Translation

Δεσποτικό, η παραλία Λιβάδι με την Ασημένια Αμμουδιά

Ελλάδα Νησιά Αιγαίου Πελάγους

Δεσποτικό (ή Επισκοπή) : νησί των Κυκλάδων, Δ. της  Αντιπάρου και Α. της Σίφνου. Στα Α. του Δεσποτικού, στο Στενό της Αντιπάρου, βρίσκεται η νησίδα Τσιμηντήρι Κοιμητήρι) και στα ΝΔ. του Δεσποτικού προς Σίφνο, η νησίδα Στρογγυλό Στρογγυλή).


Το σύμπλεγμα όλων αυτών των νησιών, όπως και η Αντίπαρος, το Σάλιαγκο, τα Παντερονήσια, το Ρευματονήσι κλπ. βρίσκονται γύρω από την Πάρο.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!
  • Νησί ακατοίκητο, χαρακτηρισμένο Αρχαιολογικός Χώρος, με όμορφες παραλίες.
  • Παραλία Λιβάδι Δεσποτικού : Ν., μέσα σε μικρό κολπίσκο, απάνεμη, με μοναδική ασημένια αμμουδιά  και υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά. Θεωρείται από τις ομορφότερες των Κυκλάδων.
  • Αρχαιολογικός Χώρος Δεσποτικού (αρχαία Πρεπέσινθος) : θέση Μάντρα, στο Στενό Αντιπάρου, απέναντι από τον Άγιο Γεώργιο Αντιπάρου και τη νησίδα Τσιμηντήρι. Πρόκειται για αρχαϊκό Ιερό του Απόλλωνα  με ακμή λατρείας  6ος  αι. π.Χ.

ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ – ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Από Αντίπαρο

  • Άγιος Γεώργιος  (Αη Γιώργης) Αντιπάρου Δεσποτικό, καραβάκι που εκτελεί καθημερινά δρομολόγια (τους καλοκαιρινούς μήνες), προς ΔεσποτικόΑρχαιολογικό Χώροπαραλία Λιβάδι, https://sargosantiparos.gr , καπετάνιος Γεώργιος Μαριάνος ή «Σαργός», τηλ. : 6973 794876.

Από Πάρο

The Ultimate Managed Hosting Platform
  • ΠούνταΑντίπαρος, 1 ν.μ. (7’) με το ferry, https://antiparos-ferries.com, και στη συνέχεια με ΚΤΕΛ ή taxi προς Αγ. Γεώργιο Αντιπάρου προς Δεσποτικό, με το καραβάκι.
  • ΠαροικιάΑντίπαρος,( 30’) με το ferry, https://antiparos-ferries.com, και στη συνέχεια Αγ. Γεώργιος ΑντιπάρουΔεσποτικό, με καραβάκι.

Από Σίφνο

  • Με σκάφη που εκτελούν ιδιωτικές κρουαζιέρες σε ΑντίπαροΔεσποτικόπαραλία Λιβάδι – Παντερονήσια –  Επιτάφιο Αντιπάρου,

    Ενδεικτικά  :

    A La Mer –Sifnos Boat Rentals, https://sifnosboatrentals.com

Παντερονήσια – πηγή : https://sifnosboatrentals.com

 

 

Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *