Translation

Αρμενιστής Camping, Σιθωνία, Χαλκιδική

Ελλάδα Θέματα Μακεδονία Προτάσεις

Απέχει περίπου 15 km από τη Βουρβουρού και 70 km από την Ουρανούπολη. Πρόκειται για μια τεράστια έκταση, γεμάτη πεύκα και πλατάνια, που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και πολύ κοντά στη διάσημη παραλία Καβουρότρυπες.


             

Διαθέτει θέσεις για σκηνές και τροχόσπιτα, ενοικιαζόμενες σκηνές, τροχόσπιτα και κατοικίες, Youth Hostel Τents, 8-10 ατόμων.

Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Στο camping υπάρχουν καφετέριες, beach bar, εστιατόρια, καταστήματα για ψώνια, χώρο συναυλιών-εκδηλώσεων, κινηματογράφο, mini market, κρεοπωλείο, περίπτερο, παιδική χαρά, υπαίθριο σκάκι, όργανα γυμναστικής, δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτων, parking αυτοκινήτων, ρεμέτζο σκαφών, φύλαξη αποσκευών, ταχυδρομείο, Wi-Fi, ιατρείο, ΑΤΜ.

Επιπλέον διαθέτει βιολογικό καθαρισμό, κάδους ανακύκλωσης, σύστημα  κομποστοποίησης, ηλιακούς θερμοσίφωνες, φωτισμός με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας κλπ.

           

           

           

         

Η μεγάλη αμμώδης παραλία του camping βραβεύεται κάθε χρόνο με Γαλάζια Σημαία.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες, ναυαγοσώστη, γήπεδο  beach volley και υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

                

                 

ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ – ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

  • Παραλία Καβουρότρυπες  ή Orange Beach, μια από τις διάσημες παραλίες της Σιθωνίας,  με εντυπωσιακά λευκά βράχια μοναδικής (6 km, στα Ν.)
  • Σάρτη, ένα παραδοσιακό παραθαλάσσιο χωριό που μεταμορφώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες σε ένα πολύβουο τουριστικό θέρετρο. Υπήρχε Μετόχι της Μονής Ξηροποτάμου, Αγίου όρους το οποίο θα το δείτε στα Δ. του χωριού (13 km, στα Ν.)
  • Διάπορος, το ακατοίκητο νησάκι απέναντι από τη Βουρβουρού, γεμάτο πεύκα  με πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα. Στο νησί υπάρχουν ερείπια του προβυζαντινού ναού του Αγίου Ανδρέα , θέση «Κρυφτό» , που είναι ο παλαιότερος χριστιανικός ναός στην περιοχή της Σιθωνίας (500 μ.Χ.) (απέχει από τον Αρμενιστή 17 km, στα Β.)
  • Ορμός Παναγίας –Ουρανούπολη–Άγιο Όρος, παραθαλάσσιο χωριό με γραφικό λιμάνι. Από εδώ ξεκινούν καραβάκια προς Ουρανούπολη για ημερήσιες κρουαζιέρες στις Μονές του Αγίου Όρους (23 km, προς B.). Θα βρείτε εκκλησάκι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου που κάθε χρόνο γίνεται το πανηγύρι των Αγίων Θεοδώρων (1ο Σάββατο Νηστειών του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος). Προσφέρονται δωρεάν, από τους ψαράδες, χταπόδι, σουπιές, κρασί με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και χορού.
  • Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων, θέση «Ζωγράφου» Σιθωνία, φόρος τιμής στους 3 αεροπόρους που έπεσαν την 1-2- 1995 με 2 μαχητικά F5, στον ορεινό όγκο του Ίταμου. Στο σημείο που κατέπεσαν στο βουνό, στη θέση «Πριόνια», υπάρχει τάφος με τα οστά τους. (Επαρχ. Οδός Αγίου Νικολάου –Βουρβουρούς, περίπου στο 20ο  χιλιόμετρο)
  • Ίταμος –Πυροφυλάκειο

Το όρος Ίταμος καταλαμβάνει σχεδόν όλη τη χερσόνησο της Σιθωνίας. Το μεγαλύτερο υψόμετρο που παρατηρείται είναι τα 808 μ., στην κορυφή Αστραποκαμμένο, ενώ τα υψόμετρα των υπολοίπων κορυφών κυμαίνονται μεταξύ 250 -750 μ. Στην  κορυφή υπάρχει Πυροφυλάκειο με εκπληκτική θέα στη Χαλκιδική και το Αιγαίο.

  • Μέγα Τείχος, οχυρωματικό έργο, με ακανόνιστες πέτρες, άγνωστης εποχής, που έκοβε την επικοινωνία του κύριου κορμού της Σιθωνίας με την υπόλοιπη Χαλκιδική.
  • Άλσος Αριστοτέλη, στα Στάγειρα, ένα ορεινό χωριό στη ΒΑ. Χαλκιδική, υπάρχει το μεγαλύτερο Θεματικό Πάρκο της Χαλκιδικής, το «Αλσος Αριστοτέλη», με θέα τον κόλπο της Ιερισσού. Ο μεγάλος φιλόσοφος γεννήθηκε στα Αρχαία Στάγειρα.

Εκτός από το Άγαλμα του Αριστοτέλη, έργο του γλύπτη Νικόλα, στο χώρο έχουν τοποθετηθεί πειραματικά όργανα (π.χ. πυξίδα, τηλεσκόπιο, πεντάφωνο, ηλιακό ρολόι, εκκρεμές κλπ) που λειτουργούν βάσει των φυσικών νόμων οι οποίοι αναφέρονται στα συγγράμματα του Αριστοτέλη και ιδιαίτερα στο έργο του «Τα Φυσικά». Στο Πάρκο θα δείτε επίσης τον Πύργο του Μαδέμ Αγά μαζί με το κονάκι του που αποτελούσε και το διοικητικό κέντρο των μεταλλείων της περιοχής των Σιδηροκαυσίων. Στο χώρο λειτουργεί εστιατόριο – café με θέα τον κόλπο της Ιερισσού. Πληροφορίες : www.dimosaristoteli.gr, ανοικτά όλες τις ημέρες της εβδομάδας, τηλ. : 23760 41327 (απέχει από τον Αρμενιστή 99 km, προς B.).

  • Αρχαία Τορώνη, στο ΝΔ. άκρο της χερσονήσου Σιθωνίας της Χαλκιδικής, ιδρύθηκε από τους Χαλκιδείς της Εύβοιας κατά τη διάρκεια του 8ου-7ου π.Χ. αι.  Το 480 π.Χ., η πόλη βοήθησε υποχρεωτικά τους Πέρσες, κατά την εκστρατεία του Ξέρξη εναντίον της Ελλάδας, και λίγα χρόνια αργότερα αποτέλεσε μέλος της Α’ Αθηναϊκής Συμμαχίας. Στη διάρκεια των γεγονότων του Πελοποννησιακού Πολέμου, έγινε πεδίο συγκρούσεων μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • armenistis.gr, τηλ. Camping : 23750 91487, 23750 91497, τηλ. γραφείων: 2310 850 463, 2310 850 177
  • ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, τηλ. : 231 031 6555
  • ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου 28, εντός Ν.Σ.Σ. τηλ.: 2310-500111, 2310-555777, www.ktelthes.gr
  • ΚΤΕΛ Αθήνας, τηλ. : Κηφισού 100,  τηλ. : 210-5150025, 210-5148856

ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ – ΠΡΟΣΒΑΣΗ

  • από Θεσσαλονίκη μέσω του Αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκης-Μουδανιών (Route 16) με κατεύθυνση τα Νέα Μουδανιά. Στον κόμβο των Νέων Μουδανιών κατευθύνεστε προς Σιθωνία και συνεχίζετε περνώντας από τη Νικήτη, τον Άγιο Νικόλαο και τη Βουρβουρού. Μετά από 18 km έχετε φτάσει στον Αρμενιστή.
  • από Πολύγυρο, για τις ημέρες με αυξημένη κίνηση (Σαββατοκύριακα και αργίες). Από την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, έξοδος προς Πολύγυρο (πριν τη Θέρμη). Φτάνοντας στον Πολύγυρο κατευθύνεστε προς Νέα Μουδανιά, στον κόμβο της Γερακινής κατευθύνεστε προς Σιθωνία και συνεχίζετε περνώντας από τη Νικήτη, τον Άγιο Νικόλαο και τη Βουρβουρού. Μετά από 18 Km έχετε φτάσει στον Αρμενιστή.
Studio HiFi Diapason

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *