Translation

Θάσος, 25 ψαγμένες παραλίες, αξιοθέατα & τοπικά προϊόντα

Ελλάδα Θέματα Νησιά Αιγαίου Πελάγους
Ηλιοβασίλεμα στη Θάσο

Image by margitvorberger from Pixabay.


  1. Γκιόλα – Giola Lagoon

 H Γκιόλα ή «Δάκρυ της Αφροδίτης», είναι μια διάσημη φυσική πισίνα στην περιοχή Αστρίς, 40 km από το Λιμένα. O μύθος λέει ότι την έφτιαξε ο Δίας για να κολυμπά η θεά Αφροδίτη. Πράσινα νερά και ψηλά λευκά βράχια που πολλοί επιχειρούν βουτιές από ύψος 8 μ. Η πρόσβαση γίνεται από δύσκολο χωματόδρομο, με πέτρες που γλιστράνε, γι΄αυτό χρειάζονται κατάλληλα παπούτσια και όχι σαγιονάρες (περπάτημα 15’-20’). Στην περιοχή θα βρείτε χώρους στάθμευσης και την ταβέρνα «Giola», σχετικά κοντά  στη φυσική πισίνα.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

 

 

 

  1. Χρυσή Αμμουδιά – Golden Beach

Βρίσκεται στα Α., 4 km από τον οικισμό Παναγία και 12 km από το Λιμένα.

Η Χρυσή Αμμουδιά ή Σκάλα Παναγίας θεωρείται η μεγαλύτερη παραλία του νησιού και μια από τις ομορφότερες. Είναι αρκετά δημοφιλής καθώς έχει εύκολη πρόσβαση (με το τοπικό λεωφορείο ή με καραβάκι από το Λιμένα).

Χρυσή ψιλή άμμος, ρηχά πεντακάθαρα νερά, οργανωμένη, δυνατότητα θαλάσσιων σπορ, πολλά καταλύματα, εστιατόρια, café κλπ.

The Ultimate Managed Hosting Platform

 

 

 

  1. Κοίνυρα – Kinira Beach

     

Τα Κοίνυρα, στα Α. του νησιού, πήραν το όνομά τους από τη νησίδα Κοίνυρα, (ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000), που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Η ευρύτερη περιοχή των Κοινύρων, μαζί με τη νησίδα, έχουν χαρακτηριστεί ως Τοπία Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους.

Η παραλία είναι ήσυχη, με γαλαζοπράσινα νερά, βότσαλο και άμμο, ιδανική για όσους δεν προτιμούν τις οργανωμένες παραλίες. Στον ομώνυμο οικισμό θα βρείτε ξενοδοχεία, εστιατόρια, café, super market κλπ.

Πάνω στον εντυπωσιακό βράχο υπάρχει η ταβέρνα «Φάρος» με ωραία θέα στη θάλασσα.

  1. Παράδεισος – Paradise Beach

Βρίσκεται στα Α. στην περιοχή Μακρύαμμος Θεολόγου. Απέχει περίπου 2 km από τα Κοίνυρα και 22 Km από το Λιμένα. Από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, χρυσή άμμος, ρηχά νερά με κυματάκια, βράχια με πεύκα, μερικώς οργανωμένη, χώρος για beach volley,  εστιατόριο και θέα τη νησίδα Κοίνυρα. Στα κάποια βράχια ίσως δείτε γυμνιστές. Μπορείτε να παρκάρετε ψηλά και να κατηφορίσετε με τα πόδια ή να συνεχίσετε με το αυτοκίνητο μέχρι την παραλία, από στενό χωματόδρομο. Υπάρχει ελεύθερος χώρος στάθμευσης αλλά θα πρέπει να έρθετε νωρίς γιατί η παραλία είναι αρκετά δημοφιλής.

 

 

 

  1. Σαλιάρα-Saliara ή Marble Beach

Βρίσκεται Α. μετά το Λιμένα και η πρόσβαση γίνεται  με κατεύθυνση προς την παραλία Μακρύαμμο.

Μικρή, εξωτική παραλία, με λευκό βοτσαλάκι και πράσινα νερά. Είναι οργανωμένη με beach bar, πεύκα για σκιά και  χώρο στάθμευσης.

 

 

 

 

 

  1. Πορτο Βαθύ – Porto Vathy Beach

Βρίσκεται κοντά στο  Λιμένα προς Παναγία, μετά τη Σαλιάρα, ανάμεσα σε δύο αρχαία λατομεία μαρμάρου. Το τοπίο εξωτικό από το λευκό βοτσαλάκι της παραλίας. Είναι οργανωμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες του  Porto Vathy Beach Bar. Εύκολη πρόσβαση από χωματόδρομο, στο 5ο Km της Παραλιακής Οδού Λιμένα – Παναγίας.

  1. Αγιος Ιωάννης Λουκά – Agios Ioannis Lukas Beach

Βρίσκεται στην περιοχή της Αλυκής και την αποκλειστική χρήση  έχει το ξενοδοχείο Thassos Grand Resort , 5*, www.thassosgrandresort.com. Αμμώδης, οργανωμένη, με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, beach bar. Η παραλία είναι ιδιωτική αλλά μπορείτε να κάνετε χρήση των παροχών του ξενοδοχείου. Θα αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο δρόμο, πριν τη μπάρα, και θα ενημερώσετε τον υπεύθυνο της εισόδου ότι έρχεστε για κολυμπήσετε (πληροφορίες τηλ. : 2593 440950). Ο κόλπος του Αγίου Ιωάννη Λουκά έχει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς η ανθρώπινη δραστηριότητα χρονολογείται από το 3500 π.Χ. μέχρι και την παλαιοχριστιανική περίοδο (6ος).

  1. Αλυκή – Aliki Beach

        

Η χερσόνησος της Αλυκής στα ΝΑ. απέχει 20 km από τη Χρυσή Ακτή, και έχει εύκολη πρόσβαση. Η περιοχή της Αλυκής είναι πευκόφυτη, διαθέτει δυο παραλίες και πολλές ταβέρνες.

Η1η παραλία της Αλυκής είναι αμμώδης, μερικώς οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομπρέλες (δεν είναι δωρεάν γι’ αυτό ρωτήστε για τη χρέωση, πριν καθίσετε, στο Koala beach bar).

Η 2η παραλία είναι ήσυχη και βρίσκεται από την άλλη μεριά του κόλπου,  δίπλα στα ερείπια του Ιερού των Διόσκουρων (7ος  αι. π.Χ.).Στο ύψωμα της χερσονήσου σώζονται τα ερείπια 2 παλαιοχριστιανικών βασιλικών (5ος) και το αρχαίο λατομείο μαρμάρου.

  1. Σκίδια– Skidia Beach

Βρίσκεται στα ΝΑ. μετά τη χερσόνησο της Αλυκής πριν τη Θυμωνία,  σε απόσταση 33 km από το Λιμένα. Μικρός κολπίσκος, καταπληκτικά νερά, λευκά βράχια, λίγα πεύκα, ιδανική για εξερεύνηση του βυθού και καταδύσεις.  Λόγω της δύσκολης πρόσβασης είναι ήσυχη και απομονωμένη. Στην περιοχή υπάρχει η ταβέρνα «Kekes Beach Skidia Tavern» για ψαρομεζέδες, μαγειρευτά  κλπ,  με ωραία θέα προς τη θάλασσα.

 

 

 

  1. Θυμωνιά – Thimonia Beach

Στα ΝΑ., 1,5 km από την Αλυκή, σε απόσταση 15 km  από τον Ποτό και 36 km από το Λιμένα. Με εύκολη πρόσβαση από το δρόμο (φαίνεται) και εύκολο parking.

Με βότσαλο, πεντακάθαρα νερά και πέτρες στο βυθό. Υπάρχουν 3 καταλύματα στην περιοχή το Hotel Thimonia (www.thimonia.gr, τηλ.: 2593 031561) και Petra Mare Apartments (τηλ.: 697 946 9110), πάνω στη θάλασσα και το Hotel Maraki (www.maraki-thassos.gr, τηλ: +30 25930 32008), στο λόφο. Η παράλια μπροστά από το Hotel Thimonia είναι οργανωμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Στην κορυφή του λόφου θα δείτε ερείπια από αρχαίο κυκλικό, τον «Πύργο της Θυμωνιάς» (The Ancient Tower of Thimonia).

11. Αρσανάς – Arsanas Beach

Βρίσκεται μετά τη Θυμωνία, κάτω από τη Μονή του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Μικρός κολπίσκος, οργανωμένη παραλία, με ομπρέλες και ξαπλώστρες, και δύσκολη πρόσβαση.

Η Μονή του Αρχάγγελου Μιχαήλ (1090) ιδρύθηκε αρχικά από τον  Όσιο Λουκάς (τοπικός Άγιος). Ο μοναχός Λουκάς είδε σε όραμα τον Αρχάγγελο Μιχαήλ (η ονομασία της Μονής) που του υπέδειξε τη συγκεκριμένη θέση, πάνω στο γκρεμό, εκεί που σήμερα βρίσκεται το μοναστήρι. Στη συνέχεια, μέσα από το εκκλησάκι, άρχισε να αναβλύζει αγίασμα.

 

Η Μονή είναι Μετόχι της Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους και γιορτάζει 8 Νοέμβρη. Θα δείτε  ένα τεμάχιο του Τίμιου Ήλου, δηλαδή το καρφί που σταυρώθηκε ο Χριστός. Η Μονή είναι γυναικεία και η θέα από ψηλά θα σας κόψει την ανάσα (ανοικτά : 8 π.μ. -2.15 μ.μ. και 4 μ.μ.-7.15 μ.μ., τηλ.: 2593 031500). Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη καθώς ο Περιφερειακός δρόμος περνάει έξω από τη Μονή.

 

  1. Λιβάδι-Livadi Beach

Στα Ν.-ΝΑ.μετά την παραλία Αρσανάς και μετά από τη Μονή του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Άμμος και βότσαλο, πεύκα, ελιές, βράχια, απομονωμένη με άγρια ομορφιά.

 

 

 

 

 

 

  1. Καλάμι- Kalami Beach

Στα Ν., μετά την Γκιόλα, 10 km από τον Ποτό,  και σε απόσταση 44 km από το Λιμένα.

Ρηχή με βότσαλο, ήσυχη, με λευκά βράχια τριγύρω. Ο βυθός στην αρχή έχει πέτρες αλλά μετά είναι πολύ όμορφα. Είναι ιδανική για ψαροντούφεκο και για εξερεύνηση του βυθού.

 

 

 

 

 

  1. Σαλινικιός – Salonikios Beach

Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού, 7 km από τον Ποτό. Πρόσβαση από την περιοχή Αστρίς,  στο τέλος ενός βατού χωματόδρομου.

Αμμώδης, μερικώς οργανωμένη, ξαπλώστρες και από πάνω πανιά (αντί για ομπρέλε), ιδανική για να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα.

Εδώ θα βρείτε τη Salonikios Beach Kantina, με μουσική, καφέ, χυμούς, σνακ, από το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου.

 

 

 

 

 

 

  1. Αγία Άννα-Agia Anna Beach

Μικρός ήσυχος κολπίσκος, μετά την παραλία Ψιλή Άμμο, 3,5 km από τον Ποτό. Η παραλία είναι αμμώδη, ήσυχη, με το κατάλυμα Beach Villa Isidora που βρίσκεται εκεί να παρέχει ομπρέλες και ξαπλώστρες (με χρέωση)

 

 

 

 

 

 

  1. Νότος – Notos Beach

Βρίσκεται ΝΑ., μετά την Αγία Άννα, προς Ποτό, σε απόσταση 44 km από το Λιμένα. Μικρός πευκόφυτο κόλπος,  παραλία με χρυσή λεπτή άμμο, οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομπρέλες της μικρής καντίνας  που υπάρχει εδώ.

Δίπλα βρίσκεται η παραλία ΡωσογκρεμόςRosogkremos Beach και πιο δίπλα, σε ιδιωτική παραλία (με αποκλειστική χρήση από όσους διαμένουν στο κατάλυμα), το ξενοδοχείο Royal Paradise Beach Resort & Spa,5*, (www.royalparadise.gr, τηλ.: 2593 055000). Αφήστε το αυτοκίνητο στον κεντρικό δρόμο και κατηφορίστε το απότομο μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία.

  1. Βούλος – Vulos Beach

Βρίσκεται κάτω από την εκκλησία Άγιος Αντώνιος, στον Ποτό.

Μικρή παραλία, ήσυχη, απομονωμένη, σχεδόν κρυμμένη από τα πεύκα,  με ωραία θέα μπρος την πολυσύχναστη παραλία Αγίου Αντωνίου.

  1. Λιμενάρια – Limenaria Beach

Ο οικισμός και η παραλία Λιμενάρια βρίσκονται στα ΝΔ. του νησιού.

Θα βρείτε καταλύματα, εστιατόρια, café, καταστήματα για souvenir κλπ.

Στο κέντρο του οικισμού βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο Λιμεναρίων, με παλιά χρηστικά αντικείμενα, φωτογραφίες, Θασίτικες παραδοσιακές στολές παραδοσιακά έπιπλα κλπ (τηλ.2593 022180 είσοδος δωρεάν,  ανοικτά 6 μ.μ.-9 μ.μ.).

Ανεβείτε μέχρι το «Παλατάκι» Λιμεναρίων, για να απολαύσετε τη θέα από ψηλά. Το επιβλητικό κτίριο στο λόφο (κτίστηκε αρχές 20ου αι.), υπήρξε η κατοικία του Γερμανού επιχειρηματία Fr. Speidel, ιδρυτή της ομώνυμης μεταλλευτικής εταιρείας που υπήρχε εδώ.

 

 

 

 

 

Σε μια πλευρά των Λιμεναρίων, πάνω στο ύψωμα (πρόσβαση από χωματόδρομο) υπάρχει μια κατασκευή γνωστή ως «Κορώνα των Λιμεναρίων» (Crown Of Limenaria), οι οποία αποτελείται από 12 λεύκες πλάκες, με χαραγμένα τα σύμβολα του ζωδιακού κύκλου πάνω σε κάθε μία. Τοποθετήθηκαν το 2005, από τον αρχιτέκτονα και εικαστικό καλλιτέχνη Johannes Mathiessen με τη βοήθεια του Θασίτη γλύπτη από τα Λιμενάρια, Κώστα Λόβουλου. Η θέα από το σημείο θα σας αποζημιώσει.

Το Camping Pefkari βρίσκεται πολύ κοντά στα Λιμενάρια και τα Μεταλλεία, στην παραλία Πευκάρι.

19. Μεταλλεία-Metalia Beach

Βρίσκεται δίπλα στα Λιμενάρια (προς Πευκάρι)  και πήρε το όνομά της από τα παλιά μεταλλεία που υπήρχαν εδώ. Χρυσή άμμος, πεύκα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar. Μπαίνοντας στη θάλασσα ο βυθός έχει πλάκες αλλά μπορείτε να τις περάσετε εύκολα και να κολυμπήσετε.

  1. Ατσπάς Atspas Beach

Στα ΝΔ. κοντά στη Σκάλα Μαριών, μετά την παραλία Φαρί, σε απόσταση  περίπου 30 km από το Λιμένα. Μικρός κόλπος, απάνεμος, λευκή άμμος, ρηχά νερά, οργανωμένη, beach bar.

Πρόσβαση : από τον κεντρικό δρόμο υπάρχουν σκαλιά για να κατεβείτε στην παραλία.

Στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας Μαριών, περίπου 350 μ. νότια του οικισμού, έχει αποκαλυφθεί το Σπήλαιο Ατσπάς, το οποίο δεν είναι ακόμα επισκέψιμο για το κοινό.

 

 

 

21. Φαρί –Fari Beach

Στα ΝΔ. δίπλα στη Σκάλα Μαριών,  σε απόσταση 32 km  από το Λιμένα, με δύσκολη πρόσβαση.

Λεπτή άμμος, βράχια, πεύκα, απομονωμένη, χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες. Ίσως δείτε γυμνιστές σε κάποιο σημείο.

Εδώ υπάρχουν ερείπια αρχαίου κεραμοποιείου (6ος αι. π.Χ.)  όπου κατασκευάζονταν αμφορείς στους οποίους αποθήκευαν το Θασίτικο κρασί.

 

 

 

 

  1. Τρυπητή – Tripiti Beach

Απέχει 2.7 km από την παραλία Ατσπάς, 3 km μετά τα Λιμενάρια και  περίπου 34 km από το Λιμένα.  Είναι μια μεγάλη παραλία, με άμμο, βοτσαλάκι και πλάκες, κατά την είσοδό σας στη θάλασσα. Έχει πολλές εντυπωσιακές σπηλιές τριγύρω για εξερεύνηση του βυθού. Μία τρύπα στο βράχο, που έδωσε το όνομα στην παραλία Τρυπητή, οδηγεί από την παραλία στην άλλη πλευρά της θάλασσας, σε παραλία. Έχει εύκολη πρόσβαση, είναι οργανωμένη, με παροχές από το ξενοδοχείο Blue Drem Palace,4*,  (τηλ.: 2593 053339), που βρίσκεται δίπλα στην παραλία.

 

 

 

 

  1. Γλυκάδι- Glykadi Beach

Βρίσκεται προς τα Β. του νησιού, μετά την παραλία Παπαλιμάνι,

μόλις 4,5 km από το Λιμένα. Είναι αμμώδης, με ρηχά πεντακάθαρα νερά, μερικώς οργανωμένη, beach bar και πεύκα για σκιά. Εύκολη πρόσβαση με το τοπικό λεωφορείο.

  1. Γλυφονέρι – Glyfoneri Beach

Στα Β, στη Σκάλα Ραχωνίου, 7 Km από το Λιμένα. Μικρός κόλπος με πεύκα, πεντακάθαρα ρηχά νερά, ιδανική για μικρά παιδιά. Ήσυχη παραλία, οργανωμένη,  με δέστρα  για βάρκες και μια ταβέρνα  «Γλυφονέρι» (τηλ. : +30 25930 81016)

 

 

 

 

 

 

  1. Παραλία Λιμένας – Limenas Beach

Ο Λιμένας και πρωτεύουσα του νησιού βρίσκεται στα ΒΑ. απέναντι από την Κεραμωτή. Διαθέτει έναν κεντρικό πεζόδρομο όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Αν έχετε χρόνο για μπάνιο υπάρχει μια μικρή παραλία δίπλα στο λιμανάκι, με πεντακάθαρα νερά, οργανωμένη, με ντους κλπ και το Tarsanas café-beach bar.

 

 

 

 

 

ΘΑΣΟΣ – ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

  • Το νησί της Θάσου είναι νησί του Βόρειου Αιγαίου. Ανήκει  Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης, με πρωτεύουσα το Λιμένα ή Θάσος.
  • Η αρχαία πόλη της Θάσου διέθετε δύο λιμάνια, ένα για πολεμικά και ένα για εμπορικά πλοία. Μπροστά στο πολεμικό λιμάνι βρίσκεται η Αρχαία Αγορά της πόλης και τα ερείπια του Δικαστηρίου, της Θόλου και μιας παλαιοχριστιανικής βασιλικής. Ανατολικά της αγοράς, προς την Αρχαία Ακρόπολη, διακρίνονται τα ερείπια του Ιερού του Διονύσου (5ος π.Χ.) και λίγο πιο κάτω το Ιερό του Ποσειδώνα (4ος αι. π.Χ.)
  • Στο Αρχαίο Θέατρο, στο Λιμένα (5ος π.Χ.) θα έχετε μοναδική θέα (πρόσβαση από ανηφορικό μονοπάτι). Το καλοκαίρι γίνονται διάφορες εκδηλώσεις όπως μουσικές παραστάσεις κλπ.Αν συνεχίσετε την πεζοπορία, μετά το Αρχαίο Θέατρο, το μονοπάτι θα σας οδηγήσει προς τα ερείπια της Αρχαίας Ακρόπολης και τον Ναό της θεάς Αθηνάς (6ος -5ος αι. π.Χ.)
  • Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου, στο Λιμένα θα δείτε μεταξύ άλλων τον Κριοφόρο Κούροτην Αφροδίτη με το δελφίνι, την κεφαλή του Διονύσου καθώς και ευρήματα από την αρχαιολογική περιοχή της Αλυκής, με το σπουδαίο αρχαίο λατομείο μαρμάρου (τηλ. 25930 22180)
  • Στο Λιμένα επισκεφθείτε την παλιά εκκλησία του Αγίου Νικολάου (835 μ.Χ.), δίπλα από την Αρχαία Αγορά, και το «Καλογερικό», το εντυπωσιακό διώροφο κτήριο στο παλιό λιμάνι με τις βάρκες, κτισμένο από μοναχούς της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους στα τέλη του 19ου όπου σήμερα φιλοξενεί εκδηλώσεις, εκθέσεις κλπ, ενώ στον 2ο  όροφο υπάρχει αναπαράσταση του Θασίτικου Σπιτιού (ανοικτά Δευτέρα-Παρασκευή: 11 π.μ.-1 μ.μ και 7 μ.μ. – 10 μ.μ.).
  • Κατά την περιήγησή σας στο νησί της Θάσου ενδιαφέρον πα­ρουσιάζουν : η Μονή του Αγίου Παντελεήμονα στη Σκάλα Σωτήρα, η Μονή του Αρχάγγελου Μι­χαήλ, στον δρόμο Αλυκής-Αστρίς, η Μονή της Παναγίας, στις Μαρίες, η Εκκλησία της Πα­ναγίας, στο χωριό Παναγία (παλιά πρωτεύουσα του νησιού), το μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού (15 Αυγούστου)
  • Στο χωριό Ποταμιά, θα δείτε το Μουσείο του διάσημου Θασίτη γλύπτη Πολύγνωτου Βαγή (1894-1965), με γλυπτά και πίνακες του καλλιτέχνη.
  • Στο χωριό Καζαβίτι, παραδοσιακός ορεινός οικισμός, ξεχωρίζουν τα λιθόκτιστα σπίτια με τους εξώστες και τα ζωγραφισμένα ταβάνια. Απέχει 4 km από τον Πρίνο και 20 km από τον Λιμένα και χωρίζεται σε Μικρό και Μεγάλο Καζαβίτι ή αλλιώς Μικρός και Μεγάλος Πρίνος (απέχουν 500 μ.). Στην πλατεία, κάτω από τα πλατάνια υπάρχουν ταβέρνες όπου θα γευτείτε ντόπιο κρέας και κρασί.

ΘΑΣΟΣ – ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

  • Πριν φύγετε από το νησί μην ξεχάσετε να αγοράσετε μαύρες ελιές Θάσου ΠΟΠ (Θρούμπες), ελαιόλαδο Θάσου ΠΓΕ, μέλι με την επωνυμία «ΘΑΣΟΣ», κρασί ΠΓΕ, τσίπουρο, ψάρια και θαλασσινά, ντόπιο κρέας και τυριά, από αιγοπρόβατα ελεύθερης βοσκής, τυριά γλυκά του κουταλιού όπως καρυδάκι και σύκο Θάσου.
  • Μουσείο Ελιάς και Ελαιόλαδου Βιολογικά Ελαιοτριβεία Θάσου, έκθεση με φωτογραφίες, βίντεο, αναπαράσταση των μεθόδων παραγωγής λαδιού, απομεινάρια αποθήκης με 16 πυθάρια (πυθαιώνας), εκθετήριο προϊόντων, καφετέρια. Βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι του Πρίνου. Πρόσβαση : στον δρόμο προς το χωριό Ραχώνι, στα 500  μ. από την διασταύρωση της Σκάλας Πρίνου, στρίβετε δεξιά , μετά τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό (www.oliveoilmuseum.gr, τηλ.: 2593 071950, ανοικτά 8 π.μ.-8 μ.μ., είσοδος : 1€)
  • Μουσείο Ελιάς και Ελαιόλαδου, Σωτηρέλης, σύγχρονο ελαιοτριβείο όπου μπορείτε να δείτε τα μηχανήματα παραγωγής λαδιού και να αγοράσετε Θασίτικο ελαιόλαδο και προϊόντα με βάση την ελιά όπως σαπούνια κλπ (χωριό Παναγία, τηλ. : 2593061220)
  • Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου, για αγορά μελιού, γύρη, πρόπολη κλπ. καθώς και καλλυντικά που περιέχουν μέλι. Κάθε χρόνο, στις Αρχές Αυγούστου, πραγματοποιείται εδώ η Γιορτή Μελιού με τοπικούς χορούς και δωρεάν μέλι στους επισκέπτες (περιοχή Πρίνος,, τηλ: 2593071351,2593058290).

ΘΑΣΟΣ – ΠΡΟΣΒΑΣΗ

  • Με πλοίο από τα πορθμεία Καβάλας και Πρίνου, με συμβατικό πλοίο ή ιπτάμενο δελφίνι.

Τα δρομολόγια είναι τα εξής :

ΚαβάλαΣκάλα Πρίνου Θάσου (διάρκεια περίπου 1 ώρα και 30’,12 ν.μ. από Καβάλα )

ΚεραμωτήΛιμένας Θάσου (καθημερινά δρομολόγια, διάρκεια 35’, 6 ν.μ. από Κεραμωτή)

  • Με αεροπλάνο από τη Χρυσούπολη Καβάλας, Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», υπάρχει απευθείας σύνδεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, www.kva-airport.gr (απέχει 15’ από την Κεραμωτή)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

  1. Δήμος Θάσου, τηλ. : 25930 23118, 25930 23918, www.thassos.gr
  2. Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θάσου, τηλ. : 25940 22103
  3. Τουριστική Αστυνομία Θάσου, τηλ. : 25930 23111
  4. Λιμεναρχείο Θάσου, τηλ. : 25930 22106
  5. Λιμεναρχείο Καβάλας, τηλ. : 2510 224472
  6. Λιμεναρχείο Κεραμωτής, τηλ. : 25910 51204, 25910 51098
  7. Λιμεναρχείο Κεραμωτής (Φυλάκιο), τηλ. : 25910 51098
  8. ΚΤΕΛ- Λεωφορεία Θάσου, τηλ. : 25930 22162
  9. Λιμενικός Σταθμός Θάσου, τηλ. : 25930 71390
  10. Κέντρο Υγείας Πρίνου, τηλ. : 25930 71100, -101
  11. Ράδιο Ταξί (Λιμένας), τηλ. : 25930 23391
  12. ΑΝΕΘ Lines, www.anethferries.gr, τηλ. :  25930 22318 (δρομολόγια πλοίων από Κεραμωτή προς Θάσο)
  13. Allegro Boats, για μονοήμερη εκδρομή από Καβάλα προς Θάσο, με το γύρο της Θάσου, στις πιο γνωστές παραλίες και επιστροφή, μετά το ηλιοβασίλεμα, στην Καβάλα www.allegro-boats.gr
Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *