denpasar Utara, Kota Denpasar, Bali, τηλ. : +62 819-1628-3388
 • Bali Sarong Factory – Pareo – Canga, Clothing & Accessories Manufacturer, Διεύθυνση Taman Pancing Timur No.48 Banjar Kampung Islam Jalan Kepaon, Pemogan, Denpasar Selatan, Denpasar City, Bali , τηλ. :+62 818 346548, https://balisarong.com
 • Batik Sarong. Διεύθυνση : Jl Pulau Belitung, Pedungan, Perumahan Babakan Sari 6, Gang Manggis No.22, Denpasar, Pedungan, Denpasar Sel., Kota Denpasar, Bali , τηλ. :+62 813 38498210, κατάστημα, www.sarong- bali.com
 • Paul Ropp. γνωστή μάρκα ρούχων στο Bali, με online παραγγελίες, και καταστήματα στο νησί, όπως PAUL ROPP BALI, KEROBOKAN Διεύθυνση : Jl. Pengubengan, Νο 1Χ, Kerobokan, Kuta, Bali και PAUL ROPP BALI,SEMINYAK Διεύθυνση :  Jalan Raya Seminyak, Warung Made, Kuta, Bali, https://www.paulropp.com, στα οποία θα βρείτε εντυπωσιακά sarong
 1. LONTAR

Είναι χειρόγραφα που κατασκευάζονται από αποξηραμένα φύλλα φοίνικα και στην Ινδονησία λέγονται lontar. Πρόκειται για παραδοσιακά μπαλινέζικα και ινδικά έγγραφα από φύλλα φοίνικα, στα οποία χαράζονται κυρίως γράμματα.

Τα φύλλα φοίνικα, αφού κοπούν, καθαρίζονται, αποξηραίνονται, ισιώνονται και στο τέλος χαράζονται, με ένα μικρό κοπίδι, που λέγεται pengerupak. Στη συνέχεια τρίβονται με κάρβουνο, καθαρίζονται και στεγνώνουν. Το σκάλισμα μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 6 μήνες.

 ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΑ ΑΥΓΑ

Στα μαγαζάκια του Tenganan Village, θα βρείτε μεταξύ άλλων και αυγά με ζωγραφισμένο τσόφλι.

 

 

 

 

 

 1. DOUBLE IKAT – ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΚΟ ΥΦΑΣΜΑ

Στο Tenganan Village, ένα Bali Aga Village, φτιάχνουν κατά αποκλειστικότητα, double ikat, σε ολόκληρη την Ινδονησία.

Bali Aga είναι αυτόχθονες πληθυσμοί του Bali, που ζουν κυρίως στα Α. του νησιού, στο Karangasem.

Το Tegallalang Village απέχει περίπου 15km Β. από το  Ubud, κατά μήκος του κεντρικού δρόμου Jalan Raya Tegallalang.

Το Ikat είναι μια τεχνική βαφής, στα νήματα υφαδι, ούενός κλωστοϋφαντουργικού προϊόντος, πριν την ύφανση, και αυτά που θα διαμορφώσουν το μοτίβο.

Στο double ikat γνωστό ως Geringsing, τα νήματα στημονιού και υφαδιού είναι βαμμένα, πριν υφανθούν, και δεμένα σε δεσμίδα νημάτων.

Το στημόνι είναι το  βαμβακερό νήμα (συνήθως λευκό) που τοποθετεί ως βάση, κατά μήκος του αργαλειού,τεντωμένο από άκρη σε άκρη,  πάνω στο οποίο γίνεται  η ύφανση. Το υφάδι είναι το χρωματισμένο νήμα  ή τα νήματα σε δεσμίδα, για το  double ikat, που υφαίνεται στον υφαντικό ιστό, εγκάρσια προς το στημόνι και που δίνει το μοτίβο στο ύφασμα.

 • Ikat Gallery. Διεύθυνση : JL. Raya Kerobokan No. 40 Br. Taman Seminyak, Kerobokan Kelod, Kec. Kuta Utara, Kabupaten Badung, Bali
 • Nogo Bali Ikat Center. Διεύθυνση : Danau Tamblingan No.104, Sanur, Kec. Denpasar Sel., Kota Denpasar, Bali, τηλ. : +62 361 288765

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ

Στο Bali υπάρχουν πολλά εργοστάσια παραγωγής κεραμικών τα οποία μπορείτε  να επισκεφθείτε.

 • Kevala Ceramics. Διεύθυνση : Jl. By Pass Ngurah Rai No.144, Kesiman, Kec. Denpasar Tim., Kota Denpasar, Bali , τηλ. : +62 361 4492523,  http://kevalaceramics.com
 • Gaya Ceramic And Design. Διεύθυνση : κεραμικά, Raya Sayan No.105, Sayan, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali , τηλ. : +62 361 976220,  https://www.gayaceramic.com , κατάστημα με χειροποίητα χρηστικά κεραμικά αντικείμενα  και εργαστήριο κεραμικής
 • PT Jenggala Keramik Bali. Διεύθυνση : Jl. Uluwatu II, Jimbaran, Kec. Kuta Sel., Kabupaten Badung, Bali , τηλ. :+62 361 703311, https://jenggala.com
 • Artha Ceramic Studio. Διεύθυνση :Banjar Keengetan, Singakerta, Ubud, Singakerta, Gianyar, Kabupaten Gianyar, Bali 80571, Ινδονησία, τηλ. : +62 852-3911-9293, εργαστήριο κεραμικής τέχνης
 • Hardys Malls Nusa Dua. Διεύθυνση : Jl. Nusa Dua, Benoa, Kec. Kuta Sel., Kabupaten Badung, Bali , πολυκατάστημα με είδη δώρων, σουβενίρ κλπ, η περιοχή Nusa Dua βρίσκεται στα ΝΑ. του Μπαλι, 40 km από την Denpasar
 • Curative Concept Store. Διεύθυνση :  Hanoman No.24, Ubud, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali, διάφορα αντικείμενα, ρούχα τοπικών σχεδιαστών, κοσμήματα κλπ.
 1. SARASWATI PAPERS – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1995 στο Bali, και δημιουργεί χειροποίητο χαρτί και προϊόντα από χαρτί, από βιώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά. Η μέθοδος που εφαρμόζεται είναι η  παραδοσιακή διαδικασία ανάμειξης, εμβάπτισης και πίεσης φύλλων χαρτιού με το χέρι και κρέμασμα να στεγνώσει. Οι βαφές είναι φυσικές χρωστικές που λαμβάνονται από διαφορετικά υλικά, όπως ρίζες και υφή με ίνες, όπως μπαμπού και πέταλα λουλουδιών.

 • Kado – Ubud. Διεύθυνση : Jalan Dewi Sita, (γωνιά Gautama), Ubud, Bali,  τηλ. : +62 361 886 3338, ανοικτά καθημερινά 10 π.μ. – 8 μ.μ. , κατάστημα λιανικής της εταιρίας στο οποίο  θα βρείτε πολλά αντικείμενα για δώρα, όπως σημειωματάρια, βεντάλιες, κουτιά, κάρτες κλπ
 • Saraswati Papers. Διεύθυνση : Jl. Raya Padangluwih Νο. 93, Dalung Kuta Bali,  τηλ. : +62 361 4714807,  https://saraswatipapers.com, κεντρικά γραφεία της εταιρείας

15. ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Στο Bali παράγονται μερικές από τις καλύτερες σοκολάτες παγκοσμίως. Φτιάχνονται από τοπικά βιολογικά υλικά, κακάο, γάλα κλπ, με πρωτότυπες γεύσεις όπως σοκολάτα με θαλασσινό αλάτι κλπ. Το κακάο είναι ένα από τα σημαντικότερα γεωργικά προϊόντα εξαγωγής της Ινδονησίας.  Η Ινδονησία είναι ο 3ος  μεγαλύτερος παραγωγός κακάο, με τη χώρα να διαθέτει περίπου 1,5 εκατομμύρια εκτάρια φυτειών κακάου .

Αγορές – εργοστάσια σοκολάτας :

 • Ubud Raw Chocolate Factory. Διεύθυνση: Jalan Raya Sayan Νο.74, Sayan, Ubud, Gianyar, Bali, τηλ. : +62 (0) 361 975 794
 • Pod Bali Chocolate Factory (Pod Chocolate). Διεύθυνση :Jalan Denpasar-Singaraja Νο. 29, Mengwi, Bali,  τηλ. : +62 361 209 1011, ανοικτά καθημερινά  8 π.μ – 5 μ.μ. https://www.podchocolate.com,

Pod Chocolate Factory & Cafe (Pod Origin). Διεύθυνση : Jl. Tukad Ayung, Carangsari, Petang, Kabupaten Badung, Bali, τηλ. : +62 813 3738 8778, ανοικτά καθημερινά  9 π.μ – 5 μ.μ.,

Kai Pod Chocolate Shop & Cafe, Sunset Road. Διεύθυνση: Jl. Sunset Road No.89, Kuta, Kabupaten Badung, Bali, τηλ. : +62 361 8496228

 • PRIMO Bali, Διεύθυνση: Jl. Verdacchi, Pejaten, Kec. Tabanan, Kabupaten Tabanan, Bali, τηλ. : +62 812 36114454, primobali.net
 • Sorga Bali Chocolate, Διεύθυνση : Jl. Pura Mastima, Jasri, Karangasem, Bali. τηλ. : +62 0363 21687, ανοικτά Δευτέρα – Σάββατο, 8 π.μ. – 5 μ.μ. και Κυριακή 8 π.μ.-12 μεσημέρι και 2 μ.μ.- 5 μ.μ. http://sorgachocolate.com υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξετε μόνοι σας τη δική σας σοκολάτα Sorga Bali

BALI – ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Οι νυχτερινές αγορές, ή  senggol pazar, προσφέρουν φρέσκα φρούτα και τρόφιμα αλλά θα βρείτε και αντικείμενα Μπαλί.

 • Pasar Kreneng & Asoka, night market . Διεύθυνση: Dangin Puri Kangin, North Denpasar, Denpasar City, Bali , μια από τις μεγαλύτερες αγορές που βρίσκονται στην πρωτεύουσα Denpasar.
 • Sanur ή Pasar Malam Sindhu,  night market. Διεύθυνση: Jl. Ps. Sindu No.5, Sanur, Kec. Denpasar Sel., Kota Denpasar, Bali, περίπου 9 km ΝΑ. του Denpasar ή 25 λεπτά. Και 23 km N. του  Ubud
  ή περίπου 17 km Α.  της  παραλίας Kuta
 • Pasar Taman Sari Market, night market. Διεύθυνση:  Gn. Tangkuban Perahu No.1, Kerobokan Kelod, Kec. Kuta Utara, Kabupaten Badung, Bali , 1,8 km στα Δ. της Denpasar,  στην περιοχή Seminyak.
 • Sayan Night Market . Διεύθυνση:  Raya Tebongkang No.39, Singakerta, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali
 • Pasar Gianyar, night market. Διεύθυνση:  Ngurah Rai, Gianyar, Kec. Gianyar, Kabupaten Gianyar, Bali , τηλ. : +62 361 944123
 • Pasar Senggol II Klungkung, night market. Διεύθυνση :Jl. Arjuna No.110, Semarapura Kangin, Kec. Klungkung, Kabupaten Klungkung, Bali , ανοικτά μετά τις 3 το μεσημέρι
 • Night Markets Northern End. Διεύθυνση :  Danau Tamblingan No.1, Sanur, Kec. Denpasar Sel., Kota Denpasar, Bali

BALI – ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

 • Jalan Pantai Kuta, ο πιο διάσημος δρόμος στην  Kuta, παραλιακός, γνωστός ως Kuta Beach Walking Street, είναι γεμάτος καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία κλπ
 • Jalan Legian, Legian , Kuta, Kabupaten Badung, κοντά στη διάσημη Jalan Pantai Kuta
 • Jalan Raya Seminyak είναι ο κύριος δρόμος του Seminyak, με καταστήματα, γκαλερί κλπ
 • Jalan Kayu Aya, του Seminyak, με μοντέρνα καταστήματα, boutique και το Seminyak Village Shopping Mall που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την πλατεία Seminyak,   Διεύθυνση : Jl. Kayu Aya No.1, Seminyak, Kuta, Kabupaten Badung
 • Jalan Petitenget, Seminyak, Kerobokan, Badung, θα βρείτε εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία,  boutique
 • Jalan Arjuna, Seminyak, Kuta, Kabupaten Badung, Bali boutique
 • Jalan Raya Kerobokan, Kerobokan, Bali, θα βρείτε καταστήματα για ψώνια, όπως το Ikat Gallery, super markets  Frestive Kerobokan, , για φρέσκα φρούτα & λαχανικά, εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία κλπ
 • Sunset Road, Seminyak, κεντρικός δρόμος, αρκετά μακρύς, πολυσύχναστος, με κίνηση, θόρυβο, αυτοκίνητα, μηχανάκια, κλπ, θα βρείτε πολλά καταστήματα, όπως το Transmart Carrefour, και  το εμπορικό κέντρο Sunset Point Shopping Centre εστιατόρια, ξενοδοχεία,
 • Jalan By Pass Ngurah Rai, Kuta, Kabupaten Badung, Bali , ο δρόμος διασταυρώνει με την Sunset Road , στην πλατεία με το σιντριβάνι. Εδώ θα βρείτε το  εμπορικό  κέντρο Mal Bali Galeria, και πολλά καταστήματα outlet, όπως  το Billabong Factory Outlet, το Bali Surf Outlet κλπ
 • Jalan Kayu Jati, του Seminyak, κοντά στις  Jalan Petitenget & Jalan Kayu Aya, εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία,  boutique
 • Jalan  Danau Tamblingan είναι ο κεντρικός δρόμος που διασχίζει το Sanur, με καταστήματα με souvenir
 • Jimbar. Περιοχή : Jalan Danau Tamblingan, Sanur, Denpasar City, Bali.
 • Η Αγορά Τέχνης Kumbasari στο Ντενπασάρ έχει μια όμορφα διαμορφωμένη διάταξη, ενώ η περίφημη αγορά Ubud Art διαθέτει ένα κύριο κτίριο, μαζί με σειρές υπαίθριων κιόσκια τέχνης κατά μήκος των πλαϊνών στρωμάτων της.

 

 

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *