Translation

Ντουμπρόβνικ – Κρουαζιέρα Στις Δαλματικές Ακτές

Ευρώπη

H κρουαζιέρα στα αξιοθέατα του Ντουμπρόβνικ ξεκινάει από το Παλιό Λιμάνι του Ντουμπρόβνικ, είναι διάρκειας 2 ωρών και περιλαμβάνει περιήγηση στις ακτές της Αδριατικής θάλασσας, με θέα την Παλιά Πόλη (UNESCO, 1979), τα Τείχη του Ντουμπρόβνικ και το νησί Locrum.


Παλιό Λιμάνι του Ντουμπρόβνικ

Προστατεύεται από τον κυματοθραύστη Kase και αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για ιδιωτικά σκάφη και για τα πλοιάρια που κάνουν θαλάσσιες περιηγήσεις στα αξιοθέατα και μεταφορές στο νησί Locrum.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

       

Φρούριο Sveti Ivan

Το Φρούριο Sveti Ivan (Αγίου Ιωάννη) ή Tvrđava Svetog Ivana, χτίστηκε το 1346, στη Ν. πλευρά και εντός των τειχών της Παλιάς Πόλης, για την άμυνα του λιμανιού. Στο ισόγειο στεγάζεται το Ενυδρείο του Ντουμπρόβνικ και στoν όροφο το Ναυτικό Μουσείο του Ντουμπρόβνικ.

Τα Φρούρια Sveti Ivan και Gundulic αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο (από το 1557) και συνδέονται μεταξύ τους με πύργους.

Τείχη του Ντουμπρόβνικ

Τείχη του Ντουμπρόβνικ, με μήκος περίπου 1.940 μ. και ύψος έως 25 μ.

Γυμνάσιο του Ντουμπρόβνικ, πίσω από το κτίριο Lazzarettos

Lazzarettos του Ντουμπρόβνικα

Το Lazzarettos (UNESCO) αποτελείται από πολλά κτίρια που βρίσκονται στα Α. των ακτών, 300 μ. από τα αμυντικά Τείχη του Ντουμπρόβνικ. Χτίστηκε μεταξύ 1627-1647 ως Σταθμός Καραντίνας, την εποχή της Δημοκρατίας του Ντουμπρόβνικ, ως προληπτικό μέτρο για την προστασία της πόλης από μολυσματικές ασθένειες (χολέρα, πανώλη).  

The Ultimate Managed Hosting Platform

Plaza Banje, η παραλία με το διάσημο Banje Restaurant Night Club, στα Α. της πόλης (3’), πρόσβαση από την Πύλη Ploce, στο τέλος  του Lazzarettos.  

Plaza Banje και στο τέλος της παραλίας το εντυπωσιακό κτίριο «The Beachfront Dubrovnik Old Town Apartments»

The Beachfront Dubrovnik Old Town Apartments, δίπλα το κτίριο MOMAD Museum of Modern Art Dubrovnik και αμέσως μετά το Hotel Excelsior.

Hotel Excelsior

Hotel Excelsior Dubrovnik, 5*  

Hotel Excelsior, με υπέροχη θέα στο νησί Locrum

Grand Villa Argentina, 5*, είσοδος από την κεντρική οδό Frana Supila

Villa Sheherezade, 5*

Η Villa Sheherezade, με το μπλε θόλο, την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τους πολυάριθμους κήπους, βρίσκεται στα ΝΑ. των Δαλματικών Ακτών και ανήκει στα προστατευόμενα Μνημεία του Ντουμπρόβνικ.

Δαλματικές Ακτές

Δαλματικές Ακτές

Νησί Locrum

Νησί Locrum

Φρούριο Lovrijenac (16ος αι.)

Φρούριο Lovrijenac  

Το Φρούριο Lovrijenac (Αγίου Λαυρεντίου), γνωστό και ως «Γιβραλτάρ του Ντουμπρόβνικ» χτίστηκε πάνω σε βράχο 37 μ., έξω από στο Δ. τείχος της Παλιάς Πόλη, έχει εκπληκτική θέα και σήμερα χρησιμεύει για θεατρικές παραστάσεις (επισκέψιμο). Από κάτω βρίσκεται η μικρή παραλία Pile και δεξιά το Φρούριο Bokar (15ος αι.)

Στο Παλιό Λιμάνι του Ντουμπρόβνικ θα φτάσετε πολύ εύκολα κατηφορίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα πλοιάρια που κάνουν τις κρουαζιέρες στα αξιοθέατα είναι μικρά και γεμίζουν πολύ γρήγορα με τουρίστες (τους καλοκαιρινούς μήνες). θα πρέπει να εκδώσετε άμεσα το εισιτήριο καθώς υπάρχει σειρά προτεραιότητας και η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει την 1 ώρα. Με την έκδοση του εισιτηρίου θα ενημερωθείτε για την ώρα αναχώρησης οπότε μπορείτε να καθίσετε κάπου κοντά στο λιμάνι για καφέ-φαγητό.

 Lokrum

Μπροστά από το λιμάνι της Παλιάς Πόλης έχει χτιστεί ο κυματοθραύστης Kase, για να το προστατεύει από τους ανέμους.

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *