Translation

Παραλίες Καβουρότρυπες και Orange Beach, η παρθένα φύση στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Ελλάδα Μακεδονία

Οι παραλίες Καβουρότρυπες και Orange Beach βρίσκονται κοντά στον οικισμό της Σάρτης, του Δήμου Σιθωνίας, του Νομού Χαλκιδικής. Είναι ένα σύμπλεγμα μικρών παραλιών, που διακόπτονται από βράχια, συνολικού μήκους 5 km.


Οι παραλίες έχουν λευκή άμμο, τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά, λευκά βράχια για να ξαπλώσετε και πεύκα που αγγίζουν τη θάλασσα. Τα νερά είναι ρηχά και ζεστά και από τα βραχάκια μπορείτε να κάνετε βουτιές. Ο βυθός είναι καταπληκτικός και ενδείκνυνται για εξερεύνηση με μάσκα. Υπάρχει μια παραλία γυμνιστών αλλά θα δείτε και αρκετούς πάνω στα βράχια κυρίως στις πιο απομονωμένες.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

BEACH BAR «PORTOKALI»  – «ORANGE» BEACH

Οι παραλίες Καβουρότρυπες είναι απομονωμένες, ήσυχες, με υπέροχη θέα προς τη χερσόνησο του Άθω. Η μοναδική παραλία που είναι οργανωμένη είναι αυτή που βρίσκεται το Beach Bar «Portokali».  Απέχουν περίπου 7 km B. της Σάρτης (απόσταση 20 λεπτά), 5,5 km από την παραλία Αρμενιστή και 23 km Ν. της παραλίας Βουρβουρούς.

Τις Καβουρότρυπες θα τις βρείτε ακολουθώντας την πινακίδα προς Beach Bar «Portokali», στον κεντρικό δρόμο της Σιθωνίας. Για τις υπόλοιπες παραλίες δεν υπάρχουν πινακίδες για να σας κατευθύνουν εκτός από κάτι χωμάτινα μονοπάτια.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Αν πάτε από τα βράχια θέλει αρκετή προσοχή καθώς για να περάσετε από τη μια παραλία στην άλλη είναι αρκετά επικίνδυνο και μπορεί να γλιστρήσετε. Υπάρχουν και τα μονοπάτια αλλά θέλει προσοχή στους θάμνους και τα δέντρα.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ – ΦΑΓΗΤΟ

  • «Portokali» beach bar, kavourotrypes

Το beach bar «Portokali» σερβίρει καφέ, φαγητό, ποτό και μπορεί να σας δώσει και φαγητό σε πακέτο, αν θέλετε να απομονωθείτε στις άλλες παραλίες. Διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, μουσική και από εδώ θα απολαύσετε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα. Στην κορυφή θα δείτε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, σμιλεμένο στα βράχια.

Η «Orange» Beach μαζεύει πολύ κόσμο από νωρίς, γι’ αυτό θα πρέπει να έρθετε πριν τις 11, για να βρείτε να καθίσετε. Το παρκινγκ είναι μικρό και γεμίζει γρήγορα καθώς χωράει λίγα αυτοκίνητα.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Η Σάρτη βρίσκεται στο 2ο πόδι της  Χαλκιδικής, τη Σιθωνία και απέχει 140 km από τη Θεσσαλονίκη.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Δημοτικό Διαμέρισμα Σάρτης, τηλ. : +30  23750 94360
  • Δήμος Σιθωνίας, τηλ. : +30 23753 50100 -1
  • «Portokali» beach bar, kavourotrypes, Sithonia, Sarti, Khalkidhiki, Greece
Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *